O zámere ...

Praktické skúsenosti so šamanstvom a šamanskými technikami, šamanská liečba, šamanizmus na Slovensku

Moderator: WhiteWolfSix

Keywords for this topic
zámere, prax, zameraním, začiatočníckym, cvičením, nejakým, ideálne, prípadne, intro, nejaké, pošlite, šamani, práce, vnímate, ako

O zámere ...

Postby Hanawa » Wednesday, 11. May 2005, 11:55

Šamani, pošlite nejaké intro do "práce so zámerom", tak ako ho vnímate vy. Ideálne so zameraním na prax, či prípadne aj s nejakým začiatočníckym cvičením ...
Hanawa

Users Information

Share on ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on MySpace

Nezlomny zamer

Postby wesmir » Thursday, 12. May 2005, 11:50

'...tak uz se konecne pro neco rozhodnete, i kdyby to mela byt vase smrt.'

Urob volbu a chod za tym, bez ohladu na to, ze sa ti do cesty budu stavat prekazky a to sa budu, to si pis, ale tie su k veci, na nich naberies skusenosti, silu, poznanie. Staci ti len jedno aby tvoj zamer bol NAOZAJ NEZLOMNY, za akychkolvek podmienok a v akejkolvek situacii, nenechaj sa odradit tym, ze veci vypadaju tak a tak. Maj svoj zamer, svoju cestu a ak sa nenechas zastrasit, odradit, uvidis, co sa bude diat.
Prajem ti vela trpezlivosti (budes ju naozaj potrebovat). :wink:

'Nebe neni pro slabochy.' -Osho-
wesmir

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Thursday, 12. May 2005, 11:58

Hanawa: Keď som tu našiel Tvoj príspevok, povedal som si, že počkám, či a kto tu niečo napíše. Dlho sa nezjavilo nič a ja som si povedal, že počkám aspoň 24 hodín. wesmír to stihol presne, 5 minút :!: pred uplynutím 24 hodín. :ok: Nuž, hádam ešte počkám, ako sa to tu rozvinie. :D
ImageImage
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN | ANNWIN portál | Môj PicasaWeb | Image
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Hanawa » Thursday, 12. May 2005, 12:10

Chvíľu som sa bál, že sa tu dozviem niečo praktické alebo nebodaj užitočné ... Už sa nebojím ...
Hanawa

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Thursday, 12. May 2005, 12:25

Ako vidím, môj zámer počkať mi vcelku vyšiel. :) Hanawa, zatiaľ sa tu k Tvojej téme vyjadril len wesmir (môj príspevok počítať nemožno), no príliš rýchlo si to zabalil. :? Myslím, že potrebuješ zámerne trénovať svoju trpezlivosť (hovorím z vlastnej skúsenosti :lol:), pretože netrpezlivosť sa môže dostať do cesty Tvojho zámeru. Takže nerob predčasné závery z tejto diskusie, ktorá sa vlastne ešte ani nerozbehla, pretože sa nemusíš nič zámerne dozvedieť. :mrgreen: :biggrin:

Držím palce v boji s netrpezlivosťou :wink:
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

The following user would like to thank WhiteWolfSix for his post:  Users Information

Postby Hanawa » Thursday, 12. May 2005, 13:18

Ako vidím, môj zámer počkať mi vcelku vyšiel. Hanawa, zatiaľ sa tu k Tvojej téme vyjadril len wesmir (môj príspevok počítať nemožno), no príliš rýchlo si to zabalil.

Nevyšiel ... Ja som to nezabalil, len som svojou ironickou poznámkou chcel naznačiť, že wesmirova odpoveď nie je z tých, ktoré som chcel dostať.

Myslím, že potrebuješ zámerne trénovať svoju trpezlivosť (hovorím z vlastnej skúsenosti), pretože netrpezlivosť sa môže dostať do cesty Tvojho zámeru.

O moju trpezlivosť sa nemusíš obávať.

Takže nerob predčasné závery z tejto diskusie, ktorá sa vlastne ešte ani nerozbehla, pretože sa nemusíš nič zámerne dozvedieť.

Čo sa týka predčasných záverov, tak práve od teba tá výtka pôsobí dosť smiešne, ale navadí ...
Predčasný alebo nie, to je nateraz jedno. Ale nič nenasvedčuje tomu, že je nesprávny.

A k téme? Štyrikrát si tu vymaľoval zámer, ale žeby to malo byť praktické alebo nebodaj užitočné, no neviem neviem ...
Last edited by Hanawa on Friday, 13. May 2005, 17:35, edited 1 time in total.
Hanawa

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Thursday, 12. May 2005, 15:16

Hanawa wrote:Nevyšiel ... Ja som to nezabalil, len som svojou ironickou poznámkou chcel naznačiť, že wesmirova odpoveď nie je z tých, ktoré som chcel dostať.

Chichi, ale veď si presne dostal tak jasnú odpoveď ako jasný bol tvoj zámer. :) Už táto samotná diskusia je o Tvojom zámere a je Ti odpoveďou. Ale je asi pravda, že keď tento typ "odpovede" vopred nečakáš, tak ho ani neberieš... škoda :roll: :?

Hanawa wrote:A k téme? Štyrikrát si tu vymaľoval zámer, ale žeby to malo byť praktické alebo nebodaj užitočné, no neviem neviem ...

Trochu humoru nezaškodí :lol:, neber to príliš vážne :yawinkle:
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Hanawa » Friday, 13. May 2005, 08:10

Medzi humorom a zosmiešňovaním je istý rozdiel ...

Táto diskusia nie je o "mojom" zámere. Táto duskusia mala byť o zámere ako šamanskej "technike". Ale kedže sa ty sa k téme nechceš vyjadriť, tak som ti poslúžil ako fackovací panák ...
Hanawa

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Friday, 13. May 2005, 08:54

Hanawa wrote:...len som svojou ironickou poznámkou chcel naznačiť, že wesmirova odpoveď nie je z tých, ktoré som chcel dostať

Hanawa: Svojou iróniu si diskusiu naozaj rýchlo uzavrel, pretože si naznačil, že sa tu nedozvieš nič praktické. :?

:smt102 Prepáč, ale ja Ťa nezosmiešňujem, no ak to tak vnímaš, tak sa ospravedlňujem.

Ale áno, je to aj o Tvojom, mojom, wesmírovom a kohokoľvek zámere. Šamanskú techniku na zámer nepoznám. Buď ho máš alebo ho nemáš a ak ho máš, tak si ho buď vedomý počas celej doby šamanskej cesty.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Anonymous » Friday, 13. May 2005, 09:46

Hanawa wrote:Medzi humorom a zosmiešňovaním je istý rozdiel ...

Táto diskusia nie je o "mojom" zámere. Táto duskusia mala byť o zámere ako šamanskej "technike". Ale kedže sa ty sa k téme nechceš vyjadriť, tak som ti poslúžil ako fackovací panák ...

Nepočul som zatiaľ nič o šamanskej technike práca so zámerom. Ty si zvolil tento názov témy a nič si nekonkretizoval. Tak je len prirodzené, že sme zvedaví na Tvoj zámer. Reagoval si tak, akoby si dopredu vedel, že sa nič nové nedozvieš. S akým zámerom si teda zvolil takúto tému? :?
Anonymous

Users Information

Co si to chcel?

Postby wesmir » Friday, 13. May 2005, 10:39

Hanawa wrote:Nevyšiel ... Ja som to nezabalil, len som svojou ironickou poznámkou chcel naznačiť, že wesmirova odpoveď nie je z tých, ktoré som chcel dostať.

takze tvoj zamer bol dostat urcitu odpoved. v skutocnosti ta nezaujima to na co si sa pytal, ale ocakavas nieco, co poznas. no to je vtipne :lol:
tak uz nenapinaj a napis odpoved, ktoru si chcel dostat, rad sa necham poucit.
wesmir

Users Information

Postby Hanawa » Friday, 13. May 2005, 17:34

Ďakujem za verejnú pitvu, pozerám, že všetci vidia a vedia ...

tosomja wrote:Reagoval si tak, akoby si dopredu vedel, že sa nič nové nedozvieš.

Reagoval som na wesmirovu odpoveď. Ešte raz si to prečítaj.

wesmir wrote:- takze tvoj zamer bol dostat urcitu odpoved
- v skutocnosti ta nezaujima to na co si sa pytal
- ocakavas nieco, co poznas
- no to je vtipne

Ako vieš, aký bol môj zámer?
Ako vieš, čo ma zaujíma?
Ako vieš, čo očakávam?
Vtipné je koľko toho o mne dopredu vieš ...

Áno, mojím zámerom bolo dostať určitý typ odpovede. Nedostal som.
A za daných okolností, nehodlám ďalej v téme pokračovať. Howg.
Hanawa

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Friday, 13. May 2005, 18:47

Hanawa: Táto téma je o zámere a je jedno, či si sa pôvodne pýtal na nejaké teórie o trénovaní zámeru alebo nie.

To, čo si citoval od wesmira však bola až jeho reakcia na Tvoju iróniu a nie jeho podnet pre Tvoju iróniu. Takže si to Ty ešte raz prečítaj, celé od začiatku. Pre istotu:
wesmir wrote:Urob volbu a chod za tym, bez ohladu na to, ze sa ti do cesty budu stavat prekazky a to sa budu, to si pis, ale tie su k veci, na nich naberies skusenosti, silu, poznanie. Staci ti len jedno aby tvoj zamer bol NAOZAJ NEZLOMNY, za akychkolvek podmienok a v akejkolvek situacii, nenechaj sa odradit tym, ze veci vypadaju tak a tak. Maj svoj zamer, svoju cestu a ak sa nenechas zastrasit, odradit, uvidis, co sa bude diat.
Prajem ti vela trpezlivosti (budes ju naozaj potrebovat). :wink:

Svojou nepremyslenou a netrpezlivou reakciou na wesmirov príspevok (ironizovaním celého fóra a teda všetkých prispievateľov) si spustil tento proces. A teraz sa z toho chceš dostať len jednoduchým howgh :?: :shock:

:idea: Ja, aj keď som si nebol vedomý toho, že by som ťa zosmiešňoval, pretože to nebol môj zámer, som sa Ti ospravedlnil. Teraz by si niečo také mohol spraviť Ty. Ospravedlniť sa všetkým, ktorých si ironizoval. Potom je možné spraviť čiaru a pokračovať ďalej alebo to skutočne ukončiť... :idea:
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Alrisha » Friday, 13. May 2005, 21:50

Hanawa wrote:A za daných okolností, nehodlám ďalej v téme pokračovať. Howg.

:smt024 Hanawa: Velmi dobre si sa rozhodol. Len som zvedava, či dodržíš slovo. :-# :-# Trenuj bobríka mlčanlivosti a trpezlivosti :idea:
Alrisha

VIP

Users Information

Po-Howgh!

Postby wesmir » Saturday, 14. May 2005, 23:08

Hanawa wrote:Ďakujem za verejnú pitvu, pozerám, že všetci vidia a vedia ...

Ako vieš, aký bol môj zámer?
Ako vieš, čo ma zaujíma?
Ako vieš, čo očakávam?
Vtipné je koľko toho o mne dopredu vieš ...

Howg.

Viem to tak ako ty vies (ako pises), ze vsetci vidia a vedia ... (a je uuuplne fuk so skryvas za tymi tromi bodkami.)

A vtipne to je to vies, ze sa bavim.

to WW6

ospravedlnovat sa? mna nemoze nikto urazit (zosmiesnenim a pod.), urazit sa predsa mozeme len my sami. a to ja nepotrebujem, ja sa rad smejem.
wesmir

Users Information

Postby Hanawa » Tuesday, 17. May 2005, 08:44

Wesmir, vďaka. Niekedy mi to pomalšie dochádza.

WhiteWolfSix, prepáč. Ľutujem, nechcel som sa takto zamotať.
Hanawa

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Tuesday, 17. May 2005, 09:28

Hanawa: :ok:, v pohode. Želám Ti úspešné napredovanie za svojim zámerom a nech Tvoje kroky na ceste za poznaním vedú Tvoji duchovní spojenci.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Anonymous » Tuesday, 17. May 2005, 12:58

No dobre, ale čo chudáčik neobkecaný ZÁMER? :smt005 To ho necháme len tak? A čo takto zámer a šamanská cesta? Alebo komu sa už stalo, že išiel do niečoho s určitým zámerom a nakoniec z toho vzniklo niečo úplne iné? Hm? :?
Anonymous

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Friday, 20. May 2005, 15:27

Heh... tak sa po týždni strávenom presunom fóra vrátim k tejto téme... ja osobne sa snažím mať čo najjasnejší zámer, no cestu k nemu nechávam otvorenú. Ak sa mi zámer nedarí dosiahnuť, zisťujem, čo mi v tom bráni. Môže to byť môj vnútorný proces, ale môže to byť proces z vonku. Pri tejto práci sa snažím zistiť (pomocou spojencov), či je moja snaha v súlade s univerzom alebo nie.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Anonymous » Sunday, 22. May 2005, 16:55

WhiteWolfSix wrote:Heh... tak sa po týždni strávenom presunom fóra vrátim k tejto téme... ja osobne sa snažím mať čo najjasnejší zámer, no cestu k nemu nechávam otvorenú. Ak sa mi zámer nedarí dosiahnuť, zisťujem, čo mi v tom bráni. Môže to byť môj vnútorný proces, ale môže to byť proces z vonku. Pri tejto práci sa snažím zistiť (pomocou spojencov), či je moja snaha v súlade s univerzom alebo nie.

Mne sa zase niekedy stáva, že vlastne vôbec nemám zámer. Teda aspoň nie konkrétny zámer. Na šamanskú cestu idem len s prosbou - niečo mi chýba. A nechám spojencov, aby ma odviedli tam, kam chcú. Alebo iný nekonkrétny zámer s ktorým idem na cestu je prosba - odvete ma tam, kde to bude pre mňa poučné... :?
Anonymous

Users Information

Next