Čaj na zlepšenie látkovej výmeny

Naši predkovia ich používali, používame ich aj my

Moderator: vilcakul

Keywords for this topic
rzwvr, česky, pri, benedikta, čaj, výmeny, ako, dávku, slamihu, ostatné, som, látkovej, zlepšenie, pečene, cholesterol

Čaj na zlepšenie látkovej výmeny

Postby RedHawk » Thursday, 20. March 2008, 17:57

Semeno Pestrec mariánsky (Silybum marianum), česky ostropestřec mariánský

Vňať lastovičníka väčšieho (Chelidonium maius) česky vlaštovičník větší

Vňať benedikta lekárskeho (Cnicus benedictus) česky benedykt obecný

Pomer 1:1:1 príprava: semienka (pol malej lyžičky) povaríme 7 minút v 1/4 litry vody. Následne sa odvarom prelejú ostatné byliny (zo zmesi lastovičníka a benedikta 1 malú lyžičku) a nechajú sa 10-15 min lúhovať (nesmú sa variť). Podávať pred jedlom (10-15min) a brať 1/4l (250ml) ako dávku 3x denne. Je možné pripraviť si dennú dávku (3/4 litra) a uschovať v termoske.

Uplatňuje sa pri oslabení organizmu, v rekonvalescencií, obnove pečene, žlčníka, slinivky, žalúdku a sleziny. Znižuje cholesterol v krvi.

Osobne som použil túto zmes pri náprave poškodenej pečene a cholesterole.

Pečeň sa obnovila za necelé 3 mesiace (predtým 7 mesiacov na liekoch) a cholesterol do 4 týždňov pri nezmenenej strave. Pridal som k tomu koreň z horca (1diel ako ostatné).

Pokiaľ sú problémy so žlčníkovými kameňmi odporúčam do zmesi pridať Slamihu piesočnú (Helichrysum arenarium) v češtine smila písečná..
Síce je vypudenie kamienkov bolestivé vyhnete sa však operácií.
Slamihu obsahujú aj čaje Diochi
RedHawk

VIP

Users Information

Share on ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on MySpace