Dotyk Boha?Moderator: WhiteWolfSix
Keywords for this topic
som, bol, ten, ale, tom, bolo, boha, este, cely, boli, dotyk, hlas, neviem, spat, povedal
15 posts
• Page 1 of 1
Dotyk Boha?Minulu noc sa mi snival velmi zvlastny a desivy sen. Nepamatam si ho presne, ale pokusim sa napisat z neho co najviac.
Boli prave Vianoce, ja som bol doma, pripadne som pobehoval po vonku a stretaval roznych ludi. Popri tom so mnou chodil jeden velky pes. Vzdy, ked som bol vonku, tak svietilo slnko, bolo nasnezene a celkovo - taka chladna mestska atmosfera, ale v tom sne este umocnena a dala sa takmer krajat. Po cely ten cas z toho sna som citil, ze tam nieco zvlastne je. Pozeral som rozne filmy, v ktorych boli hrdinovia a tie filmy boli pomerne zvlastne, cim - to neviem vyjadrit. Az nakoniec, ani neviem ako to prislo som pocul hlas, ktory mi povedal. Si vyssia forma existencie! Si Boh!. Neviem, kto to bolo, a co to bolo, ale mal som pocit, ze som sa rozpraval so svojim nevedomim, alebo niecim takym. Ja som v tom sne bol vydeseny a ten hlas pokracoval dalej. Povedal mi toto: Co to nechapes? Citil si prave dotyk Boha!. Ja som sa v tom momente cely spoteny a so zimomriavkami na chrbte zobudil, rychlo sa pozrel na hodinky a zistil som, ze je 5:30 rano. Povedal som si, ze idem este spat, ale akonahle som co i len privrel oci, som pocul ten hlas - Si vyssia forma existencie!. A ten pes tam bol stale so mnou, nestekal, iba sedel a tvaril sa, ze nic. Mna to desilo a bal som sa spat dalej, lebo mi bolo jasne, ze ten sen bude pokracovat, pripadne sa opakovat. Poviem vam, snivalo sa mi fakt vselico, aj desive, aj neskutocne, ale nikdy som z toho nemal zimomriavky a nikdy to na mne nezanechalo takyto dojem, ze som bol otraseny cely den. A zatial som este nesiel spat, bohvie, co sa mi bude snivat... Preto mam otazku, ma niekto z vas skusenost s niecim podobnym? Re: Dotyk Boha?Ako by si sa charakterizoval dovtedy ako sa Ti prisnil tento sen?
Re: Dotyk Boha?Zhodou nahod som na tuto temu nedavno pisal sloh (autocharakteristika). Nebudem ho sem pisat cely, len napisem tie hlavne privlastky:
citlivy, vnimavy, vyzadujuci pozornost, panovacny, vodcovsky, niekedy lenivy, mierne cholericky Re: Dotyk Boha?No viem, kam tym mieris, myslim, ze z hentych veci sa nic nezmenilo, ale zatial som mal len dva dni na odskusanie. Aj ked mam taky zvlastny pocit, ktory neviem definovat...
Ale co to sen mal znamenat? Snivalo sa ti uz nieco podobne (predpokladam, ze ano Re: Dotyk Boha?Ja myslím, že ten hlas ti chcel povedať, že si nesmrteľná bytosť, ktorá po smrti bude žiť ďalej, a že by si sa mal zaujímať aj o duchovné veci, nielen o telesné.
"Mudrca ľahko spoznáte podľa toho, že sa proti nemu okamžite spoja všetci hlupáci."
Re: Dotyk Boha?Nebol to dotyk B-ha. Bol to len sen.
Až sa ťa raz dotkne B-h, spoznáš to. Na tomto mieste chcem uviesť len malú poznámočku (viem, že pre mnohých je to samozrejmosť) ale dotyk B-ha nie je skutočný akt. Dotykom B-ha voláme mystický stav - podľa kabaly je to mystické dotknutie sa Najvyššieho Svetla vychádzajúceho zo sefiry Keter. Je to spojenie vlastnej múdrosti (ako najvyššej ľudskej vlastnosti) s B-žím Svetlom.
Re: Dotyk Boha?
Chtel bych se te zeptat na jednu vec, tak silny zazitek ze jsem byl ochotny v te chvili zemrit, a i kdyz normalne v sobe dusim emoce a nedam NIC znat, tak tehdy po tom snu jsem se normalne rozbrecel. Nezakladal jsem nove tema, ale kdyz uz si mluvil o tom Bohu. Musim upozornit ze nejsem zamilovany do zadne holky, tudiz se nemohlo jednat o zadnou fyzickou osobu a v tom snu nebyl ani naznak erotiky. A "shodou nahod" to bylo na me 18tiny (respektive ten den co sem se po tom snu probudil, jsem mel 18). Dale (mozna to ma souvislost) jsem cetl a jednou to vyzkousel (asi 3 dny nebo 2 pred tim snem) ze clovek si ma predstavovat jak "zada o ruku" Velke bohyne (Cituju: necht si adept pokazde pred spanim predstavi svoji bohyni, at se o ni uchazi co nejhoroucneji a k ni se vsi vnitrni mohutnosti obraci. Veskera neumyslna hnuti ducha posuzuj co ohavnou a trestuhodnou neveru..) Byl to opravdu dlouhy sen tak ho zkratim, ve snu mi jedna holka predstavila jinou holku, ktera byla co by podle meritka krasy prumerne hezke devce, ale na prvni pohled se mi nelibila. Ale na druhy pohled se mi hned zacala libit a zacal jsem se s ni bavit. Vim ze pak meli o me zajem extremne hezke divky, i ta co me s ni seznamila, ale ja jsem pro ni vsechny odmitl (tadle pasaz mi prijde dost zajimava, a davam si to do souvislosti s tim ze sem se snazil o Boha ci Bohyni a odmital sem vsechny veci kolem) taky jak se ji nejaci kluci posmivali tak sem mel neuveritelnou silu a vsem to natrel, branil sem ji silou (i kdyz se ji ani nedotkli ale cosi spatneho se o ni bavili) zajimave taky bylo ze sme se jednu dobu pohadali a rozesli, ale ja ji jednou kdyz za mnou prisla nepoznal (mela na sobe neajky oblek - masku na cele telo proste i tvar) ale uvedomil sem si jak ji miluju a kvuli ni jsem padloval v clunu proti prudkemu kopci v rece (jaky paradox Zajima me vas nazor na to, nejen Anubisuv (i kdyz jeho hlavne kdyz zacal o tom Bohu) takovou lasku k lidske bytosti snad ani nejde citit. Nemluve o tom ze tam nebylo ani trochu erotiky, nebyla to ani "obycejna laska" spis neco jako laska k priteli znasobena milionem, nemluve o tom ze nejsem zamilovany do zadne zeny, ani nemam zlomene srdce ze by to byla nejaka bejvalka to uz vubec. Je to tak silny zazitek ze sem sakra uvazoval jestli to vubec nekomu napsat, ale potrebuju se o to podelit, bylo to tak silne jako by clovek zazil osviceni a pak mel zit s umirajicimi lidmi a ani se nepodelit o jeho zazitek... a urcite mi to pomuze i zhodnotit ten sen a vyrovnat se s tim (i kdyz v tom mi pomahaji kratke meditace, diky Bohu za ne) EDIT: kj37 vzhledem k tvemu charakteru bych rekl, ze ti hrdinove meli predstavovat tvoje JA, a ten kdo k tobe mluvil mohl byt duchovni pruvodce (ja zazil jeden takovy "test" a kdyz jsem ho udelal tak se mnou mluvil jinak - asi to byla bytost co si jen vzala neci podobu, a udelala mi ve snu zkousku - neptal sem se na jmeno ci kdo to je ale clovek ani vymysl me moji mysli to urcite nebyl) skus se zamyslet nad tim jaky jsi a jestli by se s tim neco nedalo delat ![]() Re: Dotyk Boha?Riesi sa to uz sice aj v inej teme, ale v skratke. Musis na to prist sam. Ta interpretacia pocitov moze byt iba teba vlastna, z milion dovodov, ktore iny clovek mat nemusi. Podla mna to ma byt iba impulz na to, aby si zacal nieco riesit, alebo zmenil pohlad na niektore veci. Je to pozitivny zazitok, treba travit cas zahlbenim sa do seba a prist na to, preco, ako a co dalej. Nikto iny ti to nikdy nepovie, nevysvetli a nepochopi tak pravdivo, ako ty sam. Resp. budu to len dohady....
Keď žiješ správne, sny prídu za tebou...
emčo sa premenoval na Ldyba Re: Dotyk Boha?Nu rekl bych ze to nema znamenat ze mam zacit neco resit, ale ze to uz resim/popr jsem to uz vyresil. To co psala Vierka je zajimave a prichazelo by to i v uvahu, ale taky nevylucuju ze to mohla byt jakakoliv jina bytost, ne jen zrovna moje anima. Alespon si to vysvetluju tak ze kdybych se dotkl zenske animy, tak bych nejdriv musel vyresit svoje emoce, coz se mi vubec nedari (do ted jsem je dusil v sobe az to nebylo zdrave)
Treba o tom budu mit dalsi sen ktery mi pomuze to vic pochopit. Proc nemuzu ten prispevek smazat ci editovat ? Prece jen jsem uznal ze je to moc osobni na to, aby to tu bylo. Re: Dotyk Boha?
Pretože by sa na fóre rýchlo začala strácať kontinuita diskusií, ak by užívatelia začali mazať svoje príspevky. Z tohto dôvodu je nutné si zvážiť čo a ako napíšem, aby som to neskôr neľutoval. Príspevky je možné editovať do 30min. od ich prvého odoslania, čím je možné opraviť prípadné gramatické chyby. V Tvojom prípade som s vyššie uvedeným príspevkom spravil výnimku a vymazal ho.
15 posts
• Page 1 of 1