|
Similia similibus curentur (podobné sa lieči podobným)
Moderator: vilcakul
Keywords for this topic
používate, homeopatiu, img, http, forum, gif, flora, smilies, images, annwin, být, říká, jak, náhody, neexistují
by fiohattu » Friday, 22. August 2008, 07:56
Ja som sa pokusala objednat si v lekarni Nitre homeo, ale po dlhom pisani, po potvrdeni objednavky a napisani adresy nedoslo k dodavke Uz je to cca 2 mesiace ... tak zatial som to vzdala ... 
Každý človek je duša a má telo, no napriek tomu si mnohí myslia, že človek je telo a má dušu...
-

fiohattu
-
Users Information
- Group: Registered users
-
by fiohattu » Friday, 22. August 2008, 09:29
vilcakul wrote:to se dívím, mně vždy všechno poslali a nikdy jsem s nimi neměl problémy 
Hm, no ja neviem...  toto je moja skusenost, ako boli ochotni a ustretovi... ale niekde takto to zviazlo na ceste... 
Každý človek je duša a má telo, no napriek tomu si mnohí myslia, že človek je telo a má dušu...
-

fiohattu
-
Users Information
-
by foxo » Wednesday, 07. January 2009, 17:21
Nechcel som kvoli nasledovnej prosbe zakladat novu temu, tak to dam sem.
Poznate niekto z vas dobreho homeopata tu na SR? Vzdialenostne by mi najviac vyhovoval niekto z Trnavsko-bratislavskeho kraja, ale v podstate i kamkolvek na Slovensko by som bol ochotny ist.
Takze ak poznate niekoho, o kom viete, ze je kvalitny, tak dajte mi prosim nejaky tip.
Dik.
-

foxo
-
Users Information
-
-
by GigiViera » Wednesday, 13. May 2009, 12:54
vilcakul, na stránke venovanej rodicom postihnutých detí som natrafila na toto: http://www.radost.sk/chat_page.php?show=list&action=show&IDrow=1704&IDpage=0&IDorder=1 . Nejde mi ani tak o tie dezinformacie a čary mary nad nakupmi kvoli tomu aby ludia neprepadli zlemu, ale ide mi o info že za lieky u homeopata platili tí ľudia údajme 13 000Sk. už som na blogu sme čítala o konzultácii za 200Eur a zdá sa mi to nehorázne. Máš vedomosti, že by niekto naozaj takto fungoval, alebo je to len nejaké ohováranie? Lebo ak by to bola pravda, malo by sa v rámci homeopatie/ spoločnosti niečo s tým robiť, ak niektorí ľudia na tom takto nehorázne zarábajú.
Láska je viac než len byť otvorený trápeniam iných. Láska je aj zrelosť žiť s vedomím, že nemôžeme urobiť nič, aby sme ich od ich trápenia oslobodili. http://vierasimkovicova.blog.sme.sk/
-

GigiViera
- VIP

-
Users Information
- Group: VIP

- Blog: View Blog (1)
-
-
by vilcakul » Wednesday, 13. May 2009, 18:51
[justify]V tomto případě se nejedná určitě o klasického homeopata, nikde jsem neslyšel v homeopatii o takovém masivním užití léků a ani o takové sumě za léčbu. Je to tak, jako v každém oboru lidské činnosti, vždy se někde najde někdo, kdo to dělá jen pro peníze a jeho prvotním cílem je oškubat zakazníka. I mezi homeopatmi se najdou někteří, co se rozhodli jít touto cestou a většinou ti, co mají větší věhlas si také více vyptají za konzultaci a léčbu. Těžko posoudit přiměřenost těchto provizí, protože studium homeopatie je fakt náročná věc a finančně je to pořádná pumpa do rodinného rozpočtu. Jedno takovéto tříleté studium může obnášet investici minimálně kolem 100 000, ale není zřídkavostí větší částka, protože se většinou toto studium protáhne a člověk vlastně ivestuje do sebe stále dokola. Při investicích do studia myslím na placení seminářů, v čemž je cesta, strava a ubytování, dále na koupi homeopatických knih, homeopatických léků a homeopatického softwaru. Ale to je pravda asi pro všechny terapie alternativní medicíny, kde se člověk snaží rozvíjet své schopnosti, aby věděl, co nejlépe pomoci svým klientům.[/justify] [justify]Takže na závěr, jelikož nejsou uvedeny názvy předepsaných homeopatických léků a jejich potence, nemohu posoudit vhodnost jejich předepsání. Homeopatie určitě není o tom, že by se v ní předepsalo 25 homeopatických léků najednou, které by se musely užívat po čtyřech minutách. Je všeobecně známo, že homeopatické léky jsou levné, nízké potence jsou k dostání od 50 - 60 korun, vyšší přes 100 - 200 korun, takže úhrada dotýčnému "homeopatovi" byla fakt přehnaná. Další věcí je to, že homeopatie by měla nastolit stav zdraví bez zbytečných stresů a terapie by měla mít pozitivní účinek na pacienta. Ale jelikož k tomu v tomto případě nedošlo a pacientka se dostala díky dávkování homeopatických léků ještě do většího stresu, tak pochybuji o celé této léčbě a i kvalifikovanosti dotýčného "homeopata". Lidi by se měli před návštěvou homeopata nebo léčitele informovat o jeho taxe, aby se mohli rozhodnou pro výběr terapeuta i na základě této informace, ne každý bude mít na to, aby nechal v ordinaci 22 000 korun za dva pacienty. Já bych za tu sumu udělal nejméně 14-15 pacientů, v tom by byla první konzultace, homeopatický lék a první kontrola za měsíc.  [/justify]
-

vilcakul
- Moderátor

-
Users Information
- Group: Junior Moderátori
-
-