můj pohled na šamanismusModerator: WhiteWolfSix
Keywords for this topic
dekujeme, pripominku, samozrejme, pohled, šamanismus, mohy, můj Tvoj príspevok nezmizol, bol len presunutý sem
Re: můj pohled na šamanismusano vycházel jsem z tohoto předpokladu a tento předpoklad se mi zde v diskusi potvrdil.
Ale začal jsem také otázkou
a žádný zdejší šaman neodpověděl ano Last edited by Anonymous on Wednesday, 01. February 2006, 07:44, edited 2 times in total.
tak se mi zdá , že sem narazil na něco zajímavého vypadá to jako odpověď na položenou otázku Last edited by Anonymous on Tuesday, 31. January 2006, 21:02, edited 2 times in total.
Re: můj pohled na šamanismus
ovšem odlišná formulace nesedla
Nesadla, pretože si explicitne vychádzal z predpokladu, že šamani niečo nevedia alebo im chýba, čo im má Budhizmus pomôcť objasniť.
ano vycházel jsem z tohoto předpokladu
a tento předpoklad se mi zde v diskusi ve velké míře potvrdil. Ale začal jsem také otázkou
a žádný zdejší šaman, (pokud si vzpomínám) neodpověděl ano ... že by to bylo jenom tím, že jsem měl nějaký předpoklad ? To by znamenalo, že jsou šamani dost ješitní ...
Co se bábě chtělo, to se bábě zdálo... inými slovami, vidíš, to čo chceš vidieť.
Pre Teba bola tá otázka dôležitá tak sa ňou zapodievaš, no nemusia sa ňou zaoberať iní. A ješitnosť by som v tom nehľadal. Ješitné je myslieť si, že Tvoj spôsob nazerania na svet je lepší ako majú tí ostatní a arogantné je tvrdiť, že ak to tak druhí nevnímajú, potrebujú pomoc. A aby si nemusel hádať, čo tým myslím, tak Ti ten arogantný výrok pripomeniem:
Ano - stále si myslím, žeby to mohlo všem šamanům pomoci.
a ten výrok se mi nezdá vůbec arogantní. WW6 - vypadá to, že se Tě to dotýká osobně..., hm...
šamanismus je pro Tebe nedotknutelný ? Tak ho uzri - a osvobodíš se
Ďakujem, že si nás oboznámil so svojou predstavou, ktorá ostáva len tvojou. Z počtu strán v tejto diskusii a jej príspevkoch je zrejme, že tí, čo sa šamanizmu skutočne venujú a nie sú len teoretici, s tebou nesúhlasia. Keďže nevidím veľkú šancu na vývoj tejto diskusie, uzamykám ju.