Hudba srdcaModerator: Moderátori
Forum rules
V tejto sekcii sú témy raz mesačne prečisťované podľa nasledovných podmienok. Téma ktorej posledný príspevok je starší ako 90 dní a nebola zobrazená viac ako 60 dní je presunutá do koša.
Keywords for this topic
wmvsox, hudba, kodó, diana, srdca, hudbu, indický, klavíristiek, jazzových, najlepších, vokalistiek, majú, veľký, ohlas, jedna Hudba srdcaNa tomto mieste môžete umiestňovať svoej tipy na hudbu, ktorá sa vám páči a ktorú by ste odporučili spriazneným dušiam. Uveďte interpreta a názov albumu, krátky popis či komentár je vítaný...
Takže, prvých pár tipov odo mňa: Värttinä: Ilmatar (dievčatá z Fínska s nádhernými vokálmi, krásne piesne) Sheila Chandra: Weaving My Ancestor's Voices (indická speváčka, žijúca v Británii. Silný, krásny a čistý hlas) Kodó: Mondo Head (perkusionistický projekt Mickeyho Harta (ex-bubeník z Grateful Dead) s japonskou skupinou bubeníkov Kodó) Trilok Gurtu: Kathak (indický tablista, príjemný jazz) Diana Krall: Girl in the Other Room (Diana je momentálne jedna z najlepších jazzových klavíristiek a vokalistiek, jej albumy majú veľký ohlas aj u poslucháčov i kritikov) Nitin Sawhney: Beyond Skin (veľmi úspešný indický hudobník, ktorého skladby sa objavujú pravidelne v rôznych výberoch) Ganga - Les Musiques du Gange (máte radi autentické, neprikrášľované nahrávky? Tento album ponúka tradičnú hudbu a posvätné spevy Indie)
Pre milovníkov hudby, v ktorej dominujú rozličné perkusie odporúčam album "Mondo Head" - ide o perkusionistický projekt Mickeyho Harta s japonskou skupinou bubeníkov Kodó
Daniela Mercury: Feijao Com Arroz - album vynikajúcej brazílskej speváčky štýlu axé, temperamentné brazílske rytmy Ak uprednostňujete radšej tanečnú hudbu, potom mám tieto tipy: Krüder and Dorfmeister: Sessions I a II Deep-Dive-Corporation: Beware of Fake Gurus Tosca: Delhi 9 A zo slovenských končín dávam do pozornosti dva albumy speváčky, vystupujúcej pod menom Šina: Šinadisk a In Virgo Last edited by Anonymous on Saturday, 27. November 2004, 16:39, edited 1 time in total.
Dnešné hudobné pochúťky:
Krüder & Dorfmeister: Acid Jazz a Liquid Jazz - dva sety dvoch špičkových DJ-ov "Hecho en Cuba" (Kubánski hudobníci - Omara Portuondo, Ibrahim Ferrer, Compay Segundo ai., neskôr známi aj pod názvom Buena Vista Social Club) Bebel Gilberto: "Tanto Tempo" - brazílska speváčka, ktorej skladby bývajú často zaraďované do rôznych mixov, výberov a setov Diana Krall: "Live in Paris" - záznam z vynikajúceho Parížskeho koncertu súčasnej "princeznej pohodového jazzíku"; nedávno odvysielané na ČT2 "The New Sound of Brazil 2002" - výber toho najlepšieho zo súčasnej brazílskej hudobno-tanečnej scény Tangerine Dream: Le Parc - nemeckí priekopníci elektronickej syntezátorovej hudby na jednom zo starších albumov
Na tomto mieste vám ponúkam svoje tipy na muzičku, ktorá mi nejakým spôsobom učarila, a nebude to inak ani dnes. O tom, že aj v Rusku sa produkuje dobrá a zaujímavá hudba, ma presvedčili dve originálne nahrávky - albumy skupiny Ole Lukkoye, Doo-Doo-Doo (Remedy for a Dwarf) a Crystal Crow-Bar. Neviem, k čomu ich hudbu prirovnať, no môjmu uchu znie ako zmes ruskej etno-music premiešanej rockom a elektronikou. Kým som uvedené albumy nevypočul, netušil som, že ruská populárna hudba je aj niečo iné a viac, než len kvazi-lesbo-duo Tatoo...
A dva tipy z iného súdka naviac: dvaja vynikajúci hudobníci a producenti, vystupujúci pod názvom Thievery Corporation ponúkajú fajn muzičku, o.i. na albumoch The Richest Man in Babylon a Departures... ![]()