Zkušenosti se šamanskými rostlinami

Praktické skúsenosti so šamanstvom a šamanskými technikami, šamanská liečba, šamanizmus na Slovensku

Moderator: WhiteWolfSix

Keywords for this topic
zkušenosti, tie, rostlinami, šamanskými, intruziami, nicim, zviera, ohnom, alebo, rastliny, silove, bud, mna, taketo, tak

Re: Zkušenosti se šamanskými rostlinami

Postby RedHawk » Wednesday, 16. June 2010, 19:45

Hm tak taketo veci s rastlinami nerobim.
U mna su vacsinou popinave rastliny a tie su intruziami. tie nicim, bud silove zviera alebo ja ohnom
RedHawk

VIP

Users Information

Share on ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on MySpace

Postby WhiteWolfSix » Thursday, 17. June 2010, 09:56

Myslím si, že treba dať veci na poriadok. Sloužím zemi pracuje s duchovnou podstatou reálnych (živých) rastlín, avšak votrelec, ktorého vníma šaman počas liečby ako rastlinu nie je duchovná podstata reálnej (živej) rastliny. To, čo sa nám javí v snovej realite ako rastlina v tejto realite nie je rastlinou a naopak. Len čistý kryštál si zachováva svoju podobu aj v snovej realite.
ImageImage
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN | ANNWIN portál | Môj PicasaWeb | Image
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby RedHawk » Thursday, 17. June 2010, 11:03

ww6 ja to viem.
Ale nestalo sa mi aby som sa ci uz cez AP alebo v dreamworlde spojil s rastlinou, ktora komunikuje. to sa mi stalo len z par stromami.
RedHawk

VIP

Users Information

Postby Sloužím Zemi » Thursday, 17. June 2010, 11:52

Já myslím že to, jak při léčení vnímáme to co tam nepatří (intruze) je do značné míry individuální. To co někdo vidí jako popínavou rostlinu by jiný viděl jako černý oblak, trn, zranění nebo ještě jinak. Stejně tak když se někomu v duchovní rovině ukáže například mateřství. Křesťan bude tvrdit, že to byla panenka Maria, jiný uvidí Gaiu, někdo Demétér a ten kdo studoval Junga bude hovořit o archetypu Velké Matky.
Sloužím Zemi

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Thursday, 17. June 2010, 12:58

Súhlasím. Podstatné však je to, že rastliny (ako aj hmyz) v snovej realite, predstavujú intrúzie.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Sloužím Zemi » Thursday, 17. June 2010, 14:05

Já bych si dovolila zajít ještě dál a troufám si tvrdit, že vizuální obraz, který léčení doprovází může být do značné míry (ne absolutně) naučený. Pokud bude učitel (nebo zasvěcující nebo informující) popisovat tyto věci jako černou mlhu, ti kdo se učíi budou mít tendenci vidět tyto věci jako černou mlhu, i když ne nutně všichni.
Ale to už je poněkud od tématu.
Sloužím Zemi

Users Information

Postby RedHawk » Thursday, 17. June 2010, 14:07

hm nesuhlasim s tym ze obraz je nauceny.

Ale v 99% pripadoch (aj nesamansky zasvatenych ludi) je hmyz az na par vyjnimiek, a rastlina intruziou.
RedHawk

VIP

Users Information

Postby GigiViera » Thursday, 17. June 2010, 16:18

nuz, nas ucitel intruziu popisoval ako nieco co k telu nepatri *1*
Image
Láska je viac než len byť otvorený trápeniam iných. Láska je aj zrelosť žiť s vedomím, že nemôžeme urobiť nič, aby sme ich od ich trápenia oslobodili.
http://vierasimkovicova.blog.sme.sk/
GigiViera

VIP

Users Information

Postby GigiViera » Thursday, 17. June 2010, 16:22

Slouzim Zemi, Tvoj sposoby vyzera ako zaujimava cesta ako sa dozvediet viac o vlastnostiach rastlin alebo ich konkretnom pouziti. Mne sa stalo, ze sa mi prisnil sen, na ktory som zabudla, ale ked som sa v ten isty den ocitla v obchode pred cajom z rebricku, zrazu som si na cely sen spomenula a vedela som, ze ho mam kupit aj ako ho mam pouzit.
Zaujima ma ale, ci okrem toho "skenovania" aj nadvazujes vizualny kontakt s duchovnou podstatou rastliny a ako sa Ti vizualne javi. Nie je mi totiz jasne, ci pritom vlastne prechadzas do niekazdodennej reality alebo nie a teda je to ina forma zmeneneho stavu vedomia resp. intuticie.
Image
Láska je viac než len byť otvorený trápeniam iných. Láska je aj zrelosť žiť s vedomím, že nemôžeme urobiť nič, aby sme ich od ich trápenia oslobodili.
GigiViera

VIP

Users Information

Postby Sloužím Zemi » Thursday, 17. June 2010, 19:30

Gigiviera: Je to jako skenování lidí, ale odlišnosti tam jsou. Trvá mi déle navázat kontakt s rostlinou než s člověkem. Když skenuju člověka, často mívám bohaté vizuální obrazy, tady ale obrazy nemám. Je to spíš pocit. Někdy to může přijít i jako myšlenka, která odkazuje k tomu tématu. Nebo jako pochopení nebo připomenutí, zhruba něco jako: Cesta vede tudy..., Aha, takhle bych měla růst (radovat se...). Je to pocit, vyladění, pochopení, povzbuzení. Ve skutečnosti mi to připadá daleko těžší než skenovat člověka a pořád se to učím.
Vizuální kontakt s podstatou rostliny zkusím navázat, nikdy jsem se na to nezaměřovala a samo to nepřišlo.
Sloužím Zemi

Users Information

Postby RedHawk » Thursday, 17. June 2010, 21:25

GigiViera wrote:nuz, nas ucitel intruziu popisoval ako nieco co k telu nepatri *1*

No ano aj Eva sa tak vyjadrovala. Ona tvrdila ze intruzia sa dokaze objavovat aj vo forme piesku
RedHawk

VIP

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Friday, 18. June 2010, 05:19

Sloužím Zemi wrote:Pokud bude učitel (nebo zasvěcující nebo informující) popisovat tyto věci jako černou mlhu, ti kdo se učíi budou mít tendenci vidět tyto věci jako černou mlhu, i když ne nutně všichni.

Keď učím ľudí šamansky cestovať do snovej reality, nepopisujem im ju, čiže im ju neformujem. Každý snovú realitu objavuje sám a preto nemožno povedať, že ju má vopred naučenú. Tak je to aj s objavovaním votrelcov. [smilie=flora008.gif]
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby GigiViera » Friday, 18. June 2010, 08:05

asi som sa nepresne vyjadrila. jedna cast mojej otazky je, ci vobec cestujes do Horneho a Dolneho sveta- na to som odpoved nedostala
skenovanie sa odohrava v tejto realite, aspon podla mna
Image
GigiViera

VIP

Users Information

Postby RedHawk » Friday, 18. June 2010, 08:23

Vierka skenovanie cloveka naozaj prebieha tu. Nie je k nemu nutne nic.

Tiez by ma zaujimalo ci SlouzimZemi cestuje alebo to robi ako vacsina liecitelov stadialto. Pokial ano, bavime sa o hrachu a fazuli. cize o podobnom ale odlisnom
RedHawk

VIP

Users Information

Postby divoska » Tuesday, 12. October 2010, 03:06

http://www.althealing.org/ :smile:

neviem kam to mam dat, tak davam sem
Image
lubim... teda som...
divoska

VIP

Users Information

Postby RedHawk » Thursday, 25. November 2010, 21:17

Po istom case (posledny mesiac-dva ) ako hladam veci k Lakotom (lakotsky sundance a inipi ritual) som sa dostal k istemu amikovi a kecam s nim a aj ku knihe Posvatna rastlinna medicina (S.H. Buhner).

Amik a aj dana kniha (je tam viac native americans (Cherokee, Siuxke kmene ci seminolovia) spominaju prakticky to co SlouzimZemi. Priamu komunikaciu ci dokonca casto az volanie rastlin.

Napriklad je tam jedna vec, samovrazdy Irokezov za pomoci nejakej rastliny, prezivsi obcas spominaju ze ich "volala"
RedHawk

VIP

Users Information

Postby GigiViera » Thursday, 25. November 2010, 22:08

to sa ani nedivim. vsetko co sa vyskytuje v strednom svete postrada lasku a sucit - zem, voda vzduch, rastliny nemaju dusu ako taku, preto to bud ovladnes alebo to ovladne teba, prave preto by som to nikdy nerobila ani neodporucala.
Image
GigiViera

VIP

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Thursday, 25. November 2010, 22:09

Áno, Severoamerickí indiáni majú svojskú spiritualitu. Dokonca niektoré zdroje odlišujú úlohu medicinmana a šamana, aj keď slovo šaman má sibírsky pôvod. Myslím, že priama komunikácia s rastlinami je rozšírená medzi medicinmanmi. Mne samému nie je celkom jasný rozdiel (tenká deliaca čiara) medzi medicinmanmi a šamanmi. Čo sa týka tých samovrážd za pomoci rastlín, to mi skôr evokuje to, čo popisoval Castaneda v spojitosti s halucinogénnymi rastlinami, ktorých duch mohol človeka zabiť.
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby RedHawk » Thursday, 25. November 2010, 23:12

Ano medicineman je liecitel, samansa staral o ritualy a smrt, ale je to skor nevhodne delenie, podla WB je to nespravne, napriklad on nedeli, proste je to pre Indianov Svaty Muz aj jeden aj druhy.
RedHawk

VIP

Users Information

Previous