|
Similia similibus curentur (podobné sa lieči podobným)
Moderator: vilcakul
Keywords for this topic
homeopatiu, sme, ako, vás, som, kiahne, používate, diskusii, chcel, používa, často, vedieť, kto, pre, názor
by duves » Friday, 15. June 2007, 12:05
No, ja som uz raz skusil prejst chripkou bez tabletiek. Moj prakticky lekar, klasik, alopat mi na banalnu chripku predpisoval vzdy aj antibiotika. Raz som mu povedal, ze nech mi to nepredpisuje, ze to predsa vyliecim sam. A ked to nepomohlo, tak som recept roztrhal.
Od jesene 2002 som nebol na PN-ke.
-

duves
- Vylúčení

-
Users Information
- Group: Banned users
 - Images: 388
- Blog: View Blog (79)
-
-
by ANKH » Friday, 15. June 2007, 12:38
S homeopatiou mám veľmi dobré skúsenosti  Od troch rokov som trpel atopickým ekzémom, od počiatku puberty alergiou na pele a rastliny, od asi pätnástich sa pridala alergia na potraviny a dusenie. Sedem rokov som chodieval na tzv. desenzibilizáciu, a žral antihistaminiká (začal som kvapkami Fenistil Retard a bol som z nich úplne mimo, retardovaný ozaj, prespal som polovicu siedmeho ročníka ZŠ  , pokračoval som Zaditen, Claritine, k tomu tie injekcie...) aj tak som od skorej jari do neskorej jesene kýchal, soplil, oči jak angorák. Ani testy na potravinové alergény a ich vylúčenie zo stravy nezabránili občasným veselým príhodám s opuchom slizníc, výsypom od členkov po korienky vlasov a nedýchaním. Keby mi včas nebolo pichnuté Calcium do žily, Hydrocortison do zadku a nespapal by som dva Dithiadeny, asi by sme si tu nepísali dnes  O tom, že ekzém pri každom spotení reagoval zoršením a štípaním, ani nevravím. Modrú knižku - neschopný vojenskej služby zo zdravotných dôvodov - som dostal úplne zaslúžene. Otec ako lekár sa vždy snažil nájsť pre mňa tú optimálnu liečbu, aj všelijaké masti mi nechával miešať...všetko s minimálnym účinkom. Až raz prišli homeopatiká. Otec sa o ne začal zaujímať, a nasadili mi homeopatickú liečbu. To som mal nejakých 19. Do dvoch rokov od počiatku liečby homeopatiou som sa rozlúčil s ekzémom, ktorý ma trápil od detstva, z potravín sa viac nedusím a od jari do jesene ani nesmrknem, a konečne viem, ako krásne voňajú kvety  . Nevraviac o tom, že ak si kedykoľvek nasadím svoj konštitučný homeopatický liek, vždy mi porieši moje problémy. Nasadím ho v najbližších dňoch. Aj momentálne užívam homeopatikum, na ukľudnenie, lebo moja krehká detská psychika už dlho spievala ťažké saturnské blues, no a môžem povedať, že sa mám veľmi fajn. Nie jednej dušičke som už homeopatiu a asi toho najlepšieho homeopata, čo poznám, aj odporučil, a všade s pozitívnym výsledkom. Nemyslím, že homeopatia je samospasiteľná, ale rozhodne ju odporúčam všetkým, pretože úžasne pôsobí aj na preventívnej úrovni, dokáže podchytiť veci , toré sa ešte neprejavili na fyzickej úrovni, nezaťažuje organizmus, len mu dáva signál, čo , kde a ako si má poriešiť. Nepotláča príznaky, rieši príčinu problému. Každý, kto vehementne tvrdí, že homeopatia nefunguje, je buď dobre platený farmaceutickými spoločnosťami, alebo je úplný magor, ktorý popiera niečo čo sám neskúsil. Homeopatia nefunguje na princípe "a víra tvá tě uzdravila", pretože by sa inak nemohli úspešne liečiť homeopaticky napríklad nemluvňatá alebo zvieratá. Samozrejme, pri každej liečbe viera v uzdravenie veľmi pomáha. No homeopatia naozaj funguje. Sám som toho radostným živým dôkazom, xixi 
-

ANKH
- VIP

-
Users Information
- Group: VIP
 - Country:

- Blog: View Blog (38)
-
-
by Dorje » Friday, 15. June 2007, 12:57
pripajam sa homeopatiu pouzivam uz cca 15 rokov, mam len a len dobre skusenosti. obcas sice siahnem aj po nehomeopatickom sprayi do nosa, ale to je hadam jediny alopaticky liek, ktory akceptujem. moj 15 syncek takisto " fici na homeopatii", zabera mu perfektne. dokonca sa v buducnosti chystam homeopatiu studovat a ak sa nase legislativne predpisy pohnu spravnym smerom, tak v ramci svojej praxe aj robit 
[HIGHLIGHT=#ffffff]Never tomu, čo vidíš vlastnými očami. Všetko, čo ukazujú, sú hranice. Pozeraj sa svojím vnútrom, objavuj, čo už poznáš a pochopíš, ako treba lietať.[/HIGHLIGHT]
-

Dorje
-
Users Information
- Group: Bloggeri

- Blog: View Blog (3)
-
-
by bojovnicka » Friday, 15. June 2007, 13:38
Nie som si istá, čo označiť... Sú v tomto prípade vitamíny v neprírodnej forme považované za lieky? Tie užívam systematicky. Hematologička mi ich predpisuje (resp. odporúča, pretože už ich zdravotné poisťovne nehradia  ) Iné lieky používam výnimočne. Homeopatiká som pred niekoľkými rokmi pri viroze vyskúšala... to však nepovažujem za validnú odpoveď (s liekmi trvá týždeň, bez liekov 7 dní...). ANKH  presvedčivo napísané (pošleš kontakt?  ), Teba by, domnievam sa, farmaceutické firmy dobre a radi zaplatili 
svet je miesto, kde môžeš byť
-

bojovnicka
- Vylúčení

-
Users Information
-
by bojovnicka » Friday, 15. June 2007, 14:39
Práve preto si myslím, že moja odpoveď na tento jeden prípad užitia homeopatík, nie je validná. WW6, Tvoja skúsenosť aj skúsenosť ostatných, je skúsenosťou ... a takou aj zostáva. V prípade, ktorý uvádzam, to boli homeopatiká odporúčané lekárničkou, nie lekárom-homeopatom... Z jednej svojej skúsenosti neuzatváram, nezovšeobecňujem 
-

bojovnicka
- Vylúčení

-
Users Information
-
by ANKH » Friday, 15. June 2007, 17:03
bojovnicka wrote: Homeopatiká som pred niekoľkými rokmi pri viroze vyskúšala... to však nepovažujem za validnú odpoveď (s liekmi trvá týždeň, bez liekov 7 dní...). ANKH  presvedčivo napísané (pošleš kontakt?  ), Teba by, domnievam sa, farmaceutické firmy dobre a radi zaplatili 
Bojovníčka, tu je dobré si uvedomiť jednu vec: ako príklad si vezmime chrípku. Vynechajme zločinný fakt, že praktickí lekári sa pokrytecky poisťujú pred možnými, no zriedkavými komplikáciami predpísaním antibiotík!!!!, ktoré sú proti baktériám!!!!, a nie proti vírusom!!!!, na tie nezaberajú. Vezmime len bežné "lieky" na chrípku - napríklad Nurofen Stopgrip: obsahuje tri účinné zložky, analgetikum na tlmenie bolesti svalov a kĺbov, antipyretikum na zníženie horúčky a pseudoeffedrin na potlačenie príznakov prebiehajúceho ochorenia ako opuch slizníc a tečenie z nosa. Teraz si vezmime jednotlivé príznaky: čo je bolesť svalov a kĺbov? Signál tela, že prebieha boj s vírusom, a že v tele je zápal. Čo je horúčka? Signál a obrana tela, že v tele je zápal. Čo je opuch slizníc a tečenie z nosa? Obranná reakcia tela na votrelca, ktorý sa do tela dostal práve cez nosnú sliznicu. Homeopatia nepotláča príznaky, teda homeopatiká nie sú od toho, aby utlmili bolesť a ostané nepríjemnosti, oni naopak pomáhajú telu v boji s votrelcom, teda posilňujú jeho obranné reakcie. Popritom nezaťažujú už beztak bojom s chorobou zaťažený organizmus chemikáliami. Jasné že sa aj homeopatikami dá dosiahnuť úľava od príznakov, to podstatné je ale v inom: nepotláčajú obranné rakcie tela, nepotláčajú ani nepríjemné symptómy, ale pomáhajú sa telu vyrovnať s problémom. WW6 dobre napísal, lebo ak nasadíš trebárs oscillococcinum alebo dolissos včas, keď ešte len máš podozrenie, že na teba niečo lezie, vtedy včasné podchytenie vie podstatne skrátiť dobu liečby, niekedy ani ten sajrajt nedostaneš. Asi si čakala podobný efekt "úľavy" ako pri bežných "liekoch". A to číslo Ti rád posuniem, ak nevadí, že je to v BA. ![flora008 [smilie=flora008.gif]](http://forum.annwin.sk/images/smilies/flora008.gif) PS: pravdupovediac, aby som bol úprimný, ak mám nejaký sajrajt a do toho mi dojde tlmočenie, pokojne si dám ten Nurofen Stopgrip (presnejšie, Modafen, je to to isté a o tretinu lacnejšie minimálne), aby som mohol pracovať ak je to nevyhnutné. Ale to je tak maximálne raz, dvakrát za rok. Ak nemusím ísť tlmočiť, voľba je jasná. A ešte niečo: Coldrex je tiež fasa odrb!!! Teplá voda a paracetamol, umelé sladidlo a farbivo. Vitamíny sa vriacou vodou zničia. ![flora008 [smilie=flora008.gif]](http://forum.annwin.sk/images/smilies/flora008.gif)
-

ANKH
- VIP

-
Users Information
 - Country:

-
-
by GigiViera » Friday, 15. June 2007, 18:17
Zaujimave je, ak kazde ochorenie vnimame v širšom kontexte. NIečo nam chce povedať a často ma nejake emocionalne aspekty. Homeopatia je genialna v tom, že lieči človeka, nie chorobu - aj ked niektore lieciva su na iste symptomy. Ak si nase telo potrebuje za kazdu cenu oddychnut, nezaberie homeopatikum tak rychlo. Ak mame chorobu ako nasledok emocionalnej nerovnovahy, tiez sa jej "nezbavime" kym nespracujeme emocnu stranku. Spomenula som si, ako som obcas malemu liecila chripku, ak sa dlho nemohol zbavit priznakov, aj po pouziti Oscilla - ak som si napriklad spomenula, ze mal konflikt s kamaratmi, z ktoreho bol potom nestastny, dala som mu liek na smutok - Ignatia amara 30 CH, co je potencia ktora zasahuje do emocionality - a na druhy den bolo dobre. Podobne ak ochorel nasledne po tom ako som ja na nejaky cas odisla - ignatia zaberala na 100%. Z mojich skusenosti vyplyva aj to, ze niektori ludia lepsie reaguju na lieciva s decimalnym riedenim - robi ich firma - Heel, a niektori na centesimalne riedenie, ktore pouziva Boiron. Nas homeopat velmi odporuca grip heel - ako prevenciu dava detom aj sebe v chripkovom obdobi raz do tyzdna jednu davku, ale nam nezabera. Fungujeme na Oscille - Dolisos uz nefunguje, Boiron ich kupil.
Láska je viac než len byť otvorený trápeniam iných. Láska je aj zrelosť žiť s vedomím, že nemôžeme urobiť nič, aby sme ich od ich trápenia oslobodili. http://vierasimkovicova.blog.sme.sk/
-

GigiViera
- VIP

-
Users Information

- Blog: View Blog (1)
-
-
by ANKH » Friday, 15. June 2007, 20:18
GigiViera wrote:...ak som si napriklad spomenula, ze mal konflikt s kamaratmi, z ktoreho bol potom nestastny, dala som mu liek na smutok - Ignatia amara 30 CH, co je potencia ktora zasahuje do emocionality - a na druhy den bolo dobre. Podobne ak ochorel nasledne po tom ako som ja na nejaky cas odisla - ignatia zaberala na 100%.
Múdro, Ignatia Amara je homeopatikum akútneho smútku.  Na starší smútok už ale zaberie niečo iné. Ignatia mi tiež pomohla, poooznáme 
-

ANKH
- VIP

-
Users Information
 - Country:

-
-
by bojovnicka » Sunday, 17. June 2007, 20:44
ANKH wrote:Keby všetky masy boli ako Bojovníčka....bolo by nám tu doosť doobre na tejto planéte Ale pekne gentlewolfsky si sa jej zastal, len nebolo treba, bo ja som nič proti nej nikdy nemal, a dúfam, že ona vie jak ja ju prudko môžem  Len mi nadhodila tému a môj merkúrisko sa do vysvetľovania pustil  Učiteľský syndróm, no 
Jéééj chlapci, aké milé ... nežnosťou sa rozbúchalo moje dnes páliacim slniečkom skúšané srdiečko  pri čítaní týchto riadkov a lícny sval  medzi ústami a ušami zas dostal príležitosť... chi chi A veru, pravdupovediac, nemám nič proti "širokým masám" ochotne načúvajúcim múdrym ANKH Merkúriskovým slovám...  a rozumejúc im ... ako aj Duvesovým článkom a odkazom (  na inom mieste tohto fóra) okrem domov, bytov, áut a podobných pre život milých maličkostí nezabúdali by a renovovali aj svoje fyzis, psyché, vzťahy s manželkami, detičkami a svokrami a vôbec zdravíčko... Pod čiarou: ANKH, kontakt sa stratil...?
-

bojovnicka
- Vylúčení

-
Users Information
-
by Dorje » Monday, 18. June 2007, 21:06
[HIGHLIGHT=#ffffff]Never tomu, čo vidíš vlastnými očami. Všetko, čo ukazujú, sú hranice. Pozeraj sa svojím vnútrom, objavuj, čo už poznáš a pochopíš, ako treba lietať.[/HIGHLIGHT]
-

Dorje
-
Users Information
- Group: Bloggeri

- Blog: View Blog (3)
-
-
by GigiViera » Tuesday, 19. June 2007, 13:59
Dakujem, Dorje, mudra som z knizky Petra Chapella, ktory z pohladu emocnych traum napisal knihu Homeopaticka samolecba - je v cestine prelozena. V homeopatii sa vzdy hlada pricina hlbsie nez len na telesnej urovni - to uz je len prejav. To akoby niekto opravoval vyfuk ked z neho ide cierny dym a pritom porucha je v spalovani... Ono ti nasi drobci si tym prejst musia, proste ich mozno oslabi ze museli tolko bez nas vydrzat a zvladnut, a kazda chorobka ich vlastne posilnuje, posuvaju sa dalej, potrebuj si potom rochu viac pozornosti a opatery a uz su zasa silnejsi. Je pekne ako funguje vase prepojenie, hlavne ze to vies vysledovat... ked si predstavim ze niektoi ludia sa na dieta hnevaju ze je zle a pritom na neho oni sami prenasaju svoj neklud a nervozitu...ono deti su vlastne take baromere kedze aj po odpojeni sa od maminky (vraj aury mame prepojene az do 7 roku veku dietata) je rodina stale jeden system a celok kde sa vsetky casti navzajom ovplyvnuju. Nech sa Tebe i dietatku dari.
Láska je viac než len byť otvorený trápeniam iných. Láska je aj zrelosť žiť s vedomím, že nemôžeme urobiť nič, aby sme ich od ich trápenia oslobodili. http://vierasimkovicova.blog.sme.sk/
-

GigiViera
- VIP

-
Users Information

- Blog: View Blog (1)
-
-