Rastliny a zvieratáModerators: WhiteWolfSix, Anubis
Forum rules
V tejto sekcii a jej podsekciách je zákaz propagovať alebo iným spôsobom presadzovať používanie halucinogénov a psychotropných látok.
Keywords for this topic
potápač, jesť, šupiny, plutvy, síce, taký, nemôže, lebo, nie, košér, rozhodne, teda, ale, nemá, napríklad
33 posts
• Page 2 of 2 • 1, 2
Ešte aby som upresnil. Z morských živočíchov sa môžu jesť len tie, ktoré majú šupiny a plutvy. Čiže napríklad taký potápač sa jesť nemôže, lebo síce má plutvy ale nemá šupiny. Potápač teda rozhodne nie je košér.
![]()
Vie, lebo už ho jedol Ty si nejedla potápača ešte? Máš čo doháňať ![]()
Ak nema šupiny, mozu byt prosim lupiny? ![]()
Rising Sun, mnohi co odmietaju meso, to robia iba pre modu. Ak ti niekto taki vegetarian povie pravdu, tak iba v tom zmysle, ze jest viac zeleniny je zdravsie ako jest hromady mesa. Zvierata sa napokon nechovaju iba na meso, je z nich koža, vlna, mlieko. Inak povedane, "taki skutocni milovnici zvierat" by nasli okamzite nahradu a netvrdili by nieco ine, co je v rozpore s ich konanim. Nabuduce sa im pozri z coho maju topanky a opasky!!! Samozrejme smrt v bitunkoch je tema o niecom inom. ![]()
Anubis a jednalo sa o vyhnanie z nejakeho nematerialneho raja, alebo sa jednalo o nasu zem ale................ale s odlisnym podnebim? Mam zato, kedze som tiez trochu absentoval od kunzumacii mesa, ze surova zelenina a ovocie sa da vylucne jest iba v horucom pocasi. V zime napr, zeleninove salaty ochladzuju. Meso patri medzi JANG potravu a zahrieva. Cize clovek potreboval meso na prezitie s prichodom doby ladovej. Ved su nejake vyjavy z atlantidy, kde divoke zvierata zili v harmonii s ludmi (bol to ten raj?). ![]()
Re: Rastliny a zvieratá
To mi kamarát hovoril ako by the way, netvrdil som, že chcem brať tú energiu aj keď možno to je pravda... Ďalej si písal:
No a ja som sa pýal na to, ako máme pristupovať k zvieratám a rastlinám v tomto celku, aká je ich úloha a aká naša. Tie dva príklady čo som uvádzal ma vlastne priviedli k uvažovaniu nad týmto, nie nad vegetariánstvom a mäsožrútsvom a podobne... Veď aj šamani majú silové zvieratá a nie rastliny takže je jasné že rozdieli tam v tomtu je. Inak Ďakujem ![]() Neviem či som sa nevyjadril nepresne ale teraz by hádam problém nemal byť pod pis
To je zložitá otázka, nehodiaca sa do tejto témy. Gan Eden je v nebi a mal i svoj odtlačok na zemi. Takže klíma tam bola asi príjemná. Ale myslím, že to nebol ten hlavný dôvod vegetariánstva v raji. Inde a v inej téme snáď viac. ... ale atlantídu by som do toho nemiešal. (keď som bol školopovinný, bývali sme na Trávnikoch, a ako pubiš som chodil na Štrkovec do pohostinstva asi tak dvanástej cenovej skupiny, ktoré sa volalo atlantída. Fakt, že v áčku pred záverečnou mohol občas hĺbavý človek vidieť divy ... )
Dovolil som si diskusiu, ktorá sa zvrtla na šamanizmus presunúť do samostatnej témy v šamanskej sekcii.
Re: Rastliny a zvieratáTeraz neviem či presunutím nevzniká zavádzajúci efekt, keďže sa s témy vytratila tvoja oponujúca reakcia na toto:
pod pis
Re: Rastliny a zvieratá
Je to možné, no v zmysle tej diskusie nie veľmi podstatné, pretože sme v nej zachádzali do podrobností, ktoré s Tvojou touto vetou nesúviseli.
Re: Rastliny a zvieratáMoj nazor je taky, ze clovek (ako bytost) moze robit maximalne to, co si priroda volne vytvorila sama napr. pri zvieratach. Rozdiel, medzi clovekom a vacsinou zvierat je taky, ze toho mame "viac" na dosah a "lovime" si to maso aj vtedy, ked uz ho mame dostatok, nie len vtedy, ked potrebujeme prezit. Balance nie je.
Tiez sa snazim kombinovat vege a masovu stravu, ale pravdou aj tak ostava, ze ziadnu rastlinu nevypestujem a ziadnu zver nevychovam, aj ked ich konzumujem od mala. Pozicaj-vratim, nefunguje....iba berieme. ![]() Keď žiješ správne, sny prídu za tebou...
emčo sa premenoval na Ldyba
Re: Rastliny a zvieratáNa zamyslenie: človek nie je svojim tráviacim traktom uspôsobený na rozloženie rastlinnej potravy ako taká krava, ktorá má na to 4 žalúdky a baktérie, ktoré jej pomáhajú rozkladať cukor.
A z toho mi teda vyplýva, že najlepšia je zlatá stredná cesta, čo sa týka jedenia mäsitej a/alebo rastlinnej potravy. S tým , že človek pri konzumovaní jedného a/alebo druhého má mať len pozitívne pocity (môže sa nad tým rozplývať, užívať si to apod.). Ak by však cítil výčitky svedomia, vinu, ľútosť a pod., tak radšej nech sa do jedenia ani nepúšťa. Z takého jedla sa nemôže nikdy dobre najesť a je jedno či je to jedlo rastlinné a/alebo mäsité.
33 posts
• Page 2 of 2 • 1, 2