Počasie

Toto je miesto pre príspevky, ktoré nespadajú do žiadnych iných tém ANNWIN fóra

Moderator: Moderátori

Forum rules
V tejto sekcii sú témy raz mesačne prečisťované podľa nasledovných podmienok. Téma ktorej posledný príspevok je starší ako 90 dní a nebola zobrazená viac ako 60 dní je presunutá do koša.
Keywords for this topic
počasie, témy, ved, týkajúci, nas, tejto, každodenne, takže, píšte, nie, chceme, ovplyvnuje, link, občas, aby

Počasie

Postby joli » Wednesday, 28. June 2006, 07:22

Zakladam tuto temu aby sme si mohli podiskutovať i o počasí. Vložiť sem občas link týkajúci sa tejto témy. Ved počasie nas každodenne ovplyvnuje či chceme či nie. Takže píšte...

:smt039
joli

Users Information Users Information

Share on ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on MySpace

Re: Počasie

Postby duves » Wednesday, 28. June 2006, 07:23

JoLi wrote:... Takže píšte... :smt039

Nie je problem. A odkial zacneme?
duves

Vylúčení

Postby joli » Wednesday, 28. June 2006, 07:24

Tu prikladam jeden link ukazujúci zaujímavé oblaky po burke v Brne :)

http://www.ian.cz/detart_fr.php?id=1828

Čo na to poviete? Sú nadherné, že?
joli

Postby duves » Wednesday, 28. June 2006, 07:32

Zaujimave fotky, poslem to Jurčovičovi.
duves

Vylúčení

Postby WhiteWolfSix » Wednesday, 28. June 2006, 07:37

JoLi, s touto témou si tuším ulahodil duvesovi. *40* *88* :smt023

Ja pri cestách do zahraničia ale aj na Slovensku používam tento zdroj informácií o počasí Weather Underground :arrow: http://www.wunderground.com/. Je to síce zahraničný server, no je možné ho nastaviť na slovenčinu a použitie metrickej i anglickej sústavy (ºC i ºF). Do vyhľadávača môžete zadať mesto, kde chcete zistiť predpoveď počasia a hotovo. Ako príklad uvediem mesto Sliač http://www.wunderground.com/cgi-bin/fin ... uery=Sliac , ktoré je referenčným meteorologickým bodom pre mestá Banská Bystrica a Zvolen. Podotýkam, že dostanete predpoveď na 6 dní. Ak neviete aké mesto zobrazuje meteorologické údaje (napr. pri ceste na dovolenku), vyhľadajte najskôr štát. Po nájdení zvoleného štátu sa zobrazí zoznam miest, kde prebiehajú merania.
Last edited by WhiteWolfSix on Wednesday, 28. June 2006, 07:52, edited 1 time in total.
ImageImage
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN | ANNWIN portál | Môj PicasaWeb | Image
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Postby duves » Wednesday, 28. June 2006, 07:52

WhiteWolfSix wrote:JoLi, s touto témou si tuším ulahodil duvesovi. *40* *88* :smt023

*88* Joli to chce roztocit, je tu tak prazdno, vsetci si iba "lepkaju" svoje blogy *1*

WhiteWolfSix wrote:Ja pri cestách do zahraničia ale aj na Slovensku používam tento zdroj informácií o počasí Weather Underground :arrow: http://www.wunderground.com/. Je to síce zahraničný server, no je možné ho nastaviť na slovenčinu a použitie metrickej i anglickej sústavy (ºC i ºF). Do vyhľadávača môžete zadať mesto, kde chcete zistiť predpoveď počasia a hotovo. Ako príklad uvediem mesto Sliač http://www.wunderground.com/cgi-bin/fin ... uery=Sliac , ktoré je referenčným meteorologickým bodom pre mestá Banská Bystrica a Zvolen. Podotýkam, že dostanete predpoveď na 6 dní. Ak neviete aké mesto zobrazuje meteorologické údaje (napr. pri ceste na dovolenku), vyhľadajte najskôr štát. Po nájdení zvoleného štátu sa zobrazí zoznam miest, kde prebiehajú merania.

Vyzera to dobre, predpoved na 6 dni je dnes standart, vsetko nad 6 dni je dlhodoba predpoved s asi 10-20% uspesnostou. *1*
Totizto behom jedneho tyzdna sa dokazu paradne zmenit tlakove pomery a zo slnecneho pocasia je raz-dva dazd. Dlhodobe predpovede su robene inak nez tia kratkodobe na 2-3 dni ci vyhľadové do 6 dní. V podstate odbornici uz iba modeluju situaciu rozhodujucich tlakovych utvarov a vie sa, ze napriklad ak vyjde dlhodobo oblast tlakovej nize od ukrajiny az po pobaltie, tak mozu smelo vyhlasit, ze najblizsie 3 tyzdne bude dazdivo. Nikto vsak nepovie ze 10.jula 2006 presne o 14:00 zacne prsat, tak sa to neda.
duves

Vylúčení

Postby WhiteWolfSix » Wednesday, 28. June 2006, 07:57

Tento server mám celkom rád, pretože môžem nájsť na jednom mieste informácie z celého sveta a v slovenčine (aj keď mi angl. nerobí problém). Dokonca sú tam informácie o fázach mesiaca, astronomické (nie astrologické *40*) informácie a mnoho iných, ktoré bežne na jednom mieste nenájdete.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Postby joli » Wednesday, 28. June 2006, 07:58

To som rad, ze duves bude happy.

Tu stranku poznam, minulý rok som na nej sledoval pravidelne všetky hurikany, su tam aj radarové zabery a popisy. Je to jedna z mojich oblubených stránok :) ktoru kazde rano rýchlo prekliknem.
Su tam i obcas pekné fotečky :)

Inak vcera si ma WW6 inšpiroval ty k tejto teme svojími fotkami z burky :)

joli

Postby duves » Wednesday, 28. June 2006, 08:09

Inak ten vikend je este otazny - stranka http://www.wunderground.com/ poukazuje na dazd. Ocakavam skor burkovu cinnost vplyvom zmeny prudenia a noveho rozlozenia tlakovej vyse nad europou. Ja citam z tohoto zdroja: http://www.wetterzentrale.de
a predpoved na 9 dni http://www.wetterzentrale.de/pics/avnpanel1.html - je to vsak iba model a treba to interpretovat na samotnu predpoved.
Inak stranka poskytuje udaje aj spetne. Cize si mozete pozriet ake bolo pocasie, ked ste sa narodili. *47*
duves

Vylúčení

Postby WhiteWolfSix » Wednesday, 28. June 2006, 08:19

JoLi wrote:Inak vcera si ma WW6 inšpiroval ty k tejto teme svojími fotkami z burky :)

:smt023
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Postby joli » Wednesday, 28. June 2006, 08:21

deves je to pekna stranka :)
joli

Postby duves » Wednesday, 28. June 2006, 08:27

JoLi wrote:... pekna stranka :)

To mam tip od Jurčoviča, teda mam ich viac, ale ta sa mi paci najviac. Doma pozriem vsetky co mi poslal a dam tip.
duves

Vylúčení

Postby joli » Wednesday, 28. June 2006, 08:38

kto je Jurčovič???

pekar?
tesar?
cestar?
maliar?
predavač?
podnikateľ?
pestovateľ?
spisovateľ?
vodič?
meteorolog?
sexuolog?

*47*
joli

Postby duves » Wednesday, 28. June 2006, 08:45

JoLi wrote:kto je Jurčovič??? *47*

http://www.meteoservis.sk/
šak pekár, nééééé *47*
duves

Vylúčení

Postby duves » Wednesday, 28. June 2006, 09:06

duves

Vylúčení

Postby joli » Wednesday, 28. June 2006, 09:16

Hm cechy su cele ale slovensko... ww6 sa z toho nedozvie kolko napršalo *47*
joli

Postby duves » Wednesday, 28. June 2006, 09:18

JoLi wrote:Hm cechy su cele ale slovensko... ww6 sa z toho nedozvie kolko napršalo *47*

Hadam to prežije. *2*
duves

Vylúčení

Postby WhiteWolfSix » Wednesday, 28. June 2006, 09:20

JoLi wrote:ww6 sa z toho nedozvie kolko napršalo *47*

:smt091 :smt076 :smt084 *3* *2* *3* *3*
To máš úplnú pravdu, JoLi. *3*
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Postby duves » Wednesday, 28. June 2006, 14:56

S Nopalkou [smilie=flora008.gif] sme prave rozoberali skutocnost, ze podla cinskeho horoskopu je rok ohniveho psa a davali sme to do suvislosti s tou dlhou ladovou zimou, nevyraznou a chladnou jarou a sucasnym dazdivym letom. Zrejme mudra priroda aspon trochu eliminuje toho ohniveho psa [smilie=hobby433.gif] tymi privalmi dazda a predtym zavalmi snehu a mrazu [smilie=zima029.gif] .
duves

Vylúčení

Postby Lyra » Wednesday, 28. June 2006, 18:18

duves wrote:S Nopalkou [smilie=flora008.gif] sme prave rozoberali skutocnost, ze podla cinskeho horoskopu je rok ohniveho psa a davali sme to do suvislosti s tou dlhou ladovou zimou, nevyraznou a chladnou jarou a sucasnym dazdivym letom. Zrejme mudra priroda aspon trochu eliminuje toho ohniveho psa [smilie=hobby433.gif] tymi privalmi dazda a predtym zavalmi snehu a mrazu [smilie=zima029.gif] .

kebyže neprší. tak mnoho ludi v mestach skolabuje od dusna, ktoré máme :smt039 ...
Lyra

Next