Chcel by som sa opytat skusenejsich ,ci jestvuju nejake Amulety,symboly,privesky alebo znaky a na co by mohli sluzit alebo symbolizovat .Nic moc som na internete nenasiel a preto sa budem velmi tesit ak niekto prispeje do temy aj nejakymi obrazkami.
![flora008 [smilie=flora008.gif]](http://forum.annwin.sk/images/smilies/flora008.gif)
Amulety,symboly,privesky a znaky v šamanizmeModerator: WhiteWolfSix
Keywords for this topic
amulety, symboly, znaky, privesky, som, šamanizme, alebo, budem, preto, velmi, tesit, nejakymi, obrazkami, nenasiel, temy
10 posts
• Page 1 of 1
Amulety,symboly,privesky a znaky v šamanizmeAhojte
Chcel by som sa opytat skusenejsich ,ci jestvuju nejake Amulety,symboly,privesky alebo znaky a na co by mohli sluzit alebo symbolizovat .Nic moc som na internete nenasiel a preto sa budem velmi tesit ak niekto prispeje do temy aj nejakymi obrazkami. ![]()
No, s amuletmi je to také, že každý šaman môže mať iný amulet. Väčšinou to môžu byť figúrky zobrazujúce silové zviera, alebo to môže byť niektorá časť zvieraťa (perá, chvost, atď.), ktoré tiež reprezentuje silové zviera. Potom to môžu byť rôzne iné tzv. predmety sily. Predmetom sily môže byť čokoľvek, čo pre konkrétneho šamana má význam, predstavuje pre neho určitý druh sily.
Při hledání svého amuletu se můžeš inspirovat v kosmu kamenů...
Jako amulet, či předmět síly, byl často používán zkamenělý fragment trilobita, většinou ocasní štíty, připomínající motýla... symbol duše, nesmrtelnosti, znovuzrození... Další volbou může být křišťál, třeba himalájský horský - uctívaný jako učitel, symbol rozšířeného vědomí, kosmického vědomí (kosmos = řád, ale také skvost, klenot)... Další inspirací může být symbol spirály a její projev v přírodninách. Používány byly zkameněliny amonitů (rohy Amona, kamenní hadi...) Spirála je základním stavebním plánem univerza, odvíjí se ze středobodu do nekonečna... Doporučuji knihu: Christian Rätsch - Kameny šamanů
Ja by som si dovolil len trochu doplniť o silových predmetoch. Šamani si ich môžu za pomoci svojich spojencov vyrábať sami, alebo ich vyrábajú svojim klientom na ochranu. To sa vezme nejaký predmet a do neho sa "vtlačí" taká sila, ktorú práve ten konkrétny človek potrebuje. Robí sa to v tranze za pomoci svojich spojencov a počas komunikácie s nimi, ako spôsob šamanskej pomoci.
Tak ma napadlo Tosomja, Cokeby sme rozbehli bussines s liecivimi priveskami?Ja ich budem vyrabat a ty ich budes nabijat ,budeme hlavne pomahat tym ludom ktori to najviac potrebuju nie? ,, jasne ze zartujem ,,Dakujem za odpovede,vcelku uspokojujuce ale skor som cakalna odpovede typu-utekaj rano o 03:00 z lampasom do lesa a vyhrab koren kaprade,na 24 hod zaves do prievanu ,prepichni,prevlec kozku a zaves si ho na krk,bude ta chranit pred zlymi duchmi. atd.Nepoznate nieco konkretne?
Nuž, také možno používajú baby-čarodejnice alebo Wiccani, musíš sa pýtať ich. Wiccanov som tu už dávno nečítal. ![]()
Maju nieco terajsi ludovi liecitelia spolocne so samanizmom? Urcite aj v europe boli rozny samani v podstate robili to iste co ostatni samani v amerike.Ale teda vzdy pomahali tomu svojmu kmenu. Preco nieco nevieme aj my o nejakych lepsich liekoch alebo bylinkach ,mozno ze tie skusenosti ktore v tej dobe ludia vedeli si zobrali zo sebou do hrobu Mozno ze kedysi vedeli vyliecit v nejakom kmeni aj rakovinu a dnesna medicina len tak tape a skuma veci len z vrchu.Myslim, ze dnes celkovo medicina sa pozera na vsetko len z vrchu. Co ak sa v kmeni vyskytol problem, ktory bolo treba riesit fyzickym pricinenim alebo bolesti pokazeneho zuba?Mali na to v kmeni este niekoho ineho?Mozno ze len saman urcil diagnozu a vykonat si to uz musel ten kmen sam.Trebars ze ked mal niekto na viecku oka jacmen ,neposlal ho na exkochleaciu chalazea ale povedal :pichnut horucu ihlu cez ![]()
Šamanizmus existoval samozrejme aj v Európe, no keďže je najsilnejšie zasiahnutá šírením kresťanstva (od prvopočiatkov, cez etapu Inkvizície až po dnešné dni), šamanizmus v pôvodnej forme je ťažké nájsť, ale dá sa.
Skromne sa musím priznať, že som mal niekoľko klientov s nádorovým ochorením a ešte žijú.
Neboj aj také zásahy robieval šaman sám. ![]()
10 posts
• Page 1 of 1