Základné princípy homeopatie

Similia similibus curentur (podobné sa lieči podobným)

Moderator: vilcakul

Keywords for this topic
potence, pacienta, obraz, nebo, vyvolat, tak, být, základné, svoj, jsem, léku, zsu, quote, jejich, byl

Re: Základné princípy homeopatie

Postby vilcakul » Wednesday, 12. March 2008, 22:23

Dorje wrote:
Vilco, a nemoze potom napriklad jeden z tych zostavajucich deviatich, najma ak je v nizkej potencii ( co spravidla je), vyvolat svoj obraz u pacienta? otec ma ucil, ze ak si nie som celkom ista liekom, tak mam dat radsej potenciu 9 CH, lebo 5 CH moze svoj obraz niekedy vyvolat, ak sa netrafim.

[justify]Obraz léku můžeš vyvolat jenom dlouhodobým podávání homeopatického léku nebo by musela být u pacienta velká přecitlivělost na tuto látku. Teorie je ta, že jeden z deseti léků zapůsobí a ostatní zůstanou neutrální, to je nebudou mít na pacienta žádný efekt.

Ohledně potence jsem ještě tuhle teorii neslyšel, nízké potence se podávájí přitom, když si nejsme jistí lékem, ale že by mezi C 5 nebo C 9 byl tak velký rozdíl v účinku, bych asi netvrdil. Používám obě tyto potence a nevšiml jsem si žádného rozdílu v jejich působení. Nižší potence by se neměli používat při homeopatických lécích, kde výchozí esencí byl třeba hadí jed nebo včelí jed, tam by mělo být vyšší ředění kvůli jejich jedovatosti.[/justify]
vilcakul

Moderátor

Users Information

Share on ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on MySpace

Postby WhiteWolfSix » Wednesday, 12. March 2008, 22:28

Takže napríklad Apis Melifica odporúčaš 30CH alebo 15CH je už OK?
ImageImage
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN | ANNWIN portál | Môj PicasaWeb | Image
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby vilcakul » Wednesday, 12. March 2008, 22:30

Vassilis Ghegas (slavný řecký homeopat) doporučuje minimálně Apis C 12, takže ta C 15 je asi nejadekvátnější tomuto prvnímu podání.
vilcakul

Moderátor

Users Information

Postby KUZELNIK » Friday, 14. March 2008, 14:43

Chcem sa spýtať k tomu priebehu choroby, ako sa uvádza že postupuje zhore dole a zvnútra smerom von.

Keď mám napríklad nádchu a budem užívať Coryzaliu a po 2 dňoch choroba prejde nižšie (napríklad začne bolesť hrdla, brucha atď a nádcha už zmizne), stále sa má používať rovnaký liek, alebo sa má prejsť na iný, alebo sa má prestať užívať a nechať chorobe voľný priebeh?

Ďakujem.
KUZELNIK

Users Information

Postby GigiViera » Friday, 14. March 2008, 16:09

Princíp zhora dolu a zvnútra von platí pre uzdravovanie z konštitučnej choroby, teda pri celkovej liečbe. Pri akútnom ochorení by som pri zmene príznakov menila aj druh lieku - nachladenie ak sa šíri do krku v mojej múdrej knihe od Gemmella sa píše Mercurius Solubilis. Sú tam ale aj ďalšie príznaky, záleží teda na tom, čo presne sa okrem postupu do hrdla deje- či máš teplotu, aký máš smäd (malý, veľký, na studené, na teplé) či kašleš alebo nie, či ta bolí hlava, telo atd.
Image
Láska je viac než len byť otvorený trápeniam iných. Láska je aj zrelosť žiť s vedomím, že nemôžeme urobiť nič, aby sme ich od ich trápenia oslobodili.
http://vierasimkovicova.blog.sme.sk/
GigiViera

VIP

Users Information

Postby vilcakul » Monday, 17. March 2008, 20:09

KUZELNIK wrote:Chcem sa spýtať k tomu priebehu choroby, ako sa uvádza že postupuje zhore dole a zvnútra smerom von.

Keď mám napríklad nádchu a budem užívať Coryzaliu a po 2 dňoch choroba prejde nižšie (napríklad začne bolesť hrdla, brucha atď a nádcha už zmizne), stále sa má používať rovnaký liek, alebo sa má prejsť na iný, alebo sa má prestať užívať a nechať chorobe voľný priebeh?

Ďakujem.

[justify]Při správné homeopatické léčbě by rýma měla jít ven a ne do hrdla nebo břicha. I když směr zhora dolu by měl být zachován, ale zde je nadřazen zákon zevnitř ven, takže ústy jako kašel nebo hlen a nosem v podobě rýmy ven. Vámi popisovaný průběh rýmy bych spíše považoval za potlačení choroby. Buď to polykompozitum pomůže ve vyloučení hlenu nebo ke zlepšení stavu, jestliže se to neděje - tak si musíte najít indikovanější homeopatický lék na základě podobnosti.[/justify]
vilcakul

Moderátor

Users Information

Previous