|
Naši predkovia ich používali, používame ich aj my
Moderator: vilcakul
Keywords for this topic
img, dni, images, gif, biela, smilies, annwin, ľalia, http, forum, treba, niečo, pomáha, stále, rokov
by henka » Friday, 14. March 2008, 11:46
mám ju naloženú v rožovke normálne sme urvali kvety aj s príslušenstvom čo je v nich a nastrkali do sklennej fľašky od kečupu...má široké hrdlo..a zaliali rožovkou. už má zo 5 rokov a stále pomáha ke´d treba niečo na škrabance, zápal nechtového lôžka, štípance od hmyzu... odporúčam aj kojacím maminkám na popraskané bradavky 
-

henka
- Vylúčení

-
Users Information
- Group: Banned users
- Blog: View Blog (9)
-
by Linda » Friday, 14. March 2008, 13:07
poirot, čajovňa, miesto stretnutí z iného fóra 
Priťahujete to, na čo väčšinou myslíte, bez ohľadu na to, či ste si týchto myšlienok vedomí, alebo nie. Tam leží pes zakopaný.
-

Linda
- VIP

-
Users Information
- Group: VIP
 - Country:

- Blog: View Blog (8)
-
-
by Linda » Friday, 14. March 2008, 13:16
henka wrote:mám ju naloženú v rožovke normálne sme urvali kvety aj s príslušenstvom čo je v nich a nastrkali do sklennej fľašky od kečupu...má široké hrdlo..a zaliali rožovkou. už má zo 5 rokov a stále pomáha ke´d treba niečo na škrabance, zápal nechtového lôžka, štípance od hmyzu... odporúčam aj kojacím maminkám na popraskané bradavky 
henka, ehm, ehm, rožovka, neviem, čo to je  poirot, krylove pesničky sú všetky dobré 
Priťahujete to, na čo väčšinou myslíte, bez ohľadu na to, či ste si týchto myšlienok vedomí, alebo nie. Tam leží pes zakopaný.
-

Linda
- VIP

-
Users Information
 - Country:

-
-
by WhiteWolfSix » Friday, 14. March 2008, 13:23
Rožovka, ktorú sme dôverne prezývali "raketové palivo", "tekuté klince" alebo "oslepovač", je alkohol, ktorý sa len ťažko opisuje. Chuťovo pripomína rozžeravenú lávu, po prehltnutí sa mení na škatuľku špendlíkov a v žalúdku ihrá jemne ako kyselina. Zdroj: http://www.tulaci.sk/index.php?text=clanok&id=30&pokr=1 Inak, je to ražná pálenka. 
-

WhiteWolfSix
- Hlavný admin

-
Users Information
- Articles: 22
- Group: Administrators
 - Country:
 - Images: 421
- Blog: View Blog (32)
-
-
by svetlo » Friday, 14. March 2008, 13:39
Linda, si si odskočila od témy idem si aj ja  Aj keď nie k veľmi príjemnej ale skutočnej. Keď vidím alebo počujem slovo - biela ľalia, vybaví sa mi obraz. Ako dieťa som zažila tragickú smrť ocinovej sesternice a videla som ju ležať v truhle (vtedy bolo väčšinou doma) vystlanej z bielych ľalií. Na ten obraz a príšerne sladkú vôňu sa zabudnúť jednoducho nedá, nevymažem. Takže mne evokuje - smrť. Ale samozrejme v symbolike môže vyjadrovať aj čistotu, lásku, rodinu ... atď. asi toho bude viac. Takže , istú dobu som ľalie nemusela a nadskakovala som nie len zo stoličky  , keď mi ju niekto priniesol v kytici. Ani nie pohľad , ale táá vôňa ... Kvietok je krásny a určite aj zdraviu prospešný. Takže beriem ho ako kvietok - aj keď pre mňa tak trošku spomienkový. Nepoužívam (mám k nemu nejakú čudnú úctu alebo ako to pomenovať) a ani nedaruvávam. 
-

svetlo
- VIP

-
Users Information
 - Country:
 - Images: 19
- Blog: View Blog (5)
-
by Linda » Friday, 14. March 2008, 14:13
WhiteWolfSix wrote: Inak, je to ražná pálenka. 
myslela som si, ale nebola som si istá....  svetielko, to mi je ľúto. takéto evokácie určite nie sú príjemné 
-

Linda
- VIP

-
Users Information
 - Country:

-
-
by vilcakul » Monday, 17. March 2008, 23:10
[justify]Lilie Lilie bělostná je trvalka se šupinatou cibulí. Na asi jeden metr vysoké lodyze se začátkem léta objevuje několik čistě bílých květů, které nádherně voní. Na pěstování nemá lilie žádné zvláštní nároky, jen na jeře musíme první listy které vyraší ochránit před škůdci. Rostlina i s cibulí se sbírá za konjunkce Venuše a Luny, což poukazuje na použití této magické byliny ve věcech lásky, krásy, čistoty, ochrany a léčení. V Egyptě a Řecku byla lilie symbolem plodnosti, naděje a budoucnosti. Své uplatnění našla v kultu ženských božstev. Jak velice byla ve starověku ceněna dokazuje Pliniův výrok. "Patří-li růže ke zlatu mezi rostlinami, pak lilie je stříbrem." Prášek z usušené cibule nošený v sáčku na krku přivolává lásku jeho majiteli, zatímco čerstvě utržená lilie naopak účinně odvrací všechna milostná kouzla. Lilie se pěstuje na zahrádkách jako ochrana proti nepřátelským duchům a zlu vůbec, proti uhranutí a proti nezvaným návštěvníkům. Zdroj: http://jabky.sblog.cz/2004/06/[/justify]
-

vilcakul
- Moderátor

-
Users Information
- Group: Junior Moderátori
-
-
by Linda » Friday, 13. June 2008, 07:55
henka wrote:mám ju naloženú v rožovke normálne sme urvali kvety aj s príslušenstvom čo je v nich a nastrkali do sklennej fľašky od kečupu...má široké hrdlo..a zaliali rožovkou. už má zo 5 rokov a stále pomáha ke´d treba niečo na škrabance, zápal nechtového lôžka, štípance od hmyzu... odporúčam aj kojacím maminkám na popraskané bradavky 
tak som si to včera urobila, obstrihala som kvety na záhrade a natlačila do pohára a zaliala ražňovicou.  a mám jednu otázku: ako dlho to má byť zaliate? scedí sa to vôbec, alebo to zostane v tom? 
-

Linda
- VIP

-
Users Information
 - Country:

-
-
by Nopal » Monday, 16. June 2008, 01:20
vilcakul wrote:......Rostlina i s cibulí se sbírá za konjunkce Venuše a Luny, což poukazuje na použití této magické byliny ve věcech lásky, krásy, čistoty, ochrany a léčení.....
[justify]  teraz je v konjukcii Venuša so Slnkom. Slnečná energia je veľmi pozitívna, ale má protipólnu ( jangovú ) kvalitu k Lune. Najbližšia konjukcia Venuše a Luny bude dňa 3.7.2008. Pôsobiť bude celý deň, s vrcholom okolo 15-tej hodiny. Ľalia kvitne počas júna a júla, tak kto chce mať na liečenie originalnu a magickú ražňovicu, nech si nezabudne tento deň postrážiť. Luna dáva symbol plodnosti, materskej opatery,ale aj magickosť a to "striebro" tak, ako píše vilcakul. Slnko prepožičiava "silu zlata". A 3.júla bude ešte aj novolunie v znamení Raka, tak tento deň bude mať na také bohumilé veci naozaj úžasnú silu. Luna - vládkyňa znamenia Raka sa vo svojom domicile teda stretne nielen so Slnkom, ale aj s Venušou. Tak to bude naozaj sila  Linduš, ako ťa poznám,  tak Ty určite nezabudneš a spravíš ešte aj ten lunárny eliksír Nechcem tu robiť reklamu, ale poviem, že pravú ražňovicu mali pred dvoma dňami v Metre a v akcii. Tak ja sa už len musím poobzerať, kto pestuje v záhrade ľalie  [/justify]

-

Nopal
- Moderátor

-
Users Information
- Group: Moderátori

-
-