Praktické skúsenosti so šamanstvom a šamanskými technikami, šamanská liečba, šamanizmus na Slovensku
Moderator: WhiteWolfSix
Keywords for this topic
quote, esq, som, mna, motív, samanstvo, bez, častý, velmi, asi, jeden, behat, hrkalkami, typu, otriasat
by Anonymous » Sunday, 09. April 2006, 18:54
WhiteWolfSix wrote:Finwaell wrote:...by sa jeden nazdával, že je na tom aj niečo pravdy:D Ináč ten motív stromu je strašne častý...dá sa nájsť ešte aj v biblií.
Keby si mal vlastnú skúsenosť, nepochyboval by si.  Áno, je to veľmi častý motív, pretože strom je jeden z najstarších symbolov. 
mna pred casom velmi zaujal druidizmus a zistil som ze asi mali velmi blizko ku samanom, mna by to zaujimalo, len ked som videl veci typu behat hrkalkami a otriasat sa co sa mi nepaci, tak ma to prestalo radsej zaujimat... aspon by som chcel nahliadnut na samanstvo, niesu kludnejsie metody, bez omamnych latok, bez divokych pohybov? ale to asi uz nieje samanstvo 
-

Anonymous
-
Users Information
- Group: Guests
-
by WhiteWolfSix » Sunday, 09. April 2006, 19:18
Odin wrote:mna pred casom velmi zaujal druidizmus a zistil som ze asi mali velmi blizko ku samanom, mna by to zaujimalo, len ked som videl veci typu behat hrkalkami a otriasat sa co sa mi nepaci, tak ma to prestalo radsej zaujimat... aspon by som chcel nahliadnut na samanstvo, niesu kludnejsie metody, bez omamnych latok, bez divokych pohybov? ale to asi uz nieje samanstvo 
No vidíš, ako si si rýchlo šamanizmus zaškatulkoval? Odhliadnem od užívania omamných látok, ktoré nie sú vôbec nutné, ale tie divoké pohyby (ako si ich pomenoval) - o nich vlastne nevieš absolútne nič a odsúdil si ich ako niečo divné.  Keď sa to tak vezme, tie divé pohyby nie sú nutné, ale prospešné.  Ak sa chceš naozaj niečo dozvedieť, musíš si dať námahu a prelúskať sa diskusiou o šamanizme alebo sa zúčastniť kurzu, pretože šamanizmus je živá skúsenosť. To nie je teória, ktorá sa dá naučiť z kníh. 
-

WhiteWolfSix
- Hlavný admin

-
Users Information
- Articles: 22
- Group: Administrators
 - Country:
 - Images: 421
- Blog: View Blog (32)
-
-
by Anonymous » Sunday, 09. April 2006, 19:20
WhiteWolfSix wrote:Odin wrote:mna pred casom velmi zaujal druidizmus a zistil som ze asi mali velmi blizko ku samanom, mna by to zaujimalo, len ked som videl veci typu behat hrkalkami a otriasat sa co sa mi nepaci, tak ma to prestalo radsej zaujimat... aspon by som chcel nahliadnut na samanstvo, niesu kludnejsie metody, bez omamnych latok, bez divokych pohybov? ale to asi uz nieje samanstvo 
No vidíš, ako si si rýchlo šamanizmus zaškatulkoval? Odhliadnem od užívania omamných látok, ktoré nie sú vôbec nutné, ale tie divoké pohyby (ako si ich pomenoval) - o nich vlastne nevieš absolútne nič a odsúdil si ich ako niečo divné.  Keď sa to tak vezme, tie divé pohyby nie sú nutné, ale prospešné.  Ak sa chceš naozaj niečo dozvedieť, musíš si dať námahu a prelúskať sa diskusiou o šamanizme alebo sa zúčastniť kurzu, pretože šamanizmus je živá skúsenosť. To nie je teória, ktorá sa dá naučiť z kníh. 
vdaka, urcite to prelusknem, avsak kurz to je piesen buducnosti a neviem ci mi tolko vydrzi, hlavne ked neviem co od toho mam ocakavat...
-

Anonymous
-
Users Information
- Group: Guests
-
by gair.gwyn » Sunday, 09. April 2006, 20:05
Zajtra odchadzam na ostrov Anglesey (ynys Mon) - severozapadny Wales (Gogledd Orllewin Cymru) - v staroveku povazovany za poslednu bastu druidov. Rad sa s Vami podelim o zazitky priamo z 'epicentra'  a mozno nie len o tie 'spiritualne'. WW6 (blaidd gwyn chwech)  co ty na to?
-

gair.gwyn
-
Users Information
- Group: Registered users
-
-
by gair.gwyn » Sunday, 09. April 2006, 20:18
jazyk - Iaith /jajth/ welstina - Cymraeg /kamrajg/ nazdar zajtra - Hwyl yfory /huilevory/ - 
-

gair.gwyn
-
Users Information
-
-
by gair.gwyn » Tuesday, 11. April 2006, 16:24
narychlo zdravim vsetkych. som v mestecku Biwmaris/Beaumaris (cca 2000 obyvatelov) na uz zmienenom ostrove Anglesey, ktory welsania hrdo nazyvaju Mom Cymru (mom kamri) - matka walesu. jediny verejny pristup k internetu je tu na miestnej poste. aj to ma tu uz nejaky prdola otravuje 'how long?'. priroda je uzasna ale 'zivotne podmienky' ma trochu zaskocili  ... snad nabuduce budem mat viac casu napisat. 'how loooong sir?' hwyl. 
-

gair.gwyn
-
Users Information
-
-
by gair.gwyn » Thursday, 20. April 2006, 11:01
bore da i chi! - dobre rano vsetkym long ako long. ako som spominal, dostat sa tu k verejnemu internetu je rovnako tazke ako najst si tu pracu. severny wales by som prirovnal k nasej orave. nastastie som job mal zabezpeceny cez internet uz na slovensku. pracujem v obchode s delikatesami v mestecku Beaumaris (z franc. 'Krasny mociar') na ostrove Anglesey / Ynys Mon. Mestecko je prevazne anglicke na rozdiel od okolitych dedin, ktore su welsske. Je plne turistov, nakolko je odtialto cez zaliv nadherny pohlad na pohorie Eryri (krajina orlov) alebo ak chcete po anglicky: Snowdonia. dost mi anglani lezu na nervy, ze vsetky povodne nazvy uvadzaju vo svojej noso-hrtano-konecnikovej bublanine. a teraz k druidom  na luke pri pobrezi je nadherny kruh 12tich menhirov vysokych asi 1,5m. na jednom z menhirov som si precital ze ide o pamatnik na 'casy drudidov na Ynys Mon/ostrove Mon' a bol postaveny v roku 1996 pri prilezitosti Eisteddfodu - kazdorocny kulturny festival welsskej kultury konany vzdy na inom mieste Walesu. Za nim stoje este dva male, pravdepodobne povodne menhiry a v strede kruhu je leziaca asi 2m dlha kamenna platna ktora udajne sluzila ako recnicke miesto pre prveho druida ostrova. V blizkom case sa chystame s kolegom Medwynom navstivit pre mna najlakavejsi menhir ostrova a to Bedd Branwen - hrob Branwen - viac o mytologickom pozadi najdete na ogaersidi v csati Branwen, dcera Llyrova. V nedelu som bol pozriet lokalne 'velkomesto' Bangor, vzdialene asi 30 km. no riadna diera. ale to len tak medzi nami ...  --------------------------- oprava: neslo o velky Eisteddfod Cymru ale iba o 'maly' Eisteddfod Mon
Last edited by gair.gwyn on Thursday, 27. April 2006, 14:13, edited 1 time in total.
-

gair.gwyn
-
Users Information
-
-
by gair.gwyn » Monday, 24. April 2006, 12:27
vo stvrtok som sa vybral autobusom do mytickeho 'mesta' Aberffraw - suvislosti v pribehu o Branwen - je to asi hodina autobusom z Bangoru. dnes je to mala utulna dedinka z jednej strany obklopena obrovskymi pieskovymi dunami. vydal som sa po prude rieky Ffraw a asi po 30min chodze popri dunach sa predo mnou ukazala sceneria ktora mi vyrazil dych - mala plaz na ktorej sa rieka Ffraw vlieva do mora. nadhera  necudujem sa ze to miesto vybral Bran pre svoju sestru  najkrajsia plaz ostrova. na skale nad 'aber' (delta rieky) rieky Ffraw su pozostatky pravdepodobne neolitickeho osidlenia/kultoveho miesta. v nedelu sme sa s kolegom Medwynom a jeho irskou priatelkou Shelli vydali hladat Bedd Branwen ... musim ist. zatial hwyl fawr.
Last edited by gair.gwyn on Monday, 24. April 2006, 18:38, edited 1 time in total.
-

gair.gwyn
-
Users Information
-
-