ReceptárModerator: Moderátori
Forum rules
V tejto sekcii sú témy raz mesačne prečisťované podľa nasledovných podmienok. Téma ktorej posledný príspevok je starší ako 90 dní a nebola zobrazená viac ako 60 dní je presunutá do koša.
Keywords for this topic
receptár, mvgos, img, annwin, images, smilies, gif, flora, forum, http, dala, daukjem, namahu, coool, vycerpavajuce Re: Receptárpohoda lesná, aspoň som si to v hlave usporiadala (teda aspoň ohľadne tohto receptu)
![]() ![]() Nesmiem sa báť. Strach zabíja myseľ. Otočím sa k nemu čelom. Dovolím mu, nech prejde okolo mňa a skrze mňa. A keď bude preč, obzriem sa za ním vnútorným zrakom. Uvidím cestu, ktorou šiel. Ale nič tam nebude. Iba ja. (Duna >>)
Re: Receptárdnes spm jedol placku lijjatas(cesnakoveň nemate na to recept?
cesnakové papadamy (garlic papads)tiež som sa na ne vrhla - ešte včera večer - a dnes doobeda sme ich so živanou a jej dračicami - ééé, deťmi - dojedli. boli fantastické
![]() lijjat je značka výrobcu. a papady alebo papadamy sú tenké, chrumkavé, na slnku sušené oplátky zo strukovinovej múky. tesne pred použitím sa krátko (cca 10 sekúnd) usmažia na oleji alebo nasucho priamo nad plameňom (bez panvice). sú 3 základné druhy: s červeným čili (ostré a korenené), s čiernym korením (korenené, ale nie ostré) a čisté. viac na wikipedii (v angličtine) >> keďže ich často robievajú v govinde >>, hľadala som recept v kršnovej vegetariánskej kuchárke (vypredaná), ale našla som len stručný pokyn (str. 198), že rozbalíme balík kúpených papadamov a osmažíme na oleji. to si asi nemyslel, že? zaujalo ma to, tak som trocha googlila a zistila, že väčšinou si ich aj indické gazdinky kupujú ako polotovar, ktorý len usmažia. nuž ale podarilo sa mi nájsť aj podrobný recept v (angličtine) aj s fotodokumentáciou >> som zvedavá, na akom slnku by sme ich tu sušili... ![]() Last edited by lucianna on Monday, 23. March 2009, 01:41, edited 1 time in total.
![]() Nesmiem sa báť. Strach zabíja myseľ. Otočím sa k nemu čelom. Dovolím mu, nech prejde okolo mňa a skrze mňa. A keď bude preč, obzriem sa za ním vnútorným zrakom. Uvidím cestu, ktorou šiel. Ale nič tam nebude. Iba ja. (Duna >>)
kršnova vegetariánska kuchárkakršnova vegetariánska kuchárka obsahuje veľa zaujímavých vegetariánskych receptov. ak sa nedostanete ku knihe, tak na webe je zverejnených pár receptov >>
tiež je zverejnená celá kapitola Korenie a bylinky >> a to vrátane metódy "otvárania" korenia na oleji, ktorá dodáva indickým jedlám typickú korenistú chuť ![]() Nesmiem sa báť. Strach zabíja myseľ. Otočím sa k nemu čelom. Dovolím mu, nech prejde okolo mňa a skrze mňa. A keď bude preč, obzriem sa za ním vnútorným zrakom. Uvidím cestu, ktorou šiel. Ale nič tam nebude. Iba ja. (Duna >>)
Re: Receptárnooo ten recept vyskusam:)
No tie nase su cesnak so zelenym chilli a su dobre aj tie chapatty ![]() ![]()
Re: ReceptárK indickým jedlám mám rád naan (chlieb), hlavne s cesnakom...
![]() Link Ingredients: 1 teaspoon of yeast 3 cups of white bread flour 2 tablespoons of sunflower oil 4 tablespoons of low fat yogurt 1 teaspoon of honey 1 teaspoon of salt 3/4 cup of warm water flour to knead Oven is between 200c and 220c
papadamy a čapátyred, a napíš potom výsledok
našla som aj recept na čapáty (chapati) - ten už sa naozaj nachádza v kršnovej vegetariánskje kuchárke (str. 139), ale keďže je to základný chlieb miliónov indov, tak sa govinda rozhodla zverejniť ho aj na svoje stránke v sekcii recepty >> EDIT: základný rozdiel medzi čapátami a papadamami je v tom, že čapáty sú z pšeničnej múky a jedia sa ako bežný chlieb, kdežto papadamy sú zo strukovinovej múky a jedia sa ako chuťovky ![]() Nesmiem sa báť. Strach zabíja myseľ. Otočím sa k nemu čelom. Dovolím mu, nech prejde okolo mňa a skrze mňa. A keď bude preč, obzriem sa za ním vnútorným zrakom. Uvidím cestu, ktorou šiel. Ale nič tam nebude. Iba ja. (Duna >>)
Re: Receptárnoo alebo urobim na najblizsie samanske a odskusam na Vas
![]() ![]() ![]() ![]()
Re: Receptár
A co tak pre nas blbsich alebo lenivejsich do Slovenciny ?:)
Re: Receptárred, potešenie bude na našej strane
![]() Last edited by lucianna on Monday, 23. March 2009, 12:15, edited 1 time in total.
![]() Nesmiem sa báť. Strach zabíja myseľ. Otočím sa k nemu čelom. Dovolím mu, nech prejde okolo mňa a skrze mňa. A keď bude preč, obzriem sa za ním vnútorným zrakom. Uvidím cestu, ktorou šiel. Ale nič tam nebude. Iba ja. (Duna >>)
Re: Receptárz čeľade plackovité zjem všetko, ak to nebude na uhoľ
![]() Last edited by lucianna on Monday, 23. March 2009, 12:36, edited 1 time in total.
zloženie: 1 čajová lyžička kvasníc/droždia 3 poháre bielej chlebovej múky 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja 4 polievkové lyžice nízkotučného jogurtu 1 čajová lyžička medu 1 čajová lyžička soli 3/4 pohára teplej vody múka na hnetenie teplota v rúre 200 až 220 °C všetko sa vypracuje na cesto, rozdelí sa na 8 rovnakých guliek, ktoré sa prstami roztlačia na cca polcentimetrovú placku. na pár minút sa strčia do rúry, kde sa upečú, a po vychladnutí zjedia ![]() ![]() Nesmiem sa báť. Strach zabíja myseľ. Otočím sa k nemu čelom. Dovolím mu, nech prejde okolo mňa a skrze mňa. A keď bude preč, obzriem sa za ním vnútorným zrakom. Uvidím cestu, ktorou šiel. Ale nič tam nebude. Iba ja. (Duna >>)
Re: ReceptárLucianna,
ty se nezdáš. Několik let důkladné teoretické přípravy a chystání... a najednou fakt vaříš . A ještě děláš osvětu ![]() P.S. Je to na tobě už vidět .
nuž, živana, ja som od prírody pomalá, ale zato dôkladná veď ma poznáš![]() Nesmiem sa báť. Strach zabíja myseľ. Otočím sa k nemu čelom. Dovolím mu, nech prejde okolo mňa a skrze mňa. A keď bude preč, obzriem sa za ním vnútorným zrakom. Uvidím cestu, ktorou šiel. Ale nič tam nebude. Iba ja. (Duna >>)
Re: Kalkýš
prvý pokus zlyhal už pri nakličovaní jačmeňa, pretože bol asi príliš zavodnený a vo vlhku sa plesniam darí gigi, a ty sa kedy chystáš? ![]() EDIT: jačmeň som použila preto, lebo je veľmi životaschopný a vyklíči skoro vakýchkoľvek podmienkach, plus je najsladší a zároveň má oproti pšenicia raži menej lepku ![]() Nesmiem sa báť. Strach zabíja myseľ. Otočím sa k nemu čelom. Dovolím mu, nech prejde okolo mňa a skrze mňa. A keď bude preč, obzriem sa za ním vnútorným zrakom. Uvidím cestu, ktorou šiel. Ale nič tam nebude. Iba ja. (Duna >>)
Re: Receptárehm, druhý nakličovací pokus mi zlyhal tiež
![]() asi to odložím na neurčito... ![]() Nesmiem sa báť. Strach zabíja myseľ. Otočím sa k nemu čelom. Dovolím mu, nech prejde okolo mňa a skrze mňa. A keď bude preč, obzriem sa za ním vnútorným zrakom. Uvidím cestu, ktorou šiel. Ale nič tam nebude. Iba ja. (Duna >>)
Re: Receptármy sme mali jeden úspešnný, dokonca aj dieťa si celkom pochvaľovalo. Ale odvtedy sa nepodarilo zopakovat. Ale inspirovali sme sa aj fazulou a po dlhych rokoch som jej navarila za velmi dobrý hrniec
Láska je viac než len byť otvorený trápeniam iných. Láska je aj zrelosť žiť s vedomím, že nemôžeme urobiť nič, aby sme ich od ich trápenia oslobodili. http://vierasimkovicova.blog.sme.sk/