O zámere ...

Praktické skúsenosti so šamanstvom a šamanskými technikami, šamanská liečba, šamanizmus na Slovensku

Moderator: WhiteWolfSix

Keywords for this topic
zámer, strach, chrániť, ich, tým, dosiahnuť, ale, som, náš, uegvss, quote, báť, integritu, presvedčený, najmä

Postby Anonymous » Wednesday, 25. May 2005, 11:54

dreamingwolf wrote:Pripomeniem si tiež, že niekedy mi sily osudu vrhajú do cesty prekážky, aby som ich zdolávaním mohol upevňovať svoj zámer, vôľu, jasnosť, rozhodnosť, ale aj zbierať silu tým, že ich zdolám.
Ak sa ti nedarí zámer dosiahnuť, stopuj sa a skúmaj, aké máš strachy - súvisiace s tým, čo zamýšľaš - ktoré ti môžu brániť zámer dosiahnuť. (Občas to vyžaduje riadnu dávku úprimnosti voči sebe priznať si nejaký strach, najmä ak som presvedčený, že báť sa/mať strach „sa nepatrí“.) Pripomeň si, že strach je v skutočnosti „túžba ustúpiť“. Má ťa chrániť, má chrániť tvoju integritu vtedy, ak by ju naplnenie tvojho zámeru mohlo narušiť.

Takže môže to byť aj inak? Čo ak si vďaka prekážkam zámer neupevním, ale zmením ho? A náš strach nám má povedať práve to, že náš zámer nie je to pravé pre nás? :?
Anonymous

Users Information

Share on ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on MySpace

Postby WhiteWolfSix » Wednesday, 25. May 2005, 14:57

tosomja wrote:Takže môže to byť aj inak? Čo ak si vďaka prekážkam zámer neupevním, ale zmením ho? A náš strach nám má povedať práve to, že náš zámer nie je to pravé pre nás? :?

Myslím si, že DW písal o zámere vychádzajúceho zo Súcna.
dreamingwolf wrote:Hanawa, ak si čítal niektorú z Castanedových kníh, naďabil si v nich určite aj na Zámer, ktorý - aspoň ako som to ja ponímal - sa líši od zámeru človeka. Ten Zámer vychádza zo Súcna a vytvára tlak na nás a my sa naň buď naladíme, alebo nie...

V takom prípade je to to pravé pre nás a prekážky, ktoré na takejto ceste stretáme nám nemajú povedať, že tento zámer máme zmeniť.
ImageImage
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN | ANNWIN portál | Môj PicasaWeb | Image
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Anonymous » Thursday, 26. May 2005, 07:27

WhiteWolfSix wrote:Myslím si, že DW písal o zámere vychádzajúceho zo Súcna.

Čo je Súcno? :?
Anonymous

Users Information

Súcno

Postby WhiteWolfSix » Thursday, 26. May 2005, 07:39

Dúfam, že Ti tento citát pomôže pochopiť význam tohto slova, ktoré v češtine je jsoucno.

O vzniku světa

Hovory s Bohem - Kniha 1, str. 35-40

Na počátku existovalo jen Jsoucno, a nebylo nic jiného. Jsoucno však neznalo samo sebe - protože Jsoucno je všechno, co bylo, a neexistovalo nic jiného. A tudíž Jsoucno... nebylo. Neboť v nepřítomnosti něčeho jiného, Jsoucno není.

To je ona velká nicota, o které hovoří mystikové od počátku času.

Jsoucno vědělo, že je vším, co existuje - to však nestačilo, neboť znalo svou dokonalou nádheru pouze rozumově, nikoliv ze zkušenosti. Toužilo po prožitku sama sebe, neboť chtělo poznat, jaké to je být tak nádherné. To však bylo nemožné, protože slovo "nádherné" je relativní výraz. Jsoucno nemohlo vědět, jaké to je být nádherné, dokud se neobjevilo to, co není. V nepřítomnosti toho, co není, neexistuje ani to, co je.

Originálny text :arrow: Hovory s Bohem

Do pozornosti by som však dal ešte jeden dôležitý text:
Co je podle Aristotela "první filosofie"?

(Výňatky z Aristotelova spisu "Metafyzika" dle českého překladu A. Kříže, vyd. J. Laichter, Praha I946.)
Slavná pasáž z fundamentální práce velkého řeckého filosofa Aristotela, ve které je vymezován předmět „první filosofie“ a proveden základní výměr pojmu jsoucna.

Link :arrow: Co je podle Aristotela "první filozofie"?
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Anonymous » Thursday, 26. May 2005, 09:28

RE: WhiteWolfSix - Ok, dik, uz rozumiem. :roll:
Anonymous

Users Information

Postby Anonymous » Thursday, 26. May 2005, 13:38

:D vidím, že diskusia pokračuje kreatívne smerom, akým má pokračovať, aj bez mojich ďalších vysvetľovaní, ako som čo myslel. Pochopili ste to všetci presne... :wink: wesmir, to, čo som napísal, bol výsledok môjho uvedomenia sa/si... no further comments necessary... :roll: :wink: 8)
Anonymous

Users Information

Na krídlach zámeru WW6

Postby giuska » Thursday, 26. May 2005, 19:55

Tak WW6 Tvoje výstižné:
"Ono to priamo ide , len naša myseľ tvorí tú bariéru "jednoducho to nejde". aj s perfektnými "smajlikmi" - ma naozaj rozosmialo.
S tou našou racionalitou je to niekedy ozaj zapeklitý problém. A najhoršie je, že práve keď nám to tzv. "perfektne myslí" a myslíme si, :smt026 akí sme geroi rozumu, či "múdrosti", zabúdame na srdce - vtedy obyčajne zbystrím pozornosť a pýtam sa, čo na to moje SRDCE? /nechce mi naskočiť smajlík/ pretože prichádza jeho čas. Keď sa stíšim, pomeditujem, napojím na cestu k spiritualite - obyčajne odpoveď skôr či neskôr príde. A obyčajne, keď ju skoro ani nečakám... vynorí sa farebný obrázok odpovede, ktorý motivuje sám sebou... A keď sa mi nedarí? - a keď mám pocit, že som do veci vložila toľko energie a úsilia bez dosiahnutia väčšieho efektu? obyčajne je to o pozabudnutí sa nastúpiť svoju cestu k stíšeniu, načúvaniu zámeru, "pokore", odvahe pozrieť sa do očí svojej ne/trpezlivosti, ne/dôslednosti, perfekcionizmu... - skúsenosť začiatočníka :)
Kľúčom k poznaniu je PREBUDENIE
giuska

Vylúčení

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Thursday, 26. May 2005, 21:03

a myseľ začiatočníka... dodám :D/
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Previous