Sny a snívanie :-)

Všetko o snoch a vedomom snívaní

Moderator: WhiteWolfSix

Keywords for this topic
som, koláč, jej, koláču, tak, sny, veľmi, keď, živý, prebudil, sen, snívanie, opýtal, ona, prekvapene

Sny a snívanie :-)

Postby Anonymous » Monday, 11. April 2005, 09:44

Pred pár mesiacmi som mal nezvyčajne živý sen, o ktorý sa s vami chcem teraz podeliť:

Zobudil som sa, ležiac na pravom boku na posteli v izbe u mojej priateľky. Tá, keď zbadala, že som sa prebudil, pohladila ma po chrbáte a povedala, že mi ide upiecť koláč. Čudoval som sa, že sa jej chce tak skoro ráno vstávať kvôli koláču, no tá myšlienka s pečením koláču sa mi páčila. Znovu som zaspal.

Keď som sa po čase opäť prebudil a obrátil sa na druhý bok, uvidel som priateľku spokojne ležať vedľa seba. Vzápätí sa prebudila aj ona a tak som sa jej prekvapene opýtal: "Ty si nešla piecť ten koláč?" Priateľka sa začudovane opýtala: "Aký koláč?" Z jej tónu mi bolo jasné, že nevie, o čom hovorím. Došlo mi, že to o koláči bol iba sen - veľmi živý, veľmi realistický a krásny :-) 8)
Anonymous

Users Information

Share on ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on MySpace

Postby Anonymous » Tuesday, 19. April 2005, 13:20

hehe tak s takymito zivimi snami je furtkaj kopec srandy.. len skoda ze druha strana casto netusi co mi je take smiesne...
Raz pocas rozhovoru s jednym znamim som si spomenul ze som mu cosi zabudol doniest, a ked som sa mu za to ospravedlnil tak na mna pozeral jak na blazna a pyta sa ze o com tocim... mne stale nedoslo ze sa mi to cele snivalo a nic mi on nepozical a nic mu nemam doniest a tak som mu to ete aj opisoval.
Zvlastne bolo ze slo o nejake cd s filmom a ja som si pametal ete aj ako som ho pozeral. No na nazov som si spomenut nevedel... a ani som ho viac krat nevidel -tak sa zrejme ete film nenatocil :))).
Ale bola sranda :))
Anonymous

Users Information

Postby Zrak1 » Friday, 23. December 2005, 09:07

To sú fakt sranda situácie. Tiež sa mi niečo podobné už stalo ale ani za svet si neviem spomenúť čo to bolo. Bolo to už dávno a týkalo sa to môjho brata, aj som mu začal o tom hovoriť a keď som zistil že nevie o čom točím, tak som prestal, lebo som hneď vedel, že sa mi to snívalo. :wink:

Teraz troška z iného súdku. Zo stredy na štvrtok som mal krátky LD. Išlo o to že som sa ocitol v byte mojich nebohých starých rodičov. Bol zariadený ako pred rokmi (dnes ho vlastní cudzí človek a už pred ním tam býval strýko, ktorý ho zariadil úplne ináč). Opäť som bol v kuchyni ako v jednom OBE, ktorý som zažil už dávnejšie. Videl som tam stáť môjho deda. Hneď som vedel že je to sen a teda som ho začal ovládať. Samozrejme som sa s dedom začal telepaticky rozprávať a videl som na ňom, že je už vyrovnaný a spokojný a že všetko čo v živote porobil (urobil dosť zlých vecí, najmä voči starej mame) už oľutoval a bolo vidieť, že je v totálnej harmónii. Veľmi som sa potešil. Povedal som mu, že som mu už dávno odpustil :smt056 . Vedel som, že on sám mal problém si sebe odpustiť ale dokázal to. Objal som ho a rozplakal som sa. *12* Bol už druhý, čo za mnou prišiel aj keď to bol v tomto prípade len sen. Nemyslím si, že to bol OBE, pretože ako som už vyššie spomenul, mal som podobný zážitok so starou mamou, ale ten bol neporovnateľne intenzívnejší. Neviem či je to tým, že to bolo v minulosti pre mňa niečo neobvyklé a teraz ak sa mi akékoľvek OBE udeje, tak to beriem ako bežné, to fakt neviem. :-k

Ten zážitok so starou mamou bol už dávno, asi rok a po po jej smrti. Začalo sa to vibráciami a vystúpením z tela, len s tým, že som nepostrehol, že by som bol aj v mojej izbe ale rovno som sa ocitol už v hore spomenutej kuchyni. Stála tam stará mama. Keď som ju zbadal, povedal som jej: "veď si umrela" :shock: . Ona sa zoširoka usmievala :lol: a odpovedala mi že áno, samozrejme telepaticky. Vedela, že to hneď pochopím. Povedal som jej, ako mi je za ňou smutno (až sa mi zasa chce plakať) a že mi chýba. Veľmi som ju ľúbil a vlastne ju stále ľúbim :smt060 . Spýtal som sa jej, či ju môžem objať, pretože som nevedel, či cez ňu neprepadnem ako vo filme človek cez ducha *3* , ona sa stále usmievala a vedel som že môžem. Keď som ju objal, pocítil som veľkú úľavu a neopísateľné šťastie. Plakal som ako malé decko a nevedel som skončiť *12* . Takto sme nejakú dobu splynuli a po tom som sa zobudil s neutíchajúcim plačom. Bol to najkrajší OBE aký som kedy mal. Mal som aj zaujímavejšie, ale tento bol najcitovejší. Zaujímavé bolo na tomto OBE snáď to, že bola s nami v tej kuchyni aj moja mama, čo je teda nevesta starej mamy, ale tá sa pozerala ako keby prázdnym pohľadom a nič nechápala. Na druhý deň som sa jej pýtal, či sa jej niečo "nesnívalo", ale povedala že nie. Ak si vezmem ten sen s mojím dedom, tak tiež tam bol ďalší člen rodiny a to môj bratranec, ktorý ako keby nemal záujem o túto situáciu. Jemu som nevolal, vysmial by sa mi. *3*
Všetko čo sa nám deje v našom osobnom vesmíre súvisí s nami, aj keď si často myslíme opak. Skutočne je všetko len naším odrazom.

pozn.: Pôsobil som tu ako: r.monr. a Zrak2
Zrak1

Users Information

Postby cote » Friday, 23. December 2005, 19:08

Zrak 1, uplne viem pochopit co si citil, pretoze ja sa stretavam s mojou starou mamou uz 10 rokov. Rozpravam sa s nou, objimam, ona ma vedie a radi mi. Dokonca mi prisla oznamit, ze uz tam caka na stareho otca, ktory onedlho po tom sne zomrel.
Pri citani Tvojho prispevku som pocitila Tvoju krasnu energiu a citlive srdiecko :heart:
[smilie=flora008.gif] :smt039
ucta, respekt a bezpodmienecna laska vsetkym
cote

Users Information

Postby Zrak1 » Friday, 23. December 2005, 19:50

cote: :smt060 [smilie=flora008.gif]
Všetko čo sa nám deje v našom osobnom vesmíre súvisí s nami, aj keď si často myslíme opak. Skutočne je všetko len naším odrazom.

Zrak1

Users Information

Postby Anapur » Tuesday, 03. January 2006, 00:37

Nadránom mávam najtuhší spánok a prihodilo sa mi, že člen mojej rodinky
ma prišiel ráno zobudiť, lebo som chcela ísť skoro preč, otvorí dvere a hovorí
aby som vstávala ide sa, tak sa pýtam reku že koľko je už hodín a že dobre.
Odišiel a ja som sa zobudila o 2 hodiny vystrašená že som zaspala a prečo
ma nik nezobudil..Keď mi bola povedaná táto pravda nechcela som tomu
veriť, že som komunikovala a obsolutne nič som si nepamatala *9*
Stalo sa mi to prvý krát..neviem ako je to možné *47* *3*
Anapur

Users Information

Postby bojovnicka » Tuesday, 03. January 2006, 19:21

Pridám aj ja čosi zaujímavé z nedávnych skúseností zo sna. Zrejme môj sen súvisí reálne s tým, že sa nám ozval záujemca o zakúpenie záhrady spolu s "pajtou" nášho rodičovského dedičstva. Boli to obľúbené miesta nášho ocka - záhrada, na ktorú bol pyšný. Pestoval v nej naozaj krásne exotické ringloty, ktorými sme sa ako deti vedeli najviac zavďačiť našim kamarátom, nehovoriac o viniči a starostlivo obrábanej záhrade. A pajta-to bolo ešte dedičstvo po prastarých rodičoch-otec tam chodil /tak som to vnímala/ s láskou a posvätnou úctou. Často tam čosi majstroval, mal tam svoje zákutie. Pajta bola pre mňa tajomným miestom.
A na Silvestra popoludní, pri mojom liečení, sa mi prisnil živý sen - ako otecko stojí pred dverami pajty, ešte mladý spolu so svojou matkou, mojou babičkou /obaja už nežijú/, usmieva sa, v očiach čítam nehu a lásku, avšak žiari z neho akási melanchólia, pozerá sa tak skúmavo na mňa... a privráva sa bez slov... v tej chvíli mi došla odpoveď - nepredávajte, ponechajte ešte tieto miesta aspoň do jesene, vnímajte ich výnimočnosť pre nás, posolstvo ktoré sme v nich zanechali... A tak už viem, čo robiť, vďaka ocko...
svet je miesto, kde môžeš byť
bojovnicka

Vylúčení

Users Information

Postby Anonymous » Wednesday, 04. January 2006, 15:53

:) Pekné, bojovníčka! *52* :smt060
Anonymous

Users Information

Sen o vlkoch

Postby Alrisha » Friday, 06. January 2006, 03:49

V poslednej dobe nemam casu na sny, ale prekvapil ma velmi zivy sen predvcerom rano:
Snivalo sa mi s ANNWIN :)
Prisiel ma niekto z diskutujucich navstivit do horskej chalupy, zasypanej snehom. Ked sme dokoncili reč, odchadzal a za ohradou vidím, ze mu idu oproti dvaja velikanski cierni vlci... človek zastal, jeden vlk si lahol a pozorovali sa navzajom - mňa premkla hrôza... poslala som okamzite príbuzného na druhu stranu chalupy pre pušku: co, ak ten vlk zautoci :?: Obraz je zastaveny, vlk sa nehybe... Na druhej strane ale vidim: príbuzný mieri na druhého vlka, ktorý tiež leží a pozoruje: "nestrieľaj!!!" Kričím, obrazy su umrtvene, ja som v panike a prebudzam sa :shock:

Takých krásnych velkych ciernych vlkov som este nevidela ani na obrazku *16*
Alrisha

VIP

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Friday, 06. January 2006, 07:53

Hádam by si mňa a DW nepostrieľala. *1* *3* My sme vcelku neškodní, aj keď zahryznúť sa vieme. *47*
ImageImage
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN | ANNWIN portál | Môj PicasaWeb | Image
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby falco » Friday, 06. January 2006, 18:11

Sny su super vec... [smilie=doma007.gif] Myslim,ze nam mozu pomoct pochopit vela veci v nasom zivote.Mne sa z mojich snov rataju-ja to volam,ze"seriove sny"-lebo je to subor snov s tou istou tematikou,ktore sa mi snivaju pocas rozne dlheho obdobia a opakuje sa v nich dokola jedna situacia,len na zaciatku je to uplne nevedome a postupne si zacinam pocas toho typu snu uvedomovat,ze zas snivam ten isty sen a ta "seria"sa mi sniva dovtedy,kym si pri dalsom opakovani sna neuvedomim-jeeeej aha-zasa je tu ten sen-tak a teraz musim konat,musim to zmenit...a ked ten sen zmenim-"seria" sa ukonci a viac sa ten typ sna neopakuje .
falco

Users Information

Re: Sen o vlkoch

Postby Nopal » Saturday, 07. January 2006, 04:24

Alrisha wrote:V poslednej dobe nemam casu na sny, ale prekvapil ma velmi zivy sen predvcerom rano:
Snivalo sa mi s ANNWIN :)
Prisiel ma niekto z diskutujucich navstivit do horskej chalupy, zasypanej snehom. Ked sme dokoncili reč, odchadzal a za ohradou vidím, ze mu idu oproti dvaja velikanski cierni vlci... človek zastal, jeden vlk si lahol a pozorovali sa navzajom - mňa premkla hrôza... poslala som okamzite príbuzného na druhu stranu chalupy pre pušku: co, ak ten vlk zautoci :?: Obraz je zastaveny, vlk sa nehybe... Na druhej strane ale vidim: príbuzný mieri na druhého vlka, ktorý tiež leží a pozoruje: "nestrieľaj!!!" Kričím, obrazy su umrtvene, ja som v panike a prebudzam sa :shock:

Takých krásnych velkych ciernych vlkov som este nevidela ani na obrazku *16*

:smt024 Alrisha : mám starodávny snár, ktorý mi vždy ponúkne nejaké vysvetlenie, prečo sa to a to asi snívalo.
Tak Ti to sem napíšem a poraď sa sama so sebou :

Vlkov vidiet : niekto ťa bude otravovať nečestnými návrhami
Vlkov strieľať : získaš povesť nebojácneho človeka
Vlci pokojní : pri spore prejaviš smelosť, budeš chránená
Sneh : máš pevnú pôdu pod nohami, ale nové povinnosti potrebujú odvahu

Pekný sen si mala. Mne sa vlci ešte nikdy nesnívali. Asi si to nejako naprogramujem...ved som vraj nejaká šelma psovitá - v Číne povedali...
len prečo si tam mala paniku tak to teda neviem :-k
Keby to boli psy, tak to by bolo celé o vernosti....
Nopal

Moderátor

Users Information

Re: Sen o vlkoch

Postby falco » Saturday, 07. January 2006, 13:05

Nopal wrote:len prečo si tam mala paniku tak to teda neviem :-k

no,mne sa zdal ten sen velmi pekny.A ta panika?skusim k tomu napisat par slov, ale mozno je to hlupost...podstatne je to ako to vnima Alrisha.Chalupa je pod snehom-teda v obdobi odpocinku,cerpania novych sil,diskutuje sa tam,prichadza k novym poznatkom,rozvija nieco nove,poznava....to ale zaroven privolava velkych ciernych vlkov-vlk moze byt symbolom toho instinktivneho,povodneho a prirodzeneho v nas,urcitej casti nasej instinktivnej slobodnej povahy,ktora,ked sa vynara z duse a hlasi o zivot,moze v prvom momente vyvolavat paniku-co ak je to nebezpecne?co ak to bude mimo nasu kontrolu?Co ak to zautoci?Ale Alrisha napriek pocitu paniky,krici nestrielaj,pretoze citi,ze tu nie je potrebne strielat....,ze vlci maju priniest posolstvo o niecom,na nieco poukazat,ukazat na nieco co v prvom momente vyvolava hrozu,a my to chceme radsej zabit a nevidiet....ale vo sne padne slovo nestrielaj,naozaj to nie je potrebne...
falco

Users Information

Postby Nopal » Saturday, 07. January 2006, 13:43

Ja to vnímam ako múdre vysvetlenie a mám pocit, že falco si zaslúži *48* *48* *48* *48* *48* *48* *48*
Nopal

Moderátor

Users Information

Postby Zrak1 » Thursday, 02. February 2006, 16:34

Pred asi mesiacom, som mal jeden zvláštny intenzívny sen. Išlo o to, že sme spolu mojou mamou išli za nejakou veštkyňou v Dúbravke (časť BA). Prišli sme ku nej domov, ale bola tam len jej dcéra so svojím synom, teda jej vnukom. Tá nam povedala, kde by mala byť a tak som jej šiel naproti. Ocitol som sa ako keby na nejakom malom trhovisku, veľmi natesno namačkanom, ale pritom útulnom. Ona sedela s nohami v tureckom sede na preprevkách, pričom okolo nej bol hlúčik ľudí. Vyžarovala z nej láskavosť a veľká múdrosť. Prišiel som k nej a hneď som sa stal členom ich "debatného krúžku". Za chvíľku sme išli späť ku nej domov, kde nás čakala moja mama. Prišli sme akurát, pretože mama chcela už odísť. Škoda že som si ten sen nezapísal (mal by som to konečne začať praktikovať zodpovedne, nie len na pár dní :roll: ). Pamätám si, že sa najskôr rozprávala s mojou mamou, ktorá z miestnosti vyšla ako keby smutná, ale vyrovnaná s udalosťami, ktoré našu rodinu v krátkej dobe mali stretnúť. Po tom som šiel dnu ja, ale o čom sme sa rozprávali a o čo presne išlo si nepamätám. Viem ale, že som na druhý alebo tretí deň písal jednej osôbke tu na ANNWIN, či nepozná niekoho z Dúbravky s podobným zameraním, či sa náhodou takýmto spôsobom nechcel na mňa nakontaktovať. Ešte chcem povedať, že veštkyňa zo sna bola vo veku asi 45-50 rokov, bola nižšej zavalitej postavy, mala tmavé vlasy, žila spolu s dcérou a vnukom.

No a teraz k podstate veci *1* . Tento týždeň som sa zoznámil s jenou pani v rámci mojej práce, s ktorou som za začal rozprávať aj o takýchto veciach (bežne to nerobím :) ) Tá mi povedala o pani Nine (ukrajinka), ktorá je liečiteľkou, pričom pôsobí v Dúbravke v čajovni RELAX ale aj v byte v Karlovej Vsi. Má teraz vlasy bledej farby, a nežije s dcérou a vnukom, ale so synom a vnučkou (ako keby bolo všetko opačne *47* ), je ale naozaj menšia a zavalitá a jej pôsobisko tiež súhlasí s mojím snom. Preto by som sa chcel spýtať, či pani Ninu nepoznáte (je možné, že je pomerne známa liečiteľka aspoň v rámci BA IV). Mám na ňu aj kontakt, ale tak trocha váham. Asi jej zavolám, no.... ešte musím podumať :-k

Zrak1

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Thursday, 02. February 2006, 16:41

Predpokladám, že sa nevieš rozhodnúť či za ňou ísť alebo nie. Vráť sa v mysli k tomu snu a skús si spomenúť, aký si mal z toho sna pocit. Zameraj sa nielen na pocit, aký si mal v tom sne z nej, ale na to, ako ten sen pôsobil na Teba po prebudení. Pevne verím, že takto nájdeš odpoveď v sebe. *18*
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Zrak1 » Thursday, 02. February 2006, 16:46

ww6, áno, rozhodujem sa, či za ňou ísť, alebo nie. V tom sne som mal veľmi dobrý pocit, a po tom sne som mal akúsi potrebu nájsť túto osobu. Dokonca som si zapísal mobilné číslo, ktoré mi dala v tom sne jej dcéra, ale bolo odveci, aj keď ma teraz napadá, či sa nepodobá na to, čo mám teraz k dispozícii, lenže to staré už nemám a ss, v ktorej som ho napísal aj Nopal, som už vymazal. Času na rozhodnutie je dosť, asi sa na to poriadne vyspím a aspoň zavolám.

Ozaj som mal pocit, ako keby ma volala :-k .

Zrak1

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Thursday, 02. February 2006, 16:48

Času je dosť ale prečo váhať? *1* *2*
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Zrak1 » Thursday, 02. February 2006, 16:50

Ešte niečo, ono, ak by som bol presvedčený, že je to naozaj ona, asi ani neváham. Ten váhavý pocit najskôr pramení z toho, že neviem, či je to ona. Na náhody ale neverím, takže ..... práve som sa rozhodol, že jej naozaj zavolám. :wink:

Zrak1

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Thursday, 02. February 2006, 16:56

Málokedy snová realita odráža 100% fyzickej reality a preto tá podobnosť nie je na istotu. S určitou dávkou neistoty sa však musíme naučiť žiť, aby sme nepremeškali príležitosti čakaním na niečo (istotu) čo je veľmi pominuteľné. *18*
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Next