Záhadné sny

Všetko o snoch a vedomom snívaní

Moderator: WhiteWolfSix

Keywords for this topic
som, quote, ale, alebo, potom, spomenul, ďalej, mozes, letea, individuálna, terapia, sny, tomu, nielen, ďalšie

Postby fazon » Friday, 21. April 2006, 08:51

Letea wrote:fazon,plis mozes mi k tomu povedat cosi viac.. teda ak sa na mna "nehnevas" :wink: za ten "utok" na .....

?? :shock: :-k

Letea wrote:MEDITACIE NA SNY..mozes mi prosim popisat techniku a vsetko potrebne k tomu.. nieze by som to chcela skusat,to si netrufam..ale celkom ma to zaujima :lol:

Je to jednoduché. Sadneš si (alebo si ľahneš), dobre sa energeticky prečistíš a potom si začínaš spomínať na svoj sen. Vybavíš si čo najviac detailov. Nielen v obrazoch, ale predovšetkým aj v pocitoch. A potom necháš, aby to všetko na teba ďalej pôsobilo a nechávaš sa strhnúť dejom.

To isté sa dá urobiť aj po individuálnych alebo skupinových odblokovaniach, ako sú rodinné konštelácie, regresná terapia, NLP, atď.

Napr. počas regresnej terapie som si spomenul na určité záležitosti zo života medzi životmi, týkajúce sa mojej súčasnej inkarnácie. No a horeuvedeným spôsobom som to rozvinul ďalej natoľko, že som si spomenul nielen na ďalšie detaily diania, ale dokonca som si spomenul aj na iné duchovné skutočnosti, súvisiace s touto inkarnáciou. Bol to celý rad prežívania na nefyzických úrovniach, z ktorých som si niesol od narodenia nevedomé obrazy a pocity, ale ktoré som si nevedel vysvetliť až dovtedy, kým som to neprežil v meditácii. Až potom som začal chápať aj súvislosti.

Žiadna individuálna alebo skupinová terapia nestačí (vedená iným človekom). Individuálna práca na sebe je veľmi dôležitá.
*86*
"Idea, že všetci operujeme v rovnakej úrovni vedomia, je fiktívna... Syntéza predstavuje dokonalú formu, nie neforemnosť. Jednota je základným predpokladom v pozadí... ale cieľ - ktorým je súlad - to je organizácia rozdielností, nie ich popieranie. "
fazon

Users Information

Share on ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on MySpace

Postby Anonymous » Friday, 21. April 2006, 10:31

fazon wrote:Je to jednoduché. Sadneš si (alebo si ľahneš), dobre sa energeticky prečistíš a potom si začínaš spomínať na svoj sen. Vybavíš si čo najviac detailov. Nielen v obrazoch, ale predovšetkým aj v pocitoch. A potom necháš, aby to všetko na teba ďalej pôsobilo a nechávaš sa strhnúť dejom.

No a horeuvedeným spôsobom som to rozvinul ďalej natoľko, že som si spomenul nielen na ďalšie detaily diania, ale dokonca som si spomenul aj na iné duchovné skutočnosti, súvisiace s touto inkarnáciou. Bol to celý rad prežívania na nefyzických úrovniach, z ktorých som si niesol od narodenia nevedomé obrazy a pocity, ale ktoré som si nevedel vysvetliť až dovtedy, kým som to neprežil v meditácii. Až potom som začal chápať aj súvislosti.

fazon - utok, ci len take male zarypnutie /na jednej nemenovanej stranke/ :wink: nazvy to ako ces..ale som kazdopadne rada,ze ty si to tak nevnimal a ze to bol len moj pocit../ tak trochu agresivne nasmerovany..ani nie voci tebe osobne,ale voci slovicku viera.. atd/ [smilie=flora008.gif]

ale vratim sa k tej meditacii - velmi dakujem,ze si mi to apson takto priblizil.Nevedela som,ze cast z toho robim akosi "spontanne" vzdy, ked sa mi prisnije taky sen..Netrufam is tvrdit,ze to robim spravne a v podstate mi je to jedno /alebo zeby mi to az tak celkom jedno nebolo? :-k .."potom si začínaš spomínať na svoj sen. Vybavíš si čo najviac detailov. Nielen v obrazoch, ale predovšetkým aj v pocitoch."
U mna je to tak,ze akonahle si vybavim obraz,hned je naplneny aj tym pocitom,akoby boli jednym :wink: az na to,ze sa predtym vobec "energeticky neprecistujem"..len tak sedim a nechavam sa bezhlavo strhavat znova tymi silnymi pocitmi..tod vse,na nic viac si netrufam..netrufam si "chapat suvislosti"..mozno strach..neviem.. :smt039
Anonymous

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Friday, 21. April 2006, 19:21

Letea wrote:fazon - utok, ci len take male zarypnutie /na jednej nemenovanej stranke/ :wink:

U nás užívatelia nemajú embargo na používanie názvov iných fór a webstránok. *49* Takže, ak si mala na mysli čierno-zelené fórum pútnikov, môžeš tak kľudne spraviť. Nik tu za to na Teba nevybehne. *2*
ImageImage
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN | ANNWIN portál | Môj PicasaWeb | Image
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby GigiViera » Saturday, 22. April 2006, 06:47

Pre mna tie takzvane mysticke sny su tie archetypalne, cize iduce do hlbokych oblasti psychiky, naznacujuce nejaku mudrost (to pre tu definiciu) alebo poznanie ktore som predtym nemala. Existuje velmi zaujimava knizka o snoch ktore sa ludom snivaju pred smrtou a obvykle ich vlemi ovplyvnia. Bol tam pribeh jedneho dostojnika, ktory nikdy neveril v boha, snival sa mu sen o tom ze zomrela jeho kobyla nasiel jej mrcinu. To zrejme hovoril svojej terapeutke. Do mesiaca zomrel, v spanku, necakane, a v posteli pri jeho tele nasli kriz, ktory si tam daval - zrejme od toho sna.
Mne sa casto sniva ze sa ucim, v nejakej triede, viem ze je to to ucenie v nejakej paralelnej realite, kam chodi dusa v noci na rozumy, ale nie vzdy si pamatam co mi tam hovoria.
GigiViera

VIP

Users Information

Postby ela1 » Saturday, 22. April 2006, 14:05

Škoda, že si nezapamätáš čo tam hovoria. No skús si opäť navodiť ten sen a hneď si aj povedať, aby si si zapamätala,to čo ti vravia. Môže to byť zaujímavé... [smilie=sm033.gif] :cheer:
ela1

Users Information

Postby Anonymous » Wednesday, 10. May 2006, 09:23

GigiViera wrote:Existuje velmi zaujimava knizka o snoch ktore sa ludom snivaju pred smrtou a obvykle ich vlemi ovplyvnia.

GigiViera mozes mi prosim ta prezradit autora a nazov tej knizky?Pripadne poslat link na nu,ak sa da niekde stiahnut.
vdaka
Anonymous

Users Information

Postby GigiViera » Wednesday, 10. May 2006, 16:14

Letea wrote:
GigiViera wrote:Existuje velmi zaujimava knizka o snoch ktore sa ludom snivaju pred smrtou a obvykle ich vlemi ovplyvnia.

GigiViera mozes mi prosim ta prezradit autora a nazov tej knizky?Pripadne poslat link na nu,ak sa da niekde stiahnut.
vdaka

Napisala to psychoanalyticka Marie Loius von Franz, presny nazov ti musim zistit a neviem, ci sa to da stahnut, skus si jej meno hodit do vyhladavaca.
GigiViera

VIP

Users Information

Postby Anonymous » Thursday, 11. May 2006, 09:15

dakujem *82*
Anonymous

Users Information

Postby Anonymous » Wednesday, 25. October 2006, 10:44

Ahojte,
Mne sa stava taka zvlastna v niektorych snoch...a to taka ze v tom sne neviem otvorit oci a to bud preto ze mi v tom brani take dost silne biele svetlo alebo aj bez toho svetla proste neviem otvorit oci je to hrozny pocit.
Raz to svetlo tam je a raz nie...pisem to preto lebo dnes sa mi snivalo opet nieco taketo podobne...ale toto sa nedeje pocas celeho sna len v urcitych castiach toho sna...zazil uz niekto nieco podobne?
Anonymous

Users Information

Postby fazon » Thursday, 26. October 2006, 09:51

Andr3w wrote:zazil uz niekto nieco podobne?

Ja som zažil to, že som vo sne otvoril oči a myslel som si, že som sa prebudil , ale potom som sa prebudil a zistil som, že to bol len sen... *40*
fazon

Users Information

Postby Anonymous » Tuesday, 14. November 2006, 16:44

Keď som bola malá,sníval sa mi taký sen,pamätám si ho až doteraz takže:Bola som v drevenej dvojposchodovej chate pri jazere,ktorá neviem prečo,začala horieť.Bola som zmätená a nevedela som čo mám robiť,pretože dvere boli zamknuté a okná tam pravdepodobne neboli.
Zrazu asi z poschodia ku mne prišiel Ježis,ktorý mal v ruke asi 200 kľúčov,išiel otvoriť dvere,ale zrazu sa mu tie kľúče rozsypali po zemi a obaja sme začali hľadať správny kľuč,keď tu On sa postavil pozrel na mňa,otvoril dvere a povedal "Choď.".Volala som ho so sebou ale On nešiel.Bol to nádherný sen a rada by som vedela,čo znamená.Mám taký pocit,že to mohol byť môj anjel,ale nie som si istá.Ďakujem za odpovede =))
Anonymous

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Tuesday, 14. November 2006, 19:00

Ten sen je plný symbolov, ktoré môžm nejak vyložiť, no najlepšie by bolo, keby si to dokázala sama. Ja tie symboly skúsim len vypísať:
- horiaci dom
- správny kľúč
- postava pomocníka (Ježiš, anjel?)

A ešte skúsim vypichnúť zaujímavé momenty:
- správne rozhodnutie
- pomoc
- sebaobetovanie
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby Anubis » Tuesday, 14. November 2006, 21:12

Nezabúdajme na dvere. To je myslím dôležitý prvok tej snovej situácie.
Anubis

Globálny moderátor

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Tuesday, 14. November 2006, 21:14

Dobrá pripomienka!
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby fazon » Wednesday, 15. November 2006, 09:56

anavi wrote:Keď som bola malá,sníval sa mi taký sen,pamätám si ho až doteraz takže: ..... Ďakujem za odpovede =))

Takéto sny z detstva (ja ich nazývam mystické) sú poväčšinou o riešení budúcich životných situácií a postijov. Netreba tomu rozumieť tak, že sa dostaneš presne do tej istej situácie, ale skôr o tom, ako by si mala postupovať v určitých krízových situáciach. Samozrejme, postupom času sa treba snažiť o pochopenie súvislostí vo sne prežitých. Poväčšinou to trvá (pri aktívnej práci) niekoľko rokov. Ale veľmi dôležité je to, že to má pravdepodobne priamy súvis s tvojim životným poslaním, pre ktoré si sa narodila. Mala by si to začať naplňať čo najskôr.
fazon

Users Information

Postby Anonymous » Wednesday, 15. November 2006, 19:59

aj to ze ta chata je dvojposchodova, asi nebolo len tak ...

reg "ocividne"
Anonymous

Users Information

Re: Záhadné sny

Postby Numline1 » Monday, 12. May 2008, 17:00

Prázdna klietka znamená, že sa zbavíš starostí.
Klietka s dravými zvieratami znamená, že tvoj nepriateľ ti nemôžeuškodiť a Lev v klietke znamená, že premôžeš svojich nepriateľov.

Takže žiadne strachy, všetko dobre dopadne Image

P.S A ak v tom sne chodíš náhlivo - to znamená, že musíš prekonať prekážky.

Wau, pokial je toto fakt pravda, tak coskoro tiez premozem svojho nepriatela. Uz sa tesim :)
Numline1

Users Information

Postby GigiViera » Monday, 12. May 2008, 17:53

Numline,
myslím že pravdepodobnejší je výklad, ktorý dala na začiatku falco a hovorí o vnútornej sile.
tá ti môže tiež pomôcť premôcť nepriateľa: ak pochopíš, že je len odrazom Tvojho vlastného ja. Ak k nemu zmeníš postoj, prestane byť Tvojím nepriateľom a nemusíš s ním bojovať. Tak sa ho zbavíš bez následkov pre teba aj pre neho.
Image
Láska je viac než len byť otvorený trápeniam iných. Láska je aj zrelosť žiť s vedomím, že nemôžeme urobiť nič, aby sme ich od ich trápenia oslobodili.
http://vierasimkovicova.blog.sme.sk/
GigiViera

VIP

Users Information

Postby ela1 » Thursday, 15. May 2008, 22:03

Neviem si rady... čo hovorí sen, keď sa objímam s mojou už mŕtvou babkou, ktorú som mala veľmi rada. Image A pri tom mi nič nevravela, len sme sa objímali ako na rozlúčku, keď sa dvaja objímajú.
ela1

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Friday, 16. May 2008, 05:40

Je možné, že sa prišla rozlúčiť predtým ako konečne prejde na druhú stranu.Image
ImageImage
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

PreviousNext