najviac sa mi paci co dodava Hanus, su to cajiky farmaceutickej kvality, mavaju ich aj v dobrych lekarnach. Maju aj info na http://www.hanus.sk
S cim mate vy skusenosti ? Ci uz dobre alebo zle ?
kde a ake bylinky kupujete ?Moderator: vilcakul
Keywords for this topic
ako, ake, kde, caje, cajiky, hanus, cajik, bylinky, kupujete, maju, kvality, ich, mavaju, farmaceutickej, paci
86 posts
• Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
kde a ake bylinky kupujete ?postupne zistujem, ze nie je cajik ako cajik, a kedze som kedysi davno mal sancu vidiet, ako sa cajiky robia (od vysypania z vriec cez pasove prepravniky az po sackovanie) tak verim, ze dva caje nemusia byt tie iste caje, aj ked maju rovnaky napis
najviac sa mi paci co dodava Hanus, su to cajiky farmaceutickej kvality, mavaju ich aj v dobrych lekarnach. Maju aj info na http://www.hanus.sk S cim mate vy skusenosti ? Ci uz dobre alebo zle ?
Aj tu maju dobré bilinky a navyše sa vyznaju a radi ti poradia pripadne namiešaju zmes.
http://www.zelenyanjel.sk/
pokial si dobre pamatam, odoberaju hanus
Čo sa týka čajov, mám veľmi dobré skúsenosti s yerba maté, rooibosom, lapachom (Matto Grosso), či s čajom Pu Erh. Všetky sú "liečivky". Pokiaľ ide o iné liečivé preparáty na prírodnej báze, výborné je indické Psylium, čo sú akési otruby, ktoré sa pijú zaliate zohriatou vodou a sú vynikajúce na prečistenie črevného traktu. Psylium má veľa zdravotných a očistných účinkov a vrelo ho doporučujem.
no, nie je liecivka ako liecivka Puer je moj milasek, aj ked nie je puer ako puer
maté je dosť silný stimulans - keď si ho dám večer, povedzme okolo 20:00, mám zaručené, že do takej polštvrtej ráno spať nebudem (skúsenosť)... s liečivými účinkami lapacha mám osobnú skúsenosť... veľmi mi pomohol, keď mi raz začalo opúchať telo, pretože som mal oslabenú obličku po 10-dňovom pôste, kedy som nedbal na prísun tekutín. Na lapacho nedám dopustiť.
Lapacho mám rád, pu-erh tiež. Skúšal som už kadejaké čaje.
Čo sa týka maté, zeleného čaju a kávy, tak umna jednoznačne káva Zatial som nenašiel taký zelený čaj, po ktorom by som sa cítil sviežo ako po káve. Paradoxom je, že niekedy po káve zaspím a ešte som neprišiel nato, prečo. Ako tak premýšlam, tak som ešte asi nepil kvalitný zelený čaj, keď to nemá na mňa účinok ![]()
A bylinky zbieram podľa Luny, teda väčšinou, niekedy to nevyjde kvôli počasiu ...
Len tak zhruba čo kedy najviac pôsobí: Vodnár: lopúch, nechtík na kŕčové žily Ryby: kúpeľ na nohy z paliny pravej a repíka, brečtanové listy na päty Baran: harmanček, levanduľa, chmeľ, ľubovník, medovka /všetko na hlavu, oči, nos .../ očianka na oči Býk: šalvia, masáž ďasien: harmanček, repík Blíženci: lipa, šťavy - podbeľ, skorocel, prvosienka Rak: podbeľ, skorocel, púpava, medovka, harmanček, ľubovník /na tráviacu sústavu .../ Lev: žihľava, imelo /pozor, jedovaté, neskúšať len tak !, hloh, srdcovník Panna: harmanček, mäta, fenikel, zelený čaj, anýz, palina pr., Váhy: repík, praslička, žihľava, baza, šťavy Škorpion: sedacie kúpele z prasličky, rebríčka, piť: žihľava, alchemilka, listy malín, černíc ... Strelec: fenikel, medovka, praslička, žihľava ... Kozorožec: gaštanové obklady, všelijaké bylinkové obklady na pokožku a tak No idem, lebo sestra aj porodí, kým sa vymocem z mesta, a to mi stráži dcéru ... Papá
Lapacho je fakt dobre, mozem potvrdit. Mne pomohlo odnaucit sa fajcit. Ked uz som mal total abstak tak som si dal Lapacho a mal som dve hodiny pokoj
Inak by som sa chcel este zmienit o teorii ze my stredoeuropania by sme mali jest a pit jedlo a aj bylinky z nasej oblasti. Ide o to ze napriklad Lapacho s ucinkami v Amazonke pre nas tak nefunguje, pocul som ze sa to da nejako napravit a to pridanim rastliny z miestneho zdroja. Viete o tom nieco? Last edited by joli on Friday, 23. June 2006, 06:43, edited 1 time in total.
Čajíky ako Lapacho, Puerh, Mate, Ginko, Roiibos, zelené aj čierne som poskúšala aj ja
![]()
86 posts
• Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5