|
Praktické skúsenosti so šamanstvom a šamanskými technikami, šamanská liečba, šamanizmus na Slovensku
Moderator: WhiteWolfSix
Keywords for this topic
dnes, úplne, zrnko, pravdy, tom, každé, bkt, spopolnenie, diametrálne, keď, quote, duša, sme, niekde, inde
by Kyklop » Thursday, 24. March 2011, 16:49
Deubhn wrote:... také zabalzamovanie mohol byť kľudne aj trest, ak zostal duch pripútaný k telu ktoré sa len veľmi pomaly rozkladá. Kyklop, prečo teda o tom pochybuješ dnes, keď tvrdíš, že v tých časoch by si o tom nepochyboval? Za to, že dnes sme diametrálne úplne niekde inde, čo sa týka snáď každého aspektu života, od starých Egypťanov a vtĺkajú nám do hlavy taktiež úplne iné veci, nemusí byť automaticky všetko, čo sa k nám z dávnych časov donieslo báj alebo rozprávka. Keď tak, ja som úplne presvedčený, že v každej rozprávke je ukryté zrnko pravdy  Ved práve preto, že dnes sme diametrálne niekde inde, môžeme zhodnotiť to ukryté zrnko pravdy  . Každé obdobie malo svoju filozofiu, ktorá bola ovplyvňovaná poznatkami, kultúrou, vierou a nádejami tej doby, v ktorej ľudia práve žili. Každé jedno - nazvime to - dielo, nesie posolstvo o duši putujúcej astrálnym svetom. To bude asi to moje zrnko pravdy. Ale s tým ostatným sa ja - Kyklopik - neviem stotožniť 
Last edited by WhiteWolfSix on Thursday, 24. March 2011, 17:04, edited 1 time in total.
Reason: Opravená citácia
-

Kyklop
-
Users Information
- Group: Registered users
-
by Anubis » Saturday, 09. April 2011, 18:42
Deubhn wrote:Tibeťania veria, že duši môže trvať až 3 dni, kým sa oddelí od tela - kým sa pretrhne strieborná šnúra. Egypťania a pôvodný kresťania tomu veria podobne.
Deubhn. Čo myslíš pod pojmom pôvodní kresťania?
 װען פוץ שטײן דער שכל יז שטום ירד לקלח עליה
-

Anubis
- Globálny moderátor

-
Users Information
- Group: Global moderators
 - Images: 0
- Blog: View Blog (1)
-
by Zeddicus » Tuesday, 14. June 2011, 08:50
Mne osobne je v podstate jedno, či moje telo po smrti spočinie v zemi, vo vode alebo ohni. Ale pokiaľ by už malo spočinúť v zemi, rozhodne nechcem mať mramorový ani kamenný hrob. Myslím si, že je to zbytočné zaberanie a zastavovanie zeme a zbytočné ťaženie kameňa z prírody. Nechcem aby môj odchod zo sveta prispel (i keď v podstate len nepatrne) k poškodzovaniu prírody. Keď už do zeme, tak jediné čo chcem je drevený kríž do zeme, žiadny mramor ani betón či iný kameň, ktorý je v skutočnosti iba odrezaným palcom nejakého kopca, skaly či hory... Ani v prípade že budem spopolnený, nechcem aby moja urna spočinula v kameňom oklieštenom hrobe. Hlavne tie moderné dnešné cintoríny, už sa z nich stávajú pomaly mramorovo-betónové parky, vzhľadom na to ako sa moderné hroby čoraz viac vzďaľujú svojim vzhľadom prírode. Tak sa totiž stáva, že na cintoríne nie sú pochovaní už iba ľudia, ale aj zem a tráva... teda to má negatívny duchovný vplyv na prírodu a určite aj na zosnulých. Rozhodne svojim pochovaním k tomuto nechcem prispieť. V podstate sa už nejedná o pochovanie do zeme, ale do kameňa. Ale vzhľadom na to, že spálenie tela je starý pohanský zvyk, tak som naklonený viac tomuto riešeniu než pochovaniu v "sarkofágu" do zeme. Ale zase sa mi nepáči žeby som bol spálený v krematóriu, radšej by som bol niekde vonku, rituálne na hranici, alebo plávajúcej lodi, v súlade s prastarými zvykmi.
Ale vzhľadom na to, ked uvážim že aj urny tak či tak častokrát zakopávajú do zeme, tak asi radšej byť pochovaný rovno do zeme, bez spálenia, ale do čistej zeme, bez betónu, len s dreveným krížom či iným dreveným označením hrobu.
Všetko okolo nás je príroda a všetci sme jej súčasťou, bez ohľadu na to, či si to uvedomujeme alebo to odmietame.
-

Zeddicus
-
Users Information
 - Country:

-
-
|
|
The following user would like to thank divoska for his or her post:
 |
|
by exlibris » Wednesday, 17. August 2011, 15:15
Saši, kúpanie je v pohode. A veď čo ty vieš, od čoho máš v záhradke takú peknú mrvku, čo ti ju odspodu v zemi hnojí.... A ja sa chcem dať spáliť a vysypať do Hrona, bo ja si neprosím žiaden hrob, ani maličký. Ale strašia ma, že sa to nesmie, bo zákony.... Tak že sa nechám rozobrať na súčiastky a zvyšok nepotrebný nech spláchnu do kanála. A ževraj ani to už dnes nefunguje, že môžem venovať svoje telo po smrti na orgány, alebo študijné účely medikom. Tak ja neviem čo so mnou..... a možno sem doletí dáka fajná jadrovka a vyparíme sa a bude! 
Veľké Dielo je konané, aj keď ešte spíme.
-

exlibris
-
Users Information

-
-