Snová realita

Praktické skúsenosti so šamanstvom a šamanskými technikami, šamanská liečba, šamanizmus na Slovensku

Moderator: WhiteWolfSix

Keywords for this topic
snová, realita, doterajsie, odpovede, dakujem, whitewolfsix

Re: Snová realita

Postby blind » Monday, 06. June 2011, 17:16

WhiteWolfSix, dakujem ti za doterajsie odpovede :smile: *5*
blind

Users Information

Share on ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on MySpace

Postby GigiViera » Monday, 06. June 2011, 20:35

RedHawk wrote:
1.) Moody je zaujimavy ale casto velmi nepresny..... (osobne skusenosti so smrtou aj s Astralom)

nezabudaj, ze ide o rozne urovne a dimenzie snoveho sveta. pokial tu ktoru on popisuje, nemas preskumanu, moze sa Ti javit ako nepresna, ale to neznamena, ze taka je. neexistuje jedina pravda o tom ako to vyzera v niekazdodennej realite, zalezi od toho kde a akym sposobom sa clovek pohybuje.
Image
Láska je viac než len byť otvorený trápeniam iných. Láska je aj zrelosť žiť s vedomím, že nemôžeme urobiť nič, aby sme ich od ich trápenia oslobodili.
http://vierasimkovicova.blog.sme.sk/
GigiViera

VIP

Users Information

Postby blind » Tuesday, 07. June 2011, 22:04

WhiteWolfSix, harvest mi vypľul tieto otázky, ak máš čas..:

Sú silové zvieratá súčasťou nášho ja, či sú niekým iným (napr, dali by sa napr. priradiť čakrám?)

Aký je zmysel života. Dá sa to chápať ako nekonečná túžba po poznaní? (Ja som si to kedysi definoval ako využiť všetky možnosti, ktoré sa ti poskytujú.) Čiže slovo "láska" možno chápať ako "poznanie"?

Prečo mám strašne silný pocit, že jediným pravým zmyslom je pomoc (sebe a) druhým ( a to nielen ľuďom)

Písal si, že ak ideš so zámerom do OBE, tak to nieje až tak ťažké. Čo je zámer, skúmanie? Nadväzovanie nových kontaktov?
Z diskusie som pochopil, že OBE súvisí ohniskami.
Taktiež som si všimol, že v spánku prichádza k OBE. Napriek tomu sa nedá ísť do Ríma v spánku?

Ako vstupuješ do astrálu?

WW6 si písal: netreba počúvať ani názor iného... Stačí načúvať aj sebe samému.
Čo je to, čo ti našepkáva, duša? Sú potom vedomie a duša tak strašne oddelené, že sa musia tak pozorne načúvať? Alebo ti našepkáva niekto/niečo, nie si potom prostriedkom manipulácie?

WW6: Na to, aby si žil svoju SR bez ovplyvňovania iných SR, musíš vynakladať veľa sily, vedomej sily. Je to veľmi ťažké, preto je akékoľvek zjednodušovanie zamotávaním.
Dokážeš tvoriť/poznáš niekoho/ kto tvorí svoju Snovú realitu?

Mohy písal: vidieť čakry môže byť schopnosťou nazerať do snovej reality(SN) druhého človeka. A keďže v SN tej dámy žiadne čakry neexistujú, tak on nemohol žiadne vidieť.
WW6: Keď tento pohľad začneš aplikovať na iné podobné javy v spiritualite, môžeš pochopiť napríklad spor kresťanov a budhistov napríklad okolo reinkarnácie.
Keď niečomu veríš, tvoríš si podľa toho realitu, keď niečomu verí skupina, tvoria si spoločnú realitu a vo svojom presvedčení ostávajú prakticky slepí?

Čo je snová realita: po prečítaní (druhom..) diskusie stále nechápem čo je, zjavne preto, že to chcem ochutnať a oblízať.
blind

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Wednesday, 08. June 2011, 07:18

blind wrote:WhiteWolfSix, harvest mi vypľul tieto otázky, ak máš čas..:

Sú silové zvieratá súčasťou nášho ja, či sú niekým iným (napr, dali by sa napr. priradiť čakrám?)

Silové zvieratá sú bytosti snovej reality, nie sú našou súčasťou, aj keď sa to v istých momentoch dá tak chápať. Silové zviera môže totiž od Teba odísť.
blind wrote:Aký je zmysel života. Dá sa to chápať ako nekonečná túžba po poznaní? (Ja som si to kedysi definoval ako využiť všetky možnosti, ktoré sa ti poskytujú.) Čiže slovo "láska" možno chápať ako "poznanie"?

Otázku zmyslu života si musí zodpovedať sám, pretože neexistuje jedna správna odpoveď.
blind wrote:Prečo mám strašne silný pocit, že jediným pravým zmyslom je pomoc (sebe a) druhým ( a to nielen ľuďom)

Pretože to môže byť TVOJ pravý zmysel života. Pre iného človeka to môže byť niečo iné.
blind wrote:Písal si, že ak ideš so zámerom do OBE, tak to nieje až tak ťažké. Čo je zámer, skúmanie? Nadväzovanie nových kontaktov?

Môj zámer na OBE môže a býva zakaždým iný.
blind wrote:Z diskusie som pochopil, že OBE súvisí ohniskami.
Taktiež som si všimol, že v spánku prichádza k OBE. Napriek tomu sa nedá ísť do Ríma v spánku?

Zle si pochopil... Dosahovanie OBE počas spánku je bežné, no má inú kvalitu, než vedomé, bdelé OBE.

blind wrote:Ako vstupuješ do astrálu?

Ako sa postavíš z ležiacej polohy?
blind wrote:
WhiteWolfSix wrote:netreba počúvať ani názor iného... Stačí načúvať aj sebe samému.

Čo je to, čo ti našepkáva, duša? Sú potom vedomie a duša tak strašne oddelené, že sa musia tak pozorne načúvať? Alebo ti našepkáva niekto/niečo, nie si potom prostriedkom manipulácie?

Každý to môže nazývať inak. Jeden môže tvrdiť, že načúva svojej duši, iný načúva B*hu, ďalší vyššiemu Ja, atď. Čo považuješ za manipuláciu?
blind wrote:WW6: Na to, aby si žil svoju SR bez ovplyvňovania iných SR, musíš vynakladať veľa sily, vedomej sily. Je to veľmi ťažké, preto je akékoľvek zjednodušovanie zamotávaním.
Dokážeš tvoriť/poznáš niekoho/ kto tvorí svoju Snovú realitu?

Každý človek ju tvorí, no väčšina o tom nevie. *47*
blind wrote:Mohy písal: vidieť čakry môže byť schopnosťou nazerať do snovej reality(SN) druhého človeka. A keďže v SN tej dámy žiadne čakry neexistujú, tak on nemohol žiadne vidieť.
WW6: Keď tento pohľad začneš aplikovať na iné podobné javy v spiritualite, môžeš pochopiť napríklad spor kresťanov a budhistov napríklad okolo reinkarnácie.
Keď niečomu veríš, tvoríš si podľa toho realitu, keď niečomu verí skupina, tvoria si spoločnú realitu a vo svojom presvedčení ostávajú prakticky slepí?

Áno a nie. Je to vec pohľadu. *40*
blind wrote:Čo je snová realita: po prečítaní (druhom..) diskusie stále nechápem čo je, zjavne preto, že to chcem ochutnať a oblízať.

Snovú realitu nemôžeš pochopiť rozumom, musíš ju ochutnať a spoznávať vlastnou skúsenosťou.
ImageImage
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN | ANNWIN portál | Môj PicasaWeb | Image
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby blind » Wednesday, 08. June 2011, 14:05

aké sú možnosti poznať snovú realitu? /čo by si odporučil
- chcel by som sa naučiť (bezpečne) vstupovať (vedome) do vyšších stavov

rozklikol som si kurzy Hemi-sync, šamanské putovanie, no zdá sa mi k tomu popísaných strašne málo informácií (čo sa v ktorý deň robí, aké sú zážitky, čo sa dosahuje, načo to je, čo sa deje za bránou..)

Kurz Hemi sync je na prekonávanie strachu?

v materiáloch je popísaná funkcia, technológia, frekvencie a ich pôsobenie. Dajú sa spomínané javy (pri rôznych frekvenciách) zažiť bez prístroja(alebo ako to nazvať) hemi syncu?

Aké sú obdobné technológie, prečo práve hemi sync
blind

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Wednesday, 08. June 2011, 15:49

blind wrote:aké sú možnosti poznať snovú realitu? /čo by si odporučil
- chcel by som sa naučiť (bezpečne) vstupovať (vedome) do vyšších stavov

Najbezpečnejšie je keď Ťa má kto osobne viesť, pretože akýkoľvek problém Ti môže pomôcť hneď riešiť.
blind wrote:rozklikol som si kurzy Hemi-sync, šamanské putovanie, no zdá sa mi k tomu popísaných strašne málo informácií (čo sa v ktorý deň robí, aké sú zážitky, čo sa dosahuje, načo to je, čo sa deje za bránou..)

V H-S kurze sa v prvý deň (sobota) sa účastníci učia vstupovať do zmenených stavov vedomia pomocou relaxácie, učia sa chrániť sa, vstupovať do ohniska 10 a späť, pracovať so svojim strachom, ďalší deň (nedeľa) sa učia vstupovať do ohniska 12, pracovať s energiou a intuíciou
V šamanskom kurze sa v prvý deň (sobota) učia vstupovať do nie každodennej reality, hľadajú cestu do dolného sveta, kde si hľadajú svoje silové zviera, učia sa nadviazať kontakt so svojim silovým zvieraťom, komunikovať s ním, učia sa hľadať silové zviera pre iného človeka, pomáhať hľadať riešenia pre iných pomocou kameňa, ďalší deň sa snažia nájsť cestu do horného sveta, kde si hľadajú svojho duchovného učiteľa, učia sa základné liečebné a pomocné techniky.
blind wrote:Kurz Hemi sync je na prekonávanie strachu?

Áno, kurz Prechod bránou 1 je určený predovšetkým na prekonávanie strachu, pretože ten je základnou bariérou pre dosiahnutie OBE.
blind wrote:v materiáloch je popísaná funkcia, technológia, frekvencie a ich pôsobenie. Dajú sa spomínané javy (pri rôznych frekvenciách) zažiť bez prístroja(alebo ako to nazvať) hemi syncu?

Vrátim sa k spomínanému Rímu. Keď sa niekto prvýkrát chystá do Ríma vlastným autom (teda je odkázaný na vlastnú skúsenosť), určite si vezme mapu (alebo dnes už čoraz populárnejšiu GPS navigáciu), aby do Ríma vôbec trafil. Keď zvládne túto cestu niekoľkokrát, mapu ani GPS potrebovať nebude musieť. Tak je to aj s Hemi-Syncom.
blind wrote:Aké sú obdobné technológie, prečo práve hemi sync

Obdobnou technológiou založenou na binaurálnych signáloch sú tzv. AVS prístroje, ktoré však nesú oveľa vyššie riziko indukovaného epileptického záchvatu, pretože na ovplyvňovanie mozgovej činnosti používa svetelnú zložku. Hemi-Sync práve preto, lebo jeho spoluautorom bol Robert Monroe, jeden z prvých propagátorov OBE na západnej pologuli.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby blind » Tuesday, 05. July 2011, 07:04

Tak som sa mylil, k hemi syncu je tu popisanych vela veci. Prehliadol som temy (resp som ich ani moc nehladal)..
Browsoval som na nete, su na stiahnutie nahravky s nazvom hemi sync. Niektore su skor ukludnujuce songy, ine mi pridu ako meditacne cvicenia, pri ktorom ti instruuje nejaky hlas a potom su take, kde pocut nieco ako sumenie a ine zvlastne zvuky. Pustal som si to, ale skor som mal pocit, ze zaspavam, nez by mi to nieco davalo. Tak ma napadlo, ze to asi nebude len o nejakom zvuku, ale celom kvalitnom vyladeni aparatury.
Este som sa chcel spytat, ci sa stava, ze ma hemi sync na roznych ludi rozny efekt. Resp, ci sa stalo, ze to na niekoho nevplyvalo.
blind

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Tuesday, 05. July 2011, 07:34

S nástrojmi ako je H-S a inými založenými na binaurálnych signáloch je potrebné vedieť pracovať. Je tiež potrebné naučiť sa udržať myseľ bdelú aj napriek hlbokému uvoľneniu tela, ktoré môže u netrénovaného človeka viesť k spánku. Čo sa týka vplyvu na ľudí, tak treba odlišovať objektívny a subjektívny vplyv. Objektívne má H-S vplyv na každého človeka, čo je merateľné prostredníctvom EEG a iných zariadení. Druhá vec je subjektívny vplyv a ten závisí od vnútorného postoja daného človeka, s čím sa samozrejme dá pracovať v prípade záujmu.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby blind » Tuesday, 05. July 2011, 08:49

Nechal som sa raz "zhypnotizovat". No v skutocnosti sa nedialo absolutne nic. Ten clovek ma presviedcal, ze ma zhypnotizoval (mala to byt regresivna hypnoza), tlacil mi do hlavy, co mam vidiet a vobec som nic neprezival. Co som o regresivnej metode cital, clovek preziva nieco plasticke, podobne snu. Dotycnemu som aj vsetko povedal a ked som mu neskor v maily napisal v bodoch, preco som sa necitil byt zhypnotizovany, neodpovedal. Z toho mi vyplynulo, ze asi nebude skutocnym hypnotizerom, osobne na mna neposobil presvedcivo, ale zo zasady nedavam na prvy dojem. No nemozem sa zbavit myslienky, ze mozno som v urcitej oblasti necitlivy.. avsak na sny som citlivy az moc.
blind

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Tuesday, 05. July 2011, 14:31

To je samozrejme možné. Z toho, čo píšeš, mi vychádza Tvoja prílišná sebakontrola, čo v prípade snov odpadá, pretože počas spánku je naša vôľa a sebakontrola utlmená. Aj preto je táto cesta pre Teba asi veľmi ťažká. V takomto prípade máš dve možnosti:
  1. rozvíjať techniky vedomého snívania
  2. pracovať na znížení sebakontroly
Obidve cesty vyžadujú trpezlivosť a vytrvalosť.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby blind » Thursday, 07. July 2011, 20:37

Zaujimave
1) vedome snivanie sa snazim, pamatam si uz znacne mnozstvo snov a viem aj kedy sa mi lepsie pamataju, pri zaspavani sa mi dari vnimat veci s nadhladom (mam akoby poruke unikovu cestu - zobudit sa), ale to je docasne a potom padam do hlbokych snov, kde sa vedomie viac utahuje
2) znizenie sebakontroly je pre mna absolutne neznamy pojem a nevedel som, ze sa nieco take da. Nie je to nebezpecne? Co to obnasa, pripadne keby si mi dal prosim ta nejaky link, kde by som si to mohol nastudovat, ak ta to neobtazuje.
blind

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Thursday, 07. July 2011, 21:10

blind wrote:2) znizenie sebakontroly je pre mna absolutne neznamy pojem a nevedel som, ze sa nieco take da. Nie je to nebezpecne? Co to obnasa, pripadne keby si mi dal prosim ta nejaky link, kde by som si to mohol nastudovat, ak ta to neobtazuje.

Nuž, neviem aký link by som Ti dal. Prílišná sebakontrola a kontrola toho, čo sa okolo deje je pomerne častý jav, ktorý na jednej strane môže dať človeku pocit bezpečia (všetko ovládam, mám pod kontrolou a pod.), no na druhej strane hrozne obmedzuje. Na to, aby sa človek mohol odpútať od svojho tela potrebuje túto sebakontrolu dostať do rovnováhy.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby blind » Thursday, 07. July 2011, 21:55

mam obavy, lebo pocit bezpecia nie je tak velky ani pri terajsom "prilisnom sebakontrolovani". Je to nieco, co som si asi nutene vyvinul, aby som sa vyhol istym veciam.. Aby som bol uprimny, agresii (a citom).
Okrem toho sa mi to trosku bije s vychodnou filozofiou podporovanou pri karate. Ale je mozne, ze som len nieco zle pochopil
blind

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Friday, 08. July 2011, 06:29

blind wrote:mam obavy, lebo pocit bezpecia nie je tak velky ani pri terajsom "prilisnom sebakontrolovani". Je to nieco, co som si asi nutene vyvinul, aby som sa vyhol istym veciam.. Aby som bol uprimny, agresii (a citom).

Veď práve, že sa prílišnou sebakontrolou zvyčajne niečomu vyhýbame.
blind wrote:Okrem toho sa mi to trosku bije s vychodnou filozofiou podporovanou pri karate. Ale je mozne, ze som len nieco zle pochopil

Nie, nie je to v rozpore s východnou filozofiou, pretože som povedal, že je potrebné dať sebakontrolu do rovnováhy (jin - yang).

Tento pondelok som sa na MTV zahľadel na program s názvom Šanca na lásku (Plain Jane), v ktorom britská módna expertka Louise Roe, pomáha premeniť dievčatá zvnútra i zvonku, od hlavy až k pätám. Cieľom premeny je, aby dievčatá prestali žiť v ústraní a využili príležitosť k tomu, aby povedali svoje skutočné pocity mužovi ich snov a strávili s ním romantické rande. V tom dieli, ktorý som takto náhodne zhliadol, bola dievčina, ktorej problémom bola prílišná sebakontrola (mimochodom bola to aziatka). Nedokázala v sebe nájsť odvahu zariskovať a odvážiť sa povedať o svojich citoch chalanovi, s ktorým pracovne trávila množstvo času a rozhovorov. Jej prílišná sebakontrola jej vytvárala iluzórny pocit bezpečia (nestratí dobrého priateľa), no zároveň ju udržovala v neistote (nedokázala priateľstvo posunúť do novej roviny). Jeden z nástrojov premeny, ktorý v tomto prípade zvolili, bol tandemový zoskok padákom. Prekonanie strachu z voľného pádu z výšky cca 3500m, bez možnosti čokoľvek riadiť (padák ovládal inštruktor) bolo nevyhnutné k tomu, aby dokázala svoju prílišnú sebakontrolu prekonať. Nakoniec sa odvážila a šla na rande s mužom svojich snov a dopadlo to dobre.
Toto bol len jeden ilustračný príbeh toho, ako nás vo všeobecnosti môže prílišná sebakontrola obmedzovať.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby blind » Friday, 08. July 2011, 15:18

Tým čo si tu práve napísal si mi pomohol objasniť určitú oblasť môjho chovania a pochopiť, prečo robím isté veci a prečo mám nutkanie robiť isté veci.
Hneď som si spomenul na sen, pri ktorom som si predstavoval, že jazdím v rýchlom aute (neviem či poznáš sériu hier need for speed). Letel som brutálnou rýchlosťou, až som strácal nad autom kontrolu a rozbil som ho o skaly (jazdil som v horskom prostredí). Predchádzala tomu cesta dole, pri ktorej som naberal rýchlosť a ukončila to zle vybraná zákruta , pri ktorej som bol nútený použiť alternatívnu cestu až ma to naviedlo na peší chodník smerom hore. Tam boli ľudia, ktorých som svojím autom zmasakroval. No počas nehody som už nebol v aute, odlepil som sa a na všetko sa pozeral s odstupom. Pamätám si, že som odpovedal na nejakú otazku: veď to neni dobré, veď som tých ľudí zabil. No potom sa znovu ozval hlas: to auto bola len predstava, ten masaker tiež. Že som spravil dobre. A keď som sa pozrel, tí ľudia žili, robil hlúposti a radovali sa. A ja som sa na nich pozeral, a bol som strašne obrovský, neviditeľný a vedľa seba som cítil prítomnosť niekoho strašne múdreho a láskavého.
blind

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Friday, 08. July 2011, 17:30

Ten sen Ti ukázal cestu, ktorou by si sa mal vydať. Áno, sériu hier Need for Speed poznám, aj keď nehrávam.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby blind » Friday, 08. July 2011, 18:01

:)
blind

Users Information

Re:

Postby kvietok » Thursday, 13. October 2011, 21:53

Nopal wrote: :smt024 WW6 : myslíš si, alebo si presvedčený, že to, čo Ty považuješ za chybné budem vidieť tak isto aj ja ?
Alebo ešte takto : ako sa zbaviť myšlienok, ktoré vyrábajú úvahy, že
človek začne posudzovať a odsudzovať samého seba za určitý prejav
správania ?

Asi to čo vidí ako chybné jeden, pre druhého môže byť správne. Záleží z akého uhla sa na to pozerá. Alebo , ako to zapadá do jeho sna.
Nemusíš sa posudzovať a odsudzovať za svoje rozhodnutia, ak v danú chvíľu sa to javilo ako najlepšie riešenie. To je to prijatie zodpovednosti, lebo teraz mám nejaké rozhodnutie, za ktorým si stojím a súhlasim s ním. Ak robíš niečo , čo je proti Tvojmu presvedčeniu, tak výčitky a osudzovanie stále bude. Takže riešenie je, nerobiť veci proti vlastnému snu. Potom asi aj tie odsudzovacie myšlienky neprídu. [smilie=flora008.gif]
Ták, teoreticky to ovládam a v skutočnosti s tým ešte bojujem. *85*
Last edited by WhiteWolfSix on Friday, 14. October 2011, 05:47, edited 1 time in total.
Reason: Opravená citácia
kvietok

Users Information

Previous