Používate homeopatiu?

Similia similibus curentur (podobné sa lieči podobným)

Moderator: vilcakul

Keywords for this topic
používate, homeopatiu, img, http, forum, gif, flora, smilies, images, annwin, být, říká, jak, náhody, neexistují

Používate homeopatiu pre liečbu vlastných ochorení alebo ochorení Vašich detí?

Výlučne používam homeopatiká
3
11% Have voted
Väčšinou používam homeopatiu, no občas siahnem po klasických liekoch
11
39% Have voted
Väčšinou používam klasické lieky, no občas siahnem po homeopatikách
9
32% Have voted
Výlučne používam klasické lieky
0
No votes
Neviem čo je homeopatia
2
7% Have voted
Lieky neužívam vôbec
3
11% Have voted

Total votes : 28

Re: Používate homeopatiu?

Postby vilcakul » Thursday, 21. August 2008, 14:33

Jak se říká náhody neexistují a tak to mělo být. Image
vilcakul

Moderátor

Users Information

Share on ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on MySpace

Postby fiohattu » Friday, 22. August 2008, 07:56

Ja som sa pokusala objednat si v lekarni Nitre homeo,
ale po dlhom pisani, po potvrdeni objednavky a napisani
adresy nedoslo k dodavke Image
Uz je to cca 2 mesiace ... tak zatial som to vzdala ... Image
Každý človek je duša a má telo, no napriek tomu si mnohí myslia, že človek je telo a má dušu...
fiohattu

Users Information

Postby vilcakul » Friday, 22. August 2008, 08:42

to se dívím, mně vždy všechno poslali a nikdy jsem s nimi neměl problémy Image
vilcakul

Moderátor

Users Information

Postby fiohattu » Friday, 22. August 2008, 09:29

vilcakul wrote:to se dívím, mně vždy všechno poslali a nikdy jsem s nimi neměl problémy Image

Hm, no ja neviem... Image
toto je moja skusenost, ako boli ochotni a ustretovi...
ale niekde takto to zviazlo na ceste... Image
Každý človek je duša a má telo, no napriek tomu si mnohí myslia, že človek je telo a má dušu...
fiohattu

Users Information

Postby vilcakul » Friday, 22. August 2008, 11:03

třeba jim zavolat a reklamovat to Image
vilcakul

Moderátor

Users Information

Postby foxo » Wednesday, 07. January 2009, 17:21

Nechcel som kvoli nasledovnej prosbe zakladat novu temu, tak to dam sem.

Poznate niekto z vas dobreho homeopata tu na SR? Vzdialenostne by mi najviac vyhovoval niekto z Trnavsko-bratislavskeho kraja, ale v podstate i kamkolvek na Slovensko by som bol ochotny ist.

Takze ak poznate niekoho, o kom viete, ze je kvalitny, tak dajte mi prosim nejaky tip.

Dik.
foxo

Users Information

Postby GigiViera » Wednesday, 13. May 2009, 12:54

vilcakul, na stránke venovanej rodicom postihnutých detí som natrafila na toto: http://www.radost.sk/chat_page.php?show=list&action=show&IDrow=1704&IDpage=0&IDorder=1 . Nejde mi ani tak o tie dezinformacie a čary mary nad nakupmi kvoli tomu aby ludia neprepadli zlemu, ale ide mi o info že za lieky u homeopata platili tí ľudia údajme 13 000Sk. už som na blogu sme čítala o konzultácii za 200Eur a zdá sa mi to nehorázne. Máš vedomosti, že by niekto naozaj takto fungoval, alebo je to len nejaké ohováranie? Lebo ak by to bola pravda, malo by sa v rámci homeopatie/ spoločnosti niečo s tým robiť, ak niektorí ľudia na tom takto nehorázne zarábajú.
Image
Láska je viac než len byť otvorený trápeniam iných. Láska je aj zrelosť žiť s vedomím, že nemôžeme urobiť nič, aby sme ich od ich trápenia oslobodili.
http://vierasimkovicova.blog.sme.sk/
GigiViera

VIP

Users Information

Postby vilcakul » Wednesday, 13. May 2009, 18:51

[justify]V tomto případě se nejedná určitě o klasického homeopata, nikde jsem neslyšel v homeopatii o takovém masivním užití léků a ani o takové sumě za léčbu. Je to tak, jako v každém oboru lidské činnosti, vždy se někde najde někdo, kdo to dělá jen pro peníze a jeho prvotním cílem je oškubat zakazníka. I mezi homeopatmi se najdou někteří, co se rozhodli jít touto cestou a většinou ti, co mají větší věhlas si také více vyptají za konzultaci a léčbu. Těžko posoudit přiměřenost těchto provizí, protože studium homeopatie je fakt náročná věc a finančně je to pořádná pumpa do rodinného rozpočtu. Jedno takovéto tříleté studium může obnášet investici minimálně kolem 100 000, ale není zřídkavostí větší částka, protože se většinou toto studium protáhne a člověk vlastně ivestuje do sebe stále dokola. Při investicích do studia myslím na placení seminářů, v čemž je cesta, strava a ubytování, dále na koupi homeopatických knih, homeopatických léků a homeopatického softwaru. Ale to je pravda asi pro všechny terapie alternativní medicíny, kde se člověk snaží rozvíjet své schopnosti, aby věděl, co nejlépe pomoci svým klientům.[/justify]
[justify]Takže na závěr, jelikož nejsou uvedeny názvy předepsaných homeopatických léků a jejich potence, nemohu posoudit vhodnost jejich předepsání. Homeopatie určitě není o tom, že by se v ní předepsalo 25 homeopatických léků najednou, které by se musely užívat po čtyřech minutách. Je všeobecně známo, že homeopatické léky jsou levné, nízké potence jsou k dostání od 50 - 60 korun, vyšší přes 100 - 200 korun, takže úhrada dotýčnému "homeopatovi" byla fakt přehnaná. Další věcí je to, že homeopatie by měla nastolit stav zdraví bez zbytečných stresů a terapie by měla mít pozitivní účinek na pacienta. Ale jelikož k tomu v tomto případě nedošlo a pacientka se dostala díky dávkování homeopatických léků ještě do většího stresu, tak pochybuji o celé této léčbě a i kvalifikovanosti dotýčného "homeopata". Lidi by se měli před návštěvou homeopata nebo léčitele informovat o jeho taxe, aby se mohli rozhodnou pro výběr terapeuta i na základě této informace, ne každý bude mít na to, aby nechal v ordinaci 22 000 korun za dva pacienty. Já bych za tu sumu udělal nejméně 14-15 pacientů, v tom by byla první konzultace, homeopatický lék a první kontrola za měsíc. Image[/justify]
vilcakul

Moderátor

Users Information

Previous