Hudba srdca

Toto je miesto pre príspevky, ktoré nespadajú do žiadnych iných tém ANNWIN fóra

Moderator: Moderátori

Forum rules
V tejto sekcii sú témy raz mesačne prečisťované podľa nasledovných podmienok. Téma ktorej posledný príspevok je starší ako 90 dní a nebola zobrazená viac ako 60 dní je presunutá do koša.
Keywords for this topic
wmvsox, hudba, kodó, diana, srdca, hudbu, indický, klavíristiek, jazzových, najlepších, vokalistiek, majú, veľký, ohlas, jedna

Hudba srdca

Postby Anonymous » Thursday, 28. October 2004, 13:13

Na tomto mieste môžete umiestňovať svoej tipy na hudbu, ktorá sa vám páči a ktorú by ste odporučili spriazneným dušiam. Uveďte interpreta a názov albumu, krátky popis či komentár je vítaný...

Takže, prvých pár tipov odo mňa:

Värttinä: Ilmatar (dievčatá z Fínska s nádhernými vokálmi, krásne piesne)
Sheila Chandra: Weaving My Ancestor's Voices (indická speváčka, žijúca v Británii. Silný, krásny a čistý hlas)
Kodó: Mondo Head (perkusionistický projekt Mickeyho Harta (ex-bubeník z Grateful Dead) s japonskou skupinou bubeníkov Kodó)
Trilok Gurtu: Kathak (indický tablista, príjemný jazz)
Diana Krall: Girl in the Other Room (Diana je momentálne jedna z najlepších jazzových klavíristiek a vokalistiek, jej albumy majú veľký ohlas aj u poslucháčov i kritikov)
Nitin Sawhney: Beyond Skin (veľmi úspešný indický hudobník, ktorého skladby sa objavujú pravidelne v rôznych výberoch)
Ganga - Les Musiques du Gange (máte radi autentické, neprikrášľované nahrávky? Tento album ponúka tradičnú hudbu a posvätné spevy Indie)
Anonymous

Users Information

Share on ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on MySpace

Postby fazon » Thursday, 28. October 2004, 13:31

Chór anjelov: Hudba sfér. :smt020
fazon

Users Information

Postby Anonymous » Thursday, 28. October 2004, 17:04

Leonard Cohen: Ten New Songs
Jeho pobyt v zenovém klášteře měl velmi příznivé účinky. :D
Anonymous

Users Information

Postby Anonymous » Thursday, 28. October 2004, 17:10

rom wrote:Leonard Cohen: Ten New Songs
Jeho pobyt v zenovém klášteře měl velmi příznivé účinky. :D

waw vdakaa:-) za pripomenutie...
Anonymous

Users Information

Postby Anonymous » Friday, 29. October 2004, 09:41

Ten album poznám aj ja, je fakt dobrý. Cohen má veľmi príjemný hlas a spôsob interpretácie piesní...
Anonymous

Users Information

Postby Anonymous » Friday, 29. October 2004, 13:43

dreamingwolf wrote:Ten album poznám aj ja, je fakt dobrý. Cohen má veľmi príjemný hlas a spôsob interpretácie piesní...

ja mam jeho stare veci nejake ale na prave tento album som zvedava, aj s ohladom na ten menovany klastor, v sobotu ho budem mat aj ja:-)
Anonymous

Users Information

Cohen

Postby Anonymous » Friday, 29. October 2004, 13:50

Nedávno mu vyšla novinka: Dear Heather
Už se těším.
Anonymous

Users Information

Re: Cohen

Postby Anonymous » Friday, 29. October 2004, 15:04

Anonymous wrote:Nedávno mu vyšla novinka: Dear Heather
Už se těším.

vdaka:-)
Anonymous

Users Information

Postby Anonymous » Sunday, 31. October 2004, 07:59

vcera sa ku mne dostala skladba The Partisan- Noir Desir + L. Cohen, mnam
Anonymous

Users Information

Postby Anonymous » Tuesday, 02. November 2004, 15:56

Pre milovníkov hudby, v ktorej dominujú rozličné perkusie odporúčam album "Mondo Head" - ide o perkusionistický projekt Mickeyho Harta s japonskou skupinou bubeníkov Kodó
Daniela Mercury: Feijao Com Arroz - album vynikajúcej brazílskej speváčky štýlu axé, temperamentné brazílske rytmy
Ak uprednostňujete radšej tanečnú hudbu, potom mám tieto tipy:
Krüder and Dorfmeister: Sessions I a II
Deep-Dive-Corporation: Beware of Fake Gurus
Tosca: Delhi 9
A zo slovenských končín dávam do pozornosti dva albumy speváčky, vystupujúcej pod menom Šina: Šinadisk a In Virgo
Last edited by Anonymous on Saturday, 27. November 2004, 16:39, edited 1 time in total.
Anonymous

Users Information

Postby Anonymous » Friday, 05. November 2004, 10:13

Dnešné hudobné pochúťky:

Krüder & Dorfmeister: Acid Jazz a Liquid Jazz - dva sety dvoch špičkových DJ-ov
"Hecho en Cuba" (Kubánski hudobníci - Omara Portuondo, Ibrahim Ferrer, Compay Segundo ai., neskôr známi aj pod názvom Buena Vista Social Club)
Bebel Gilberto: "Tanto Tempo" - brazílska speváčka, ktorej skladby bývajú často zaraďované do rôznych mixov, výberov a setov
Diana Krall: "Live in Paris" - záznam z vynikajúceho Parížskeho koncertu súčasnej "princeznej pohodového jazzíku"; nedávno odvysielané na ČT2
"The New Sound of Brazil 2002" - výber toho najlepšieho zo súčasnej brazílskej hudobno-tanečnej scény
Tangerine Dream: Le Parc - nemeckí priekopníci elektronickej syntezátorovej hudby na jednom zo starších albumov
Anonymous

Users Information

Postby Anonymous » Thursday, 25. November 2004, 10:51

Beatriz Pichi Malen: Plata - canciones de origen Mapuche - krásne piesne národa Mapucheov (Patagónia)
LTJ Bukem: Earth - príjemná hudba na večerné počúvanie
Anonymous

Users Information

Postby Anonymous » Wednesday, 19. January 2005, 10:50

Misha: dvojalbum Misha
Dead Can Dance: Spiritchaser
Sarah McLachlan: Surfacing - album u nás pomerne neznámej kanadskej speváčky
Carlos Antonio Jobim´s Finest Hour - album pohodovej Bossa Nova muzičky
:smt020 :smt038 :smt035 :smt034 :music3: :smt023
Anonymous

Users Information

Postby Anonymous » Thursday, 20. January 2005, 09:51

Sigur Ros
Daniel Salontay, Dlhé diely - September
Anonymous

Users Information

Postby Anonymous » Thursday, 20. January 2005, 13:31

Áno, D. Salontay + Dlhé diely... spieva s nimi Shina, zažil som ich minikoncert v Čarovni naživo... pekná muzička! 8) :D
Anonymous

Users Information

Postby Anonymous » Thursday, 20. January 2005, 14:36

Četla jsem, že spolu vydali cd Šina & Dlhé diely: Šinadisk, časem si to snad taky pořídím. September jsem objevila asi před měsícem, z poslední doby je to jedno z mých nejoblíbenějších cd. Mňam, mňam :D
Anonymous

Users Information

Postby Anonymous » Friday, 21. January 2005, 12:17

bublenko., keď pozrieš na predošlej strane môj príspevok z 2.11. --> nájdeš tam 2 albumy od Šiny :roll: :wink:
Anonymous

Users Information

Postby Anonymous » Friday, 21. January 2005, 13:43

:oops: Přehlédla jsem

Muziga : O lásce
Anonymous

Users Information

Postby Anonymous » Friday, 28. January 2005, 15:47

Na tomto mieste vám ponúkam svoje tipy na muzičku, ktorá mi nejakým spôsobom učarila, a nebude to inak ani dnes. O tom, že aj v Rusku sa produkuje dobrá a zaujímavá hudba, ma presvedčili dve originálne nahrávky - albumy skupiny Ole Lukkoye, Doo-Doo-Doo (Remedy for a Dwarf) a Crystal Crow-Bar. Neviem, k čomu ich hudbu prirovnať, no môjmu uchu znie ako zmes ruskej etno-music premiešanej rockom a elektronikou. Kým som uvedené albumy nevypočul, netušil som, že ruská populárna hudba je aj niečo iné a viac, než len kvazi-lesbo-duo Tatoo... 8)

A dva tipy z iného súdka naviac: dvaja vynikajúci hudobníci a producenti, vystupujúci pod názvom Thievery Corporation ponúkajú fajn muzičku, o.i. na albumoch The Richest Man in Babylon a Departures... 8) :smt020
Anonymous

Users Information

Postby Anonymous » Wednesday, 02. February 2005, 21:27

V poslední době jsem se vrátil ke starým deskám Björk:
Debut, Post, Homogenic, Vespertine, poslední Medullu ještě nemám, ale snad bude taky dobrá.
Anonymous

Users Information

Next