Filmy

Toto je miesto pre príspevky, ktoré nespadajú do žiadnych iných tém ANNWIN fóra

Moderator: Moderátori

Forum rules
V tejto sekcii sú témy raz mesačne prečisťované podľa nasledovných podmienok. Téma ktorej posledný príspevok je starší ako 90 dní a nebola zobrazená viac ako 60 dní je presunutá do koša.
Keywords for this topic
tlwlvbz, filmy, toho, som, quote, mal, slušne, vyjadriť, tým, súvislosti, kusky, usa, tak, sme, tom

Re: Filmy

Postby duves » Monday, 14. March 2011, 20:33

svetlo wrote:Ja som od toho filmu očakávala trocha viac podľa toho čo mi bolo vykreslené, druhýkrát by som ho už asi nepozerala. Na mňa totiž pôsobil dosť obmedzene v súvislosti s tým, čo by mal vyjadriť. :smile:

Filmy z USA tak často pôsobia. Ale....už sme sa o tom bavili. Najdu sa aj slušne kusky.
Image Image
duves

Vylúčení

Users Information

Share on ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on MySpace

Postby GigiViera » Monday, 14. March 2011, 22:06

duves, videl si ho vobec?
Image
Láska je viac než len byť otvorený trápeniam iných. Láska je aj zrelosť žiť s vedomím, že nemôžeme urobiť nič, aby sme ich od ich trápenia oslobodili.
http://vierasimkovicova.blog.sme.sk/
GigiViera

VIP

Users Information

Postby duves » Tuesday, 15. March 2011, 06:51

Nie, ak je plagat filmu urobeny tak, že tam vidim pištolníkov, tak nepozeram. Výnimka je westernovka, ale tam sú pištolníci povinní.
Vedia vobec v USrale natočiť filmy bez prestrelky?
Image Image
duves

Vylúčení

Users Information

Postby svetlo » Tuesday, 15. March 2011, 07:45

Duves, podstatou toho filmu bolo niečo iné. Vlastne si mi len teraz pripomenul (kukala som to už dávnejšie), že sa tam aj strieľalo :smile: Ja som sa zamerala na cestovanie. Síce bolo "akože neobmedzené", ale dejom dosť ohraničené, to mi tam vadilo. Jasne, je to film. A určite aj uhol pohľadu každého z nás.
Image
svetlo

VIP

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Tuesday, 15. March 2011, 07:50

Svetielko, čo mal film vyjadriť?
ImageImage
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN | ANNWIN portál | Môj PicasaWeb | Image
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby GigiViera » Tuesday, 15. March 2011, 08:14

duves wrote:Nie, ak je plagat filmu urobeny tak, že tam vidim pištolníkov, tak nepozeram.

tak to Ti ani nahodou neverim. pozeras vsetky vojnove filmy a fotis si tanky, takze s tymto na mna nechod. striela sa v kazdej kriminalke, mozno okrem Poirota
Image
Láska je viac než len byť otvorený trápeniam iných. Láska je aj zrelosť žiť s vedomím, že nemôžeme urobiť nič, aby sme ich od ich trápenia oslobodili.
http://vierasimkovicova.blog.sme.sk/
GigiViera

VIP

Users Information

Postby svetlo » Tuesday, 15. March 2011, 09:11

WhiteWolfSix wrote:Svetielko, čo mal film vyjadriť?

... žeby moc a hĺbku podvedomia ?
Image
svetlo

VIP

Users Information

Postby duves » Tuesday, 15. March 2011, 09:32

GigiViera wrote:tak to Ti ani nahodou neverim. pozeras vsetky vojnove filmy a fotis si tanky, takze s tymto na mna nechod. striela sa v kazdej kriminalke, mozno okrem Poirota

Jednoznačne. Denne a potom si z toho zhotovujem plagaty a davame si to doma na stenu. hatoff
Image Image
duves

Vylúčení

Users Information

Postby duves » Tuesday, 15. March 2011, 09:33

svetlo wrote:

To neznie príliš presvedčivo. :shock:
Image Image
duves

Vylúčení

Users Information

Postby svetlo » Tuesday, 15. March 2011, 10:24

Ty nevypliešťaj na mňa oči *1* Chceš dostať ?
Image
svetlo

VIP

Users Information

Postby duves » Tuesday, 15. March 2011, 11:27

Áno. Chcem dostať to najlepšie. *88*
Image Image
duves

Vylúčení

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Tuesday, 15. March 2011, 12:04

svetlo wrote:

To myslím až sekundárne, primárne film načrtával fungovanie v snovej realite prostredníctvom vedomého snívania. Viem, že akčný žáner v tomto prípade nie je najšťastnejší formát, viac by sa asi hodila nejaká psychologická dráma, no film je určený širokým masám [smilie=flora008.gif].

Pamätám si diskusie z prelomu 80/90 rokov o tom, aký náročný je náš (rozumej český a slovenský) divák, no filmy pre náročného diváka boli ťažko predajné, takže s tou náročnosťou to ani u nás nie je o mnoho lepšie ako v USA.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Tuesday, 15. March 2011, 12:23

duves wrote:Jednoznačne. Denne a potom si z toho zhotovujem plagaty a davame si to doma na stenu. hatoff

Môžem potvrdiť. *47*
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby duves » Tuesday, 15. March 2011, 18:57

WhiteWolfSix wrote:......film načrtával fungovanie v snovej realite prostredníctvom vedomého snívania. Viem, že akčný žáner v tomto prípade nie je najšťastnejší formát, viac by sa asi hodila nejaká psychologická dráma, no film je určený širokým masám [smilie=flora008.gif].

No fajn, tak sme si to ujasnili. Tiež si myslim, že temu o vedomom snívaní clovek nemusí baštiť cez stupidne holyvúdske scenerie. Jedine teda.......... by som sa nechal presvedčiť v zmysle tvojej nižšej poznamky, že ako inak by sa dali tie masy "náročného divaka" osloviť na takú temu.

WhiteWolfSix wrote:Pamätám si diskusie z prelomu 80/90 rokov o tom, aký náročný je náš (rozumej český a slovenský) divák, no filmy pre náročného diváka boli ťažko predajné, takže s tou náročnosťou to ani u nás nie je o mnoho lepšie ako v USA.

Film/y pre náročného divaka je vlastne len ine pomenovanie pre zložitosť temy obsiahnutej vo filme. A kto nevie, o čom to je, zda sa mu, že je (mu) to vzdialene. Dav ludi prudiaci do kinosal po celodennom strese potrebuje lahku zabavu, nie priliš naročnu tému na uvedomovanie si niečoho.
Image Image
duves

Vylúčení

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Tuesday, 15. March 2011, 19:29

duves wrote:No fajn, tak sme si to ujasnili.

Čo sme si ujasnili? *9*
duves wrote:Tiež si myslim, že temu o vedomom snívaní clovek nemusí baštiť cez stupidne holyvúdske scenerie.

A vieš, že zopár scenérií tam bolo krásnych? *1*
duves wrote:Jedine teda.......... by som sa nechal presvedčiť v zmysle tvojej nižšej poznamky, že ako inak by sa dali tie masy "náročného divaka" osloviť na takú temu.

Lenže filmy sa točia hlavne pre masy a nie hŕstku jednotlivcov.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby duves » Tuesday, 15. March 2011, 19:44

WhiteWolfSix wrote:Čo sme si ujasnili? *9*

No to, že ......film načrtával fungovanie v snovej realite prostredníctvom vedomého snívania.
Image Image
duves

Vylúčení

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Tuesday, 15. March 2011, 20:47

To je celkom zrejmé aj z tohto popisu: dm_video/showvideo.php?v=35&c=5
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby duves » Tuesday, 15. March 2011, 20:50

Naozaj si myslíte, že poznáte príbeh Lidic?

Link
Image Image
duves

Vylúčení

Users Information

Postby exlibris » Wednesday, 12. October 2011, 06:05

Ahojte, možno to tu už dávno niekto posunul, ale nevadí...
Minulý týždeň sa ku mne dostal brazílsky film z roku 2010 "Náš domov" podľa knihy´Chica Xaviera (neviem, kto to je)
je to príbeh jednej dušičky z astrálneho sveta. Netvrdím, že sa s tým filmom na 100% stotožňujem, ale už len pár viet, ktoré tam odzneli mi sadlo naozaj na 100% a naviac, pri pozeraní tohto filmu som si "riešila" moje vysporiadanie s mojou mamkou, ktorá sa nedávno pobrala "tam" a tak ten film pre mňa stál za to. Lebo občas sú nám veci staré známe, ale je dobré pripomenúť si to aj takýmto spôsobom.
Príjemné pozeranie, ak sa teda rozhodnete venovať filmu necelé dve hodiny... [smilie=flora008.gif]

hm... stále neviem, ako sebm vkladať odkazy, aby ich bolo rovno aj vidiet... :-k :???:
http://www.youtube.com/watch?v=DxtRzYHJ ... r_embedded

Link
Last edited by WhiteWolfSix on Wednesday, 12. October 2011, 07:40, edited 1 time in total.
Reason: Opravené
Veľké Dielo je konané, aj keď ešte spíme.
exlibris

Users Information

The following user would like to thank exlibris for her post:  Users Information

Postby Rarášok » Wednesday, 12. October 2011, 16:33

Jeej, to som videl teraz nedávno. A dobré to bolo, odporúčam. Originál názov je Nosso Lar. (a Chico Xavier bol brazílsky spisovateľ a médium)
Rarášok

Users Information

Previous