Šamanova choroba, liečenie samého seba.

Praktické skúsenosti so šamanstvom a šamanskými technikami, šamanská liečba, šamanizmus na Slovensku

Moderator: WhiteWolfSix

Keywords for this topic
ich, možno, aby, mozno, duchovia, zno, quote, len, spojenci, vlastní, naši, urobiť, dokážu, šamanizme, nimi

Postby Anonymous » Wednesday, 17. August 2005, 14:56

ramadanite wrote:mozno ich duchovia nedokazu liecit prave tu chorobu, ktoru maju, mozno ich duchovia chcu aby sa stretavali s inymi samanmi 8)

A tu sa práve dostávame k slovku možno - možno to len nevyskúšali a tak vlastne nevedia, čo ich vlastní duchovní spojenci v šamanizme s nimi dokážu urobiť... A možno naši spojenci len čakajú, kým sa na nich obrátime, aby sme sa naučili žiadať o pomoc, keď ju potrebujeme... *18* [smilie=flora008.gif]
Anonymous

Users Information

Share on ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on MySpace

Postby WhiteWolfSix » Wednesday, 17. August 2005, 17:05

tosomja wrote:Asi som sa dobre nevyjadril, samozrejme že práca na sebe a šamanizmus nie je len liečba, ale téma, ktorú som síce vymyslel ja, ale stále je to téma ku ktorej sa vyjadrujeme je o šamanovi a jeho chorobe a o liečení samého seba *40* :smt039

Tá veta bola vcelku pohodová, problémom bol ten dovetok na konci:
tosomja wrote:Vlastne som celkom prekvapený, (teda aspoň som to tak pochopil), že ostatní ľudia, ktorí majú blízko k šamanizmu neliečia najprv samých seba, teda že nepracuju šamansky na sebe.

Ja môžem na sebe šamansky pracovať, no nemusí to byť hneď liečba. *4*

Ja sa rád nechám šamansky poliečiť iným šamanom. Dávam mu tým možnosť pracovať s niekym iným, než len so sebou a získavať tak skúsenosti.

Keď som začínal so šamanským liečením, nebol som si vôbec istý, či moja diagnostika je správna alebo nie. Len prácou s neznámym človekom, o ktorom som vôbec nevedel, čo mu je, som túto istotu postupne mohol získať. *18* [smilie=flora008.gif]
ImageImage
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN | ANNWIN portál | Môj PicasaWeb | Image
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby GigiViera » Wednesday, 14. March 2007, 08:38

Ja úplne súhlasím s tým, že požiadanie o pomoc iného liečiteľa je prejavom pokory, a že je to cesta, ktorou musíme ísť. Žiaľ, naše vedomie nám robí toľkoí bariér, že by sme veľa vecí z toho, čo nám duchovia potrebujú ukázať, od samého seba neprijali, vidí to vždy lepšie ten druhý.

"otravovať" iných svojimi "nezávažnými" problémami - a čo otravovať nimi svojich duchov, to je vpohode?

To isté platí o liebe svojich blízkych. Šaman nemôže dosť dobre pomáhať vlastným rodinným príslušníkom, pretože niektoré veci tiež nie je schopný vidieť v tom svetle, ako je žiadúce, a aké získa len nezaangažovaný človek. Do istej miery sa to dá - extrakcia vpohode pri akútnych ochoreniach, ale niektoré aspekty nám proste asi ani duchovia celkom neukážu, pretože by sme ich nezvládli tomu blízkemu človeku povedať, alebo nám tie informácie ani nepatria, ako jeho partner alebo rodič to nemáme vedieť. Poznám jedného, ktorý sa snažl liečiť sám svoju manželku, ale jadro jej problému poriešiť nemohol, pretože nebol schopný vidieť ako ublížila niekomu v minulosti, a že jej problémy skončia len vtedy, keď si to dá doporiadku s tým konkrétnym človekom. Pre takéto veci sme u tých blízkych často slepí, a preto nemôže fungovať dobre ani prenos informácií od našich duchov.

Myslím, že potreba požiadať o pomoc iných je aj prevencia pred pocitom všemohúcnosti, čiže znova pokora.
Image
Láska je viac než len byť otvorený trápeniam iných. Láska je aj zrelosť žiť s vedomím, že nemôžeme urobiť nič, aby sme ich od ich trápenia oslobodili.
http://vierasimkovicova.blog.sme.sk/
GigiViera

VIP

Users Information

Postby svetlo » Wednesday, 14. March 2007, 09:47

GigiViera wrote:Poznám jedného, ktorý sa snažl liečiť sám svoju manželku, ale jadro jej problému poriešiť nemohol, pretože nebol schopný vidieť ako ublížila niekomu v minulosti, a že jej problémy skončia len vtedy, keď si to dá doporiadku s tým konkrétnym človekom.

Otázne je, či aj daná osoba si je vedomá toho, že niekomu ublížila. Ak nevie, či sa jej nedá dopomôcť aspoň k uvedomeniu si toho problému na zkáklade ktorého môže riešiť ona sama ... :roll:
Image
svetlo

VIP

Users Information

Postby GigiViera » Thursday, 15. March 2007, 12:22

svetlo wrote:Otázne je, či aj daná osoba si je vedomá toho, že niekomu ublížila. Ak nevie, či sa jej nedá dopomôcť aspoň k uvedomeniu si toho problému na zkáklade ktorého môže riešiť ona sama ... :roll:

Myslím, že je. Nie je to ublíženie, o ktorom by nemusela vedieť, aj keď ona má iste pocit, že bola v práve, a keďže manžel pozná len jej verziu, nemusí mu byť dané spoznať - ani pri šamanskej ceste - že to bolo inak. Alebo ak aj nebolo, trpelo aj nevinné malé dieťa a ono za to ozaj nemôže. Ono keď niekoho vyhodíš na ulicu, nie je to vec, na ktorú by si si nepamätala... na dopomohnutí sa pracuje...
Image
Láska je viac než len byť otvorený trápeniam iných. Láska je aj zrelosť žiť s vedomím, že nemôžeme urobiť nič, aby sme ich od ich trápenia oslobodili.
http://vierasimkovicova.blog.sme.sk/
GigiViera

VIP

Users Information

Postby Lada » Thursday, 15. March 2007, 13:11

Je to zaujímavé o čom píšete. Aj ja som si veľa veci na sebe uvedomila až keď ma na to upozornili iný. Človek sa nemôže objektívne zhodnotiť. Naposledy som bola zhrozená keď som prehrávala video z kamery ako neustále napomínam a okrikujem dieťa. Pritom si to všímam keď to robia iné mamy a že to robím aj ja to som už nevidela :oops: . Pohľad nezaujatej osoby je dôležitý pre objektívne zhodnotenie. Je pravda že ani tí čo bývajú s nami veľa veci nedokážu vidieť ako napr. keď sme si kúpili kameru tak som bola prekvapená aký mám hrozný prízvuk ale môj manžel to „nepočul“ lebo si na to zvykol. Až vtedy som s tým dokázala niečo spraviť.
Lada

VIP

Users Information

Re: Šamanova choroba, liečenie samého seba.

Postby Lysnyt » Sunday, 16. September 2007, 12:16

Tato tema ma velmi zaujima. A vlastne nielen samanizmus samoliecenie ale celkovo. Preco napr. liecitelia mnohi zomru, alebo trpia chorobami a pritom inych uzdravovat vedia. Cim to je ? objektivnostou diagnozy alebo niecim inym ?
Jedinec A
Lysnyt

Vylúčení

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Sunday, 16. September 2007, 12:22

Ja by som sa veľmi nedivil... veď sa hovorí aj také, že obuvníkove deti chodia bosé... Skús o tom hlbšie porozmýšlať a možno prídeš na to, prečo to tak je.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Lysnyt » Sunday, 16. September 2007, 15:21

WhiteWolfSix wrote:Ja by som sa veľmi nedivil... veď sa hovorí aj také, že obuvníkove deti chodia bosé... Skús o tom hlbšie porozmýšlať a možno prídeš na to, prečo to tak je.

No jo, ale aj tak sa mi to zda na pousmiatie ako to je vyriesene... paradox
Jedinec A
Lysnyt

Vylúčení

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Sunday, 16. September 2007, 15:25

Život a duchovno je jeden veľký paradox.ImageImage
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby RedHawk » Wednesday, 17. October 2007, 19:21

WhiteWolfSix wrote:Život a duchovno je jeden veľký paradox.ImageImage

toto je velka pravda

Klobuk dolu vlcko
RedHawk

VIP

Users Information

Previous