Recepty na prípravu čajuModerator: vilcakul
Keywords for this topic
čaj, alebo, xmham, čaju, vody, lyžičky, čierneho, liter, saiidi, prípravu, čierny, cukru, minút, veľmi, sáčok
81 posts
• Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Recepty na prípravu čajuRad by som založil tému na receptíky na prípravu čaju (zelený alebo čierny) tak ja dám na začiatok pár:
Yogi čaj: 1 kúsok celej škorice 1 ks badiánu 5 klinčekov 3 guličky nového korenie 1/2 lyžičky zázvoru 1 sáčok čierneho čaju (alebo 2 lyžičky) 1 liter vody spolu variť cca 5-10 minút v 1 litry vody. pridať 3 polievkové lyžice cukru a 3dcl mlieka. * * * Egyptské čaje: Koshary. 1 sáčok čierneho čaju (alebo 2 lyžičky) 1 lyžička sušenej alebo 5-7 lístkov čerstvej mäty 1 liter vody Čierny čaj lúhujte vo vriacej vode cca 7minút. Potom čaj oslaťe trstinovým cukrom alebo medom a dochutíme lístkami čerstvej mäty. * * * Saiidi. 5 sáčkov čierneho čaju (alebo 10 lyžičiek) 1 liter vody Uvarte čierny čaj na veľmi prudkom plameni okolo 5 minut. Po dovarení je oslaďte veľkým množstvom trstinového cukru (medu), inak bude čaj horký. Saiidi čaj je extrémne silný, má veľmi tmavú farbu a na tú chuť nezabudnete. V púšti je Saiidi jeden z mála nástrojov na prežitie.
Re: Čaj
Yogi je čaj z takýchto korenín??? dakujeeem ![]() Priťahujete to, na čo väčšinou myslíte, bez ohľadu na to, či ste
si týchto myšlienok vedomí, alebo nie. Tam leží pes zakopaný.
Re: Čajja som z tych " kardamomistov"
![]() a namiesto mlieka mi tam viac chuti sojove, no a samozrejme medik ![]() [HIGHLIGHT=#ffffff]Never tomu, čo vidíš vlastnými očami. Všetko, čo ukazujú, sú hranice. Pozeraj sa svojím vnútrom, objavuj, čo už poznáš a pochopíš, ako treba lietať.[/HIGHLIGHT]
práve v Tescu som hľadala. ale bud som zle hľadala, alebo ho ozaj nemali... nevadí, na budúci týždeň idem do Piešťan, tam je väčšie Tesco, pozriem tam. raz som si tam kupovala čerstvý zázvor, lebo u nás ho nebolo a ked som si kúpila dve kilá, tak ho aj u nás dostali ![]() Priťahujete to, na čo väčšinou myslíte, bez ohľadu na to, či ste
si týchto myšlienok vedomí, alebo nie. Tam leží pes zakopaný.
Re: Čajred dik za recept, by ma nenapadlo si ho robit takto svojpomocne, skvele
lindus jojo koreninky a stipe stipe ![]() , ale je uzasny. len ma mrzi ze ja sa ho neviem dopit a ked niekoho dokopem aby ochutnal ten moj tak mu moc nesedi aj ked... na tibetsky sa to nechyta ani z daleka ![]()
Ja zbožňujem Tandoori Masala , omnoho viac ako Garam Masalu.
Re: Čajnajbližšie striehni kedy pojde WW6 zase do Londýna, a napíš zoznam
![]() Láska je viac než len byť otvorený trápeniam iných. Láska je aj zrelosť žiť s vedomím, že nemôžeme urobiť nič, aby sme ich od ich trápenia oslobodili. http://vierasimkovicova.blog.sme.sk/
81 posts
• Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5