Šamanizmus v Škandinávii

Praktické skúsenosti so šamanstvom a šamanskými technikami, šamanská liečba, šamanizmus na Slovensku

Moderator: WhiteWolfSix

Keywords for this topic
url, www, http, html, shamanism, šamanizmus, the, northern, seidr, com, škandinávii, european, arcticcircle, uconn, tento

Šamanizmus v Škandinávii

Postby WhiteWolfSix » Thursday, 20. October 2005, 11:11

Keďže tento víkend odchádzam na pracovný pobyt do Nórska, nedalo mi, aby som si nevyhľadal zaujímavé stránky, ktoré sa zaoberajú šamanizmom v celom tom regióne (Škandinávia).

Tu sú niektoré z nich:
The Scandinavian Center for Shamanic Studies
Seidr & Norse Shamanism
Northern European Shamanism
The Sámi of Far Northern Europe

Dúfam, že sa mi duchovia Severu prihovoria na mojej prvej ceste do ich kraja. *18* [smilie=flora008.gif]
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Share on ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on MySpace

Postby Nopal » Thursday, 20. October 2005, 12:19

Šťastnúúúúú cestu WW6 :!: [smilie=flora008.gif] :smt058
Maj sa tam prenádherne a dobre.
Už sa teším, ako nám to opíšeš a ukážeš aj na fotkách.
Na skusy na sever sa chodí málokedy, iste to bude veľmi zaujímavé.
Nech Ta opatrujú všetci dobrí a veselí duchovia tak, ako je treba :smt039
Nopal

Moderátor

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Thursday, 20. October 2005, 13:24

Ďakujem Nopaliq :smt008 :heart:

Inak, ideme tam celá vlčia rodinka, tzn. aj malý vĺčik ide s nami. Už sa všetci tešíme... *82* *18*
ImageImage
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN | ANNWIN portál | Môj PicasaWeb | Image
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Mohy » Friday, 21. October 2005, 08:14

Celej vlčej svorke prajem štastnú výpravu :smt060
Nahodte teplé kožúšky, aby Vám na tom severe nebola zimka [smilie=zima023.gif] a nepomrzli labky. Tiež veľa krásnych zážitkov.... :smt039
Mohy

VIP

Users Information

Postby joli » Wednesday, 08. February 2006, 13:47

ww6: ako to dopadlo?
joli

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Wednesday, 08. February 2006, 14:16

Image
Bola to veľmi zaujímavá cesta. Priznám sa, že to bola moja prvá cesta do Škandinávie a aj preto som sa veľmi tešil. Duchovia zariadili moju pracovnú cestu tak, že sme namiesto pobytu v Oslo cestovali do hôr. Bol som zvedavý či tam bude sneh. Na moje prekvapenie, keď sme tam dorazili, tak sneh napadaný nebol a stromy boli ešte obsypané lístím.

Image
Druhý deň večer sme sa vybrali pozrieť jeden z najkrajších výhľadov v Nórsku, tzv. Queen's View (Kráľovnin výhľad). Toto miesto sa nachádzalo len niekoľko (4-5) kilometrov od hotela, kde sme boli ubytovaní. Napriek tomu, miesto bolo nádherne pokryté snehom a tak si môj syn užil svoj prvý sneh túto zimu.

Image
Aké bolo naše prekvapenie, keď sme sa tretí deň zobudili do nádherne bielej krajiny. Ešte večer predtým bola obloha čistá a jasná (viď fotky) a už druhý deň bolo napadaných 30 cm snehu.

Prvú (alebo druhú?) noc ma prišiel počas sna navštíviť nórsky trol, ktorý nevyzeral ako trpaslík, skôr bol ako obor. Až neskôr som sa dozvedel, že trolovia môžu byť trpaslíci ako aj obri. Tento ma vzal so sebou do stredu Nórska, kde mi ukázal zvláštnu kamennú mohylu. Požiadal ma, či by som mu nepomohol mohylu zbúrať. Bolo na ňom vidieť, že mu na tom veľmi záleží a tak aj keď som netušil, prečo tak robím, mohylu som začal postupne búrať. Neviem ako dlho to trvalo, no keď som skončil, spod posledných kameňov na mňa začalo niečo jasne žiariť. Vzal som tú žiarivú "vecičku" do dlaní a obrátil som sa na trolla. Ten bol veľmi dojatý a prezradil mi, že som mu pomohol vyslobodiť srdce Nórska. Ako to dopovedal, veľký vír vetra ma vrátil späť do hotela a znovu som sa prepadol do tvrdého spánku.

Zaujímavé na tom príbehu bolo jeho pokračovanie druhý deň ráno. V pracovnej skupine, v ktorej boli Angličania, Litovci, Nóri, Poliaci, Slováci a Slovinci, sa začalo rozprávať o uzatvorenosti Nórov v zimných mesiacoch. V tom období sa Nóri uzatvárajú do seba, strácajú kontakti s priateľmi, so známymi. Som zvedavý, či sa túto zimu niečo zmenilo u ľudí, ktorých som tam stretol. V máji by som ich mal znovu stretnúť a tak sa ich určite na to opýtam. *18*
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby joli » Wednesday, 08. February 2006, 14:23

Diki za odpoved,
urcite sa nieco zmenilo :) , pri citani tvojho zazitku som bzucal ako ul.

:cheer:
joli

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Wednesday, 08. February 2006, 15:01

JoLi wrote:Diki za odpoved,
urcite sa nieco zmenilo :) , pri citani tvojho zazitku som bzucal ako ul.

:cheer:

Pevne verím, že sa zmenilo. *18* Vďaka za Tvoj záujem. :smt039

Pozn.: Ospravedlňujem sa za nízku kvalitu fotiek :roll:, ktoré boli extrahované z filmu, ktorý som tam natočil.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Lada » Friday, 09. March 2007, 11:27

Ten príbeh z Nórska je úžasný. Čo na to domorodci? Zmenilo sa niečo? [smilie=sm033.gif]
Lada

VIP

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Friday, 09. March 2007, 11:44

V máji sa s nimi stretnem, tak Ti poviem. Odvtedy som s nimi bol niekoľkokrát a vždy sa o trošičku viac otvorili. Myslím si, že to ešte potrvá nejakú dobu, kým sa to riadne prejaví.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Lada » Saturday, 10. March 2007, 21:43

Určite sa také zmeny nekonajú cez noc, možno sa len niečo naštartovalo. Som zvedavá.
Lada

VIP

Users Information

Re: Šamanizmus v Škandinávii

Postby lucianna » Friday, 27. February 2009, 23:15

wĺčko, ako si to vtedy v máji vnímal s tou nórskou otvorenosťou? či už si nespomenieš? Image
Image
Nesmiem sa báť. Strach zabíja myseľ. Otočím sa k nemu čelom. Dovolím mu, nech prejde okolo mňa a skrze mňa. A keď bude preč, obzriem sa za ním vnútorným zrakom. Uvidím cestu, ktorou šiel. Ale nič tam nebude. Iba ja. (Duna >>)
lucianna

VIP

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Saturday, 28. February 2009, 06:35

Odvtedy prešli pomaly dva roky, ale čo si spomínam, tak boli o trošku viac otvorenejší. Mohlo to byť aj tým, že sme sa už poznali o čosi viac.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby lucianna » Wednesday, 22. July 2009, 09:23

WhiteWolfSix v prvom príspevku z 20. 10. 2005 wrote:Keďže tento víkend odchádzam na pracovný pobyt do Nórska, nedalo mi, aby som si nevyhľadal zaujímavé stránky, ktoré sa zaoberajú šamanizmom v celom tom regióne (Škandinávia).
ehm, bol si tam na pracovnej ceste v rámci šamanizmu či iných vecí? tipujem to druhé...

WhiteWolfSix v prvom príspevku z 20. 10. 2005 wrote:Dúfam, že sa mi duchovia Severu prihovoria na mojej prvej ceste do ich kraja.
myslel si tým duchov severu v rámci duchov štyroch svetových strán (vetrov) alebo proste duchov miesta (severných krajín)?

WhiteWolfSix v príspevku z 28. 02. 2006 wrote:Prvú (alebo druhú?) noc ma prišiel počas sna navštíviť nórsky trol, ktorý nevyzeral ako trpaslík, skôr bol ako obor. Až neskôr som sa dozvedel, že trolovia môžu byť trpaslíci ako aj obri. Tento ma vzal so sebou do stredu Nórska, kde mi ukázal zvláštnu kamennú mohylu. Požiadal ma, či by som mu nepomohol mohylu zbúrať. Bolo na ňom vidieť, že mu na tom veľmi záleží a tak aj keď som netušil, prečo tak robím, mohylu som začal postupne búrať. Neviem ako dlho to trvalo, no keď som skončil, spod posledných kameňov na mňa začalo niečo jasne žiariť. Vzal som tú žiarivú "vecičku" do dlaní a obrátil som sa na trolla. Ten bol veľmi dojatý a prezradil mi, že som mu pomohol vyslobodiť srdce Nórska. Ako to dopovedal, veľký vír vetra ma vrátil späť do hotela a znovu som sa prepadol do tvrdého spánku.
krásna cesta Image
tosomja
opísal podobnú cestu k srdcu tatier, bolo to kúsok po prvej víchrici (19. 11. 2004), čo poničila tatry
Image
Nesmiem sa báť. Strach zabíja myseľ. Otočím sa k nemu čelom. Dovolím mu, nech prejde okolo mňa a skrze mňa. A keď bude preč, obzriem sa za ním vnútorným zrakom. Uvidím cestu, ktorou šiel. Ale nič tam nebude. Iba ja. (Duna >>)
lucianna

VIP

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Wednesday, 22. July 2009, 09:31

Bola to projektová pracovná cesta. Áno, mal som na mysli duchov miesta.

P.S.: Dnes len telegraficky, keďže poobede začínam intenzívku.Image
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby lucianna » Wednesday, 22. July 2009, 09:41

vďaka za info Image

Offtopic: som myslela, že tá intenzívka sa nenaplnila. každopádne držím všetkým palce
Image
Image
lucianna

VIP

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Wednesday, 22. July 2009, 09:48

Offtopic: Naplnila, ale nie úplne.Image
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Re:

Postby Ål-son » Saturday, 01. August 2009, 07:09

Prvú (alebo druhú?) noc ma prišiel počas sna navštíviť nórsky trol, ktorý nevyzeral ako trpaslík, skôr bol ako obor. Až neskôr som sa dozvedel, že trolovia môžu byť trpaslíci ako aj obri. Tento ma vzal so sebou do stredu Nórska, kde mi ukázal zvláštnu kamennú mohylu. Požiadal ma, či by som mu nepomohol mohylu zbúrať. Bolo na ňom vidieť, že mu na tom veľmi záleží a tak aj keď som netušil, prečo tak robím, mohylu som začal postupne búrať. Neviem ako dlho to trvalo, no keď som skončil, spod posledných kameňov na mňa začalo niečo jasne žiariť. Vzal som tú žiarivú "vecičku" do dlaní a obrátil som sa na trolla. Ten bol veľmi dojatý a prezradil mi, že som mu pomohol vyslobodiť srdce Nórska. Ako to dopovedal, veľký vír vetra ma vrátil späť do hotela a znovu som sa prepadol do tvrdého spánku.

Hm.Kto vie,co to na teba ten troll nasil.Trolovia boli vzdy bytosti skodiace ludom.
Ål-son

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Saturday, 01. August 2009, 07:11

Nie všetci.Image
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Ål-son » Sunday, 02. August 2009, 00:50