Navodenie šamanského stavu vedomiaModerator: WhiteWolfSix
Keywords for this topic
cestu, navodenie, šamanského, vedomia, stavu, osoby, aby, prezili, pokusit, dve, sucasne, samansku, uplne, potom, realite
98 posts
• Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Navodenie šamanského stavu vedomiaCo ak saman zoberie na svoju cestu z nasho sveta jedneho dajme tomu
trebars jeho nastupcu.Je to teoreticky mozne?Mozu sa o samansku cestu pokusit sucasne dve osoby aby prezili uplne vsetko spolu a potom sa o zazitky podelili v nasej realite/v nasom svete?
ally: Takto to prebieha na kurze Šamanské putovanie, ktoré je určené začiatočníkom.
Účastníci sa postupne vydávajú na šamanské cesty, po skončení ktorých navzájom zdieľajú svoje zážitky. ![]()
Re: Navodenie šamanského stavu vedomia
Existuje technika, keď šaman vezme na svoju cestu klienta. Počas svojho tranzu s nim má telesný kontakt, dotýkajú sa, aby ho šaman pri sebe cítil. Klient takto cestuje len pasívne, nie je v tranze. Nie je aktívnym účastníkom cesty, tým je len šaman. ![]()
Ja som mal skor na mysli take nieco ze ma saman vezme na svoju cestu a prezijeme spolu to iste.Trebars sa ma nieco opyta v dolnom svete a ja mu odpoviem az ked sa vratime v nasom strednom realnom.Alebo ze sa odtial vratime a so samanom to rozoberieme ze tam boli ale obrovske kopce a videl si ten na ktorom bolo nieco ako kruh? atd. Tak som to myslel ![]()
Re: Navodenie šamanského stavu vedomia
Beriem , ale skutocne tu neexistuje nejaka technika na sucasne zdielanie dvoch a viacerych osob v SSC? Mozno ze sa len o to nikto nepokusil. ![]()
Teraz mi je už jasnejšie čo si sa pýtal. Samozrejme to je možné, no určite to nie je možné spraviť so začiatočníkom a ak tak veľmi obtiažne.
Myslím si, že som tu už dávnejšie opisoval takúto skúsenosť, len presne neviem v ktorej šamanskej téme. Skús pohľadať. ![]()
To ale veci posuva dopredu Preco sa potom taketo nieco ako je samanstvo uz davno nemedializovalo.Treba sa presvedcit,zjednotit ,zorganizovat a konat! Spolu presvedcime vatsinu obyvatelstva ,ludia neveriaci ale aj veriaci najdu tu spolocnu spravnu cestu.Len treba KNOW HOW. Clovek ak chce zit musi nielen verit ale aj konat. ---------------------------------------------------------------------- nech nas saman sprevadza.
Uff, tak toto určite nie. Šamanizmus nie je o jedinej správnej ceste a s tým presviedčaním to nie je také jednoduché. Preštuduj si celú diskusiu o snovej realite viewtopic.php?t=315 a prídeš na to prečo. Pre nápovedu: šamanizmus a pohyb v snovej realite nie je exaktná metóda. ![]()
Niekde som cital,ze saman casto chodi do inych svetov nielen pre zabavu.
Je nieco na tom pravdy ze tam chodi aj pre zabavu?Tusim ze to bolo na http://nigran.host.sk .Ja som to s mojho uhla pohladu teda bral exaktne. Myslel som ze vec snovej reality a teda SSC je stav nielen jednej osoby. Takisto to meni pohlad na vec a stava sa osobitou kazdeho, nielen samana.Skoda len tak trosku snivania.Predstavte si ze by sme sa len tak stretli v nasom vysnenom svete urobili party pobavily sa uplne bez hranic ,zalietali by sme si po prekrasnej farebnej krajine.Stale by sme sa smiali a potom ,totalne zrelaxovani a stastny by sme sa zrazu prebrali kazdy na zemi vlastnej izby a museli sa zase vratit do bezneho a denneho stereotypu. Takisto to meni moj pohlad na mna seba a kyvanie hlavou pri rytmickej hudbe vnimam tak ze som si vytvoril iba svoj iluzny svet snov. Dnes som mal zase 2-3 sekundove deja vu.Umyval som auto na dvore ale nemal som pred tym tentokrat nijaky sen iba som si zase povedal je toto mozne?Toto som uz niekde videl ,pozeral som sa na zadnu rezervu v ktorej bol presne taky bordel ako som si v tej chvili uvedomoval.
Šaman chodí do iných svetov predovšetkým kvôli vážnym dôvodom, ale samozrejme tam môže ísť aj pre oddych a zábavu.
Toto je je možné a aj sa to deje medzi novodobými šamanmi v USA. Po skončení takejto party si vymieňajú skúsenosti zo šamanského stavu. Keďže sa nejedná o exaktný zážitok všetkých zúčastnených, sú medzi zážitkami isté spoločné momenty no aj rozdiely.
Myslím, že to nemusíš vnímať tak extrémne. To, že svet šamanov nie je exaktný neznamená, že nie je skutočný a je iluzórny. ![]()
Ja som zažil dve spolu cestujúce šamanky, ale ani jedna nebola začiatočníčka a jedna z nich bola veľmi skúsená... Tá vlastne viedla tú druhú, ktorá už ale tiež mala dosť skúseností. Išlo o dosť náročnú tému, nechcem písať podrobnosti. Na túto tému sa učí zvlášť seminár ktorý nie je vhodný pre začiatočníkov. Bolo to naozaj veľmi ťažké a emócie s tým spojené boli veľmi silné... Nechcem zbytočne pokúšať niekoho zvedavosť, tak sa radšej nebudem rozpisovať. Veď kto má seriózny záujem o šamanizmus, môže ísť na semináre...
Ako sa hovorí čo človek to iná chuť, takže každý ide z vlastného dôvodu a nemusí to byť hneď zvedavosť alebo presvedčenie.
To záleží od definície skutočného šamana. ![]()
Ja si v dnesnej dobe predstavujem samana zijuceho na Slovensku
ako cloveka ktory sa dlhsiu dobu zaujima o samanizmus a ma uz nejake pozitivne skusenosti ohladne samanskeho liecenia. Mam skusenost ze rodicia jedneho 16 rocneho chlapca ktory chcel ist na samansky kurz nepustili.Priznam sa ze ani mna v tej dobe to nejako neoslovilo ze by tam mal ist.Dnes sa rodicia boja viac o svoje deti ako inokedy,ani sa im niet co cudovat.Neviem ako by dopadol v tomto case keby tam chodil ale teraz dopadol tak ze ma problemy s drogami.Ja by som svojim detom urcite nebranil keby to chceli skusit ale musel by to byt odbornik prinajmesom tak dobry ako WW6. ![]()
Co ak,
clovek ktory toho nevie vela o samanizme bude chciet sa dajme tomu zabavit na chate s priatelmi a bude sa chciet hrat na samana.Mozny argument-''lebo vyvolavanie duchov uz robili minule''.Co-to si precita na internete o SSC.Bude to chciet skusit on a takisto to budu chciet aj ostatni vyskusat.Samozrejme ze budu vsetci posilneni alkoholom. Moze sa to niekomu podarit ze si navodi SSC? Ake mozu byt nasledky? PS: Len som uvazoval ako 17 r. teenager.
98 posts
• Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5