Prečo sa mi nedarí astrálne cestovať?

Mimotelové zážitky (OBE), astrálne cestovanie a Hemi-Sync

Moderator: WhiteWolfSix

Keywords for this topic
jsem, svůj, tak, jeden, prečo, astrálne, moc, nedarí, cestovať, ale, velký, důvod, jelikož, nedaří, proč

Re: Prečo sa mi nedarí astrálne cestovať?

Postby Paulus76 » Saturday, 19. September 2009, 11:04

Zdravím všechny přítomné a jestli mohu přidat svůj názor, tak souhlasím že vše má svůj čas. Také se už dlouho snažím o AC a zatím jsem tam kde jsem. Necestuji, ale vím že až to přijde tak to zaručeně poznám. Myslím, že AC je jen jeden malý střípek z velké mozaiky kterou si nedovedeme ani představit. A úskalí která musím při snaze o AC překonat jsou stejná jako u vás. Nedostatečné uvolnění, malá trpělivost, ale hlavně asi někdy moc tlačím na pilu. To je jeden velký důvod proč se nedaří, jelikož pak velice rád přehlížím jiné aspekty které bych mohl dopilovat. A proto všem přeju mnoho trpělivosti. :smile:

Snad jsem se zde moc neodbočil od tématu. S pozdravem Paulus76
Paulus76

Users Information

Share on ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on MySpace

Postby GigiViera » Saturday, 19. September 2009, 12:19

vitaj paulus a vďaka za príspevok. Všetky skúsenosti sú viac než vítané, tie vlastné majú čo povedať aj ostatným, aj ked niektorí sa možno neozvú, ale prečítajú si. Ak náhodou odbočíš príliš od témy, moderátori to "upracú" do témy, do ktorej to patrí, ale to sa tentokrát určite nestalo.
Image
Láska je viac než len byť otvorený trápeniam iných. Láska je aj zrelosť žiť s vedomím, že nemôžeme urobiť nič, aby sme ich od ich trápenia oslobodili.
http://vierasimkovicova.blog.sme.sk/
GigiViera

VIP

Users Information

Postby Zrak1 » Monday, 21. September 2009, 09:08

Väčšine ľudí sa nedarí cestovať, pretože to pre nich v tejto dobe jednoducho nie je potrebné, ba priam naopak, bolo by to najskôr kontraproduktívne. Netreba zabúdať, že OBE alebo iné schopnosti (napr. videnei aury), pre človeka dnešnej doby "nadprirodzené", sú vedľajším efektom popri duchovnom vývoji človeka.

Snažte sa žiť vedome, pracujte na sebe (základom sú naše vlastnosti) a potom uvidíte, čo ste ešte nevideli *47*

-rm-
Všetko čo sa nám deje v našom osobnom vesmíre súvisí s nami, aj keď si často myslíme opak. Skutočne je všetko len naším odrazom.

pozn.: Pôsobil som tu ako: r.monr. a Zrak2
Zrak1

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Monday, 21. September 2009, 09:19

Môžeš napísať viac o tej kontraproduktívnosti?
ImageImage
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN | ANNWIN portál | Môj PicasaWeb | Image
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Zrak1 » Monday, 21. September 2009, 09:36

WhiteWolfSix wrote:Môžeš napísať viac o tej kontraproduktívnosti?

Je to jednoducho odvádzanie pozornosti od skutočnej práce na sebe samom. Dôležité je mať rovnováhu medzi hmotným a duchovným svetom. Po "násilne" navodenom OBE dotyčné osoby zabúdajú na nami vytvorenú realitu a majú tendenciu od nej utekať.
Všetko čo sa nám deje v našom osobnom vesmíre súvisí s nami, aj keď si často myslíme opak. Skutočne je všetko len naším odrazom.

Zrak1

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Monday, 21. September 2009, 09:38

Máš o tom vlastnú skúsenosť alebo len teoretickú?
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Zrak1 » Monday, 21. September 2009, 09:45

WhiteWolfSix wrote:Máš o tom vlastnú skúsenosť alebo len teoretickú?

Vychádzam z predpokladu, že ľudia píšu svoju pravdu z vlastných skúseností. Pokiaľ píšu o prvzatom názore, nemalo by v príspevku chýbať "Myslím si", "Domnievam sa", "Som presvedčený"..... Vtedy je to názor nepodložený vlastným prežitkom. Toto ale nie je predmetom tejto témy, pokiaľ sa nemýlim :-k

Zrak1

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Monday, 21. September 2009, 09:48

Áno, toto nie je predmetom tejto témy, ale rovnako aj Tvoj príspevky idú mimo túto tému. Mimochodom, vyhol si sa mojej priamej otázke.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Zrak1 » Monday, 21. September 2009, 09:55

WhiteWolfSix wrote:Áno, toto nie je predmetom tejto témy, ale rovnako aj Tvoj príspevky idú mimo túto tému.

Pokiaľ uvedenie dôvodu, prečo sa niektorím ľuďom nedarí astrálne cestovať je mimo témy s názvom "Prečo sa mi nedarí astrálne cestovať?" je mimo témy, potom by sa mal dať téme iný názov, pretože je zavádzajúci. Od témy sa odpočilo až na základe tvojej "priamej otázky"

WhiteWolfSix wrote: Mimochodom, vyhol si sa mojej priamej otázke.

Mojím predchádzajúcim príspevkom som jasne odpovedal na tvoju predchádzajúcu priamu otázku.

Zrak1

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Monday, 21. September 2009, 10:10

OK, takže ak správne rozumiem, pokusy o astrálne cestovanie Ťa odviedli od práce na sebe. Môžeš popísať akým spôsobom k tomu došlo? Moja osobná skúsenosť a skúsenosť prostredníctvom mojich absolventov je iná, nepotvrdzujúca Tvoje tvrdenie.

P.S.: Dokážeš astrálne cestovať alebo sa Ti to ešte nepodarilo?
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Zrak1 » Monday, 21. September 2009, 10:45

Moja skúsenosť je naozaj taká, že v čase, keď som často praktikoval tieto výlety, som jednoducho upriamoval pozornosť hlavne na ne. Hmotný život šiel na druhú koľaj. Deň som len prežil, každý večer som s chuťou ulýhal do postele a tešil som sa na dalšie "nočné štúdium". Až postupom času som zistil, že ak sa chcem skutočne rozvíjať, musím rovnako pracovať v dennom živote. Pracovať na svojich vlastnostiach, sledovať môj vlastný odraz v ľudoch s ktorými sa denne stretávam, sledovať znamenia v bežných denných situáciach, sledovať matku prírodu ako žije, sledovať paralely medzi prírodou a ľudským telom.... jednoducho sledovať život a seba samého ako jeho súčasť. Tadiaľ sa dajú odstrániť naše nánosy, ktoré sme si počas života dôkladne nahromadili. Až po ich postupnom odkrytí, olúpaní jednotlivých vrstiev "cibule" dokážeme nájsť kto v skutočnosti sme. Kľúčom je rovnováha, no väčšine sa náš hmotný život nepáči a tak pred ním radšej zatvárajú dvere a hľadajú cestu len jednou stranou, ktorá je slepá.

Aké máš skúsenosti ty?

Zrak1

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Monday, 21. September 2009, 10:55

Ďakujem za odpoveď, na dlhšiu moju odpoveď si budeš musieť počkať, nakoľko za hodinu odchádzam(e) služobne do Nemecka, viď. oznamy-tykajuce-sa-tohto-fora/nepritomnost-na-fore-21-24-9-2009-t1874.html

Len malá poznámka na okraj. Nemôžeš svoju osobnú skúsenost zovšeobecňovať na ostatných ľudí, pretože ich skúsenosť i životná cesta môžu byť veľmi odlišné od Tvojej.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby RedHawk » Monday, 21. September 2009, 10:57

r.monr. wrote:Hmotný život šiel na druhú koľaj. Deň som len prežil, každý večer som s chuťou ulýhal do postele a tešil som sa na dalšie "nočné štúdium". Až postupom času som zistil, že ak sa chcem skutočne rozvíjať, musím rovnako pracovať v dennom živote.

Tak toto je to co niektori ludia dost tazko chapu.
Zivot nie je len o nocnych vyletoch. osvoj zivot sa musime postarat normalne :)

WW6 som zvedavy na tvoju odpoved :)
RedHawk

VIP

Users Information

Postby Zrak1 » Monday, 21. September 2009, 11:09

WhiteWolfSix wrote:Len malá poznámka na okraj. Nemôžeš svoju osobnú skúsenost zovšeobecňovať na ostatných ľudí, pretože ich skúsenosť i životná cesta môžu byť veľmi odlišné od Tvojej.

Je všeobecne akceptovateľnou pravdou (vrátane mňa), že každý má svojú cestu. Mojou pravdou je aj, že nás každá jedna cesta nakoniec dovedie k nutnosti zachovať rovnováhu medzi hmotným a duchovným životom. Je jedno aký smer, aké učenie, dôležitá je rovnováha. V opačnom prípade sa každé jedno učenie stáva slepou uličkou. Platí to ale len do okamihu uvedomenia si tejto pravdy.

Toto uvedomenie nepotláča venovanie sa rôznym učeniam, ba priam naopak. Podporuje vzdelávať sa týmto smerom, no dôležitá je miera, ktorá je priamo úmerná miere žitia v hmotnom svete. Dá sa tu aplikovať zopár prísloví: "všetkého veľa škodí", "ako v nebi, tak i na zemi", "ako hore, tak dole".... príslovia, či už ľudové alebo akékoľvek, ktoré sa zachovali najmä slovnou formou, sú hlboké pravdy, len sme zabudli na ich pravú podstatu významu.

PS: na odpoveď si počkám ;)

Zrak1

Users Information

Postby Zrak1 » Monday, 21. September 2009, 11:10

RedHawk wrote:Tak toto je to co niektori ludia dost tazko chapu.
Zivot nie je len o nocnych vyletoch. osvoj zivot sa musime postarat normalne :)

Čo rozuieš pod pojmom postarat sa o zivot normálne?

Zrak1

Users Information

Postby RedHawk » Monday, 21. September 2009, 12:47

zit beznym zivotom.
RedHawk

VIP

Users Information

Postby Zrak1 » Monday, 21. September 2009, 13:10

Napr. pre mňa znamená žiť život ako som písal vyššie:

Až postupom času som zistil, že ak sa chcem skutočne rozvíjať, musím rovnako pracovať v dennom živote. Pracovať na svojich vlastnostiach, sledovať môj vlastný odraz v ľudoch s ktorými sa denne stretávam, sledovať znamenia v bežných denných situáciach, sledovať matku prírodu ako žije, sledovať paralely medzi prírodou a ľudským telom.... jednoducho sledovať život a seba samého ako jeho súčasť.

Čo znamená žiť bežným životom pre teba?

Zrak1

Users Information

Postby RedHawk » Monday, 21. September 2009, 13:14

presne to iste. :)
A k tomu bezna praca (zit = stretavat sa s ludmi, pracovat aby som mal s coho zit a pod.)
RedHawk

VIP

Users Information

Postby Zrak1 » Monday, 21. September 2009, 13:44

Suhlasim, ze musime z niecoho zit, takze v systeme v ktorom zijeme je prirodzene ze pracujeme, alebo podnikame. Mna by zaujimalo, co vnimas vo svojom dennom zivote. Zaujima ma to "presne to iste" ako si napisal.

Zrak1

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Monday, 21. September 2009, 21:05

Moja skúsenosť je tá, že vždy som hľadal také systémy, ktoré je možné bez väčších problémov prepojiť na každodenný život. Takým je aj metóda Roberta Monroea, ktorá umožňuje dosiahnúť astrálne cestovanie. Nikdy som sa nesnažil utiecť z každodenného života do sveta astrálneho či iného a preto si myslím, že nie samotná metóda či cesta vedie k nerovnováhe, ale naše vnútro, ktoré sa bráni dospieť a dozrieť. Aj preto si nemyslím, že AC je kontraproduktívne pre duchovný rozvoj. Kto má sklony utekať pred touto (každodennou) realitou, nájde si vždy spôsob. Pre jedného to bude alkohol, pre iného drogy, pre ďalšieho hracie automaty, ale tiež reiki, jóga, šamanizmus, budhizmus, kresťanstvo, atď., atď.

Súhlasím s názorom, že každý potrebuje v sebe nájsť istú mieru rovnováhy, no nemôže mu ju niekto paušálne diktovať zvonku. To, či je alebo nie je niekto v (ne)rovnováhe sa môže dozvedieť len od ľudí, ktorým dôveruje, ktorí sú pre neho relevantní, v opačnom prípade to môže mať efekt hádzania hrachu na stenu.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

The following 2 users would like to thank WhiteWolfSix for his post:  Users Information

PreviousNext