|
Všetko o snoch a vedomom snívaní
Moderator: WhiteWolfSix
Keywords for this topic
zivot, zivota, misky, potom, suvislost, tak, alebo, hmm, medzi, cloveka, ysnl, len, smrt, ktory, bodmi
by Anonymous » Thursday, 13. April 2006, 09:25
Stava sa, ze obcas pomahame bezzubym zahryznut sa do zivota..  Bez protezy to pojde len tazko.. Jediny dojem, ktory to vo vas zanecha, bude mlaskave a krvave prezuvanie tvrdej materie.. Ale ako urobit zo zivota kasu, sladky sirup, rozmixovanu ryzu s mliekom, stekajucu infuziu..? Vari sa to smie? Bezzubych teda nechame nadalej zapasit, namahat sa, prehltat strk a kamenie a zapijat to vlastnou krvou a studenym potom. po urputnom boji sa pojdeme naobedovat my sami. Cudzi boj nas vycerpal..? A zrazu prezuvame zivot s naladou cloveka, ktory nevie, ci chce susto v ustach prehltnut, alebo ho vyplut do misky.. Do misky pre psa.. Schopenhauer tvrdil, ze zivot je "kratke intermezzo nasej efemernej existencie". Hobbes bol tvrdsi.. zivot cloveka je „solitary, poor, nasty, brutish, and short.“.... Vyroky typu: „Zivot nejestvuje, su len zivi ludia!“ hmm, ti odporcovia generalizovania.. A na druhej strane intelektualnej zemegule: hmm, ti generalizatori.. Pravda sa potom hybe bud niekde medzi tymito dvoma bodmi, alebo uplne mimo nich. Aj hranica byva ohranicena zväcsa slobodou.. Zivot je zas ohraniceny inym zivotom, minimalne zo strany minulosti.. Spojnica medzi nimi - azda suvislost, kontinuita..?? Ked basnik mlkvo hladi na otcovu rolu.., mozno preziva prave tuto suvislost...? Dobre vie, ze zivot nemozno udrzat v hlinenom prasiatku... Prasiatko je uz dlhsi cas aj tak psychicky rozbite.. a lavinove dobrodruzstvo zivota sa aj tak ruti dalej, dostatocne pomaly dole kopcom smerom k vrchu.. 
-

Anonymous
-
Users Information
- Group: Guests
-
by Anonymous » Thursday, 13. April 2006, 12:51
GigiViera wrote:Letea wrote:Stava sa, ze obcas pomahame bezzubym zahryznut sa do zivota.. 
Letea, prosim Ta, co sa Ti stalo?
niiic take  len mi zubky dako vypadali.. ale nie zartujem,dost casto sa mi opakuje sen,v ktorom som bez zubov -niekedy mi len tak vypadnu same od seba,inokedy mi ich niekto vyrazi z ust a potom si ich zbieram po zemi a tak..proste ma ten sen tak nejako inspiroval k napisaniu toho,co si citala..a nielen ten sen.. 
-

Anonymous
-
Users Information
-
by Anonymous » Thursday, 13. April 2006, 13:14
tak sny so zubami.. hm, občas mávam... kde sa mi zuby sypú ako piesok, drolia... občas mám v ústach strojček na zuby... ten mi zavadzia, tak ho zahodím a ešte si "spomeniem", že ako to, že ho mám äzase) v ústach, keď už som ho minule odhodil niekam preč... bŕŕ... 
-

Anonymous
-
Users Information
-
by Anonymous » Thursday, 13. April 2006, 13:23
Me ve snu zuby taky casto vypadavaji, nejdriv jeden, dva a pak se mi vysypou vsechny. Brr Pry to znamena, ze se clovek citi v zivote bezmocne nebo ma strach z bezmocnosti. No neco na tom mozna bude.
-

Anonymous
-
Users Information
-
by Anonymous » Thursday, 13. April 2006, 13:38
bublinka wrote:Me ve snu zuby taky casto vypadavaji, nejdriv jeden, dva a pak se mi vysypou vsechny. Brr Pry to znamena, ze se clovek citi v zivote bezmocne nebo ma strach z bezmocnosti. No neco na tom mozna bude.
zvlastne-postupne mi ece nevypadli-bud teda si ich sama vyplujem naraz na dlan ,chvilu ich pozorujem a zahodim  ,alebo pride niekto cudzi a vyrazi mi ich a potom ich zbieram..to zbieranie je uz postupne,jeden po druhom. ale kazdopadne sa pripajam k tomu pocitu ako ste obaja s dream.w. spomenuli - brrr 
-

Anonymous
-
Users Information
-
by Anonymous » Wednesday, 19. April 2006, 14:00
Letea wrote:zvlastne-postupne mi ece nevypadli-bud teda si ich sama vyplujem naraz na dlan ,chvilu ich pozorujem a zahodim  ,alebo pride niekto cudzi a vyrazi mi ich a potom ich zbieram..to zbieranie je uz postupne,jeden po druhom. ale kazdopadne sa pripajam k tomu pocitu ako ste obaja s dream.w. spomenuli - brrr 
Nooo, mne sa tiež v jednej mojej dávnej životnej etape stále opakoval sen o zuboch. Tiež mi vypadávali, ale takým spôsobom, že to nemalo konca... Zacítil som ich v ústach a tak som ich vypľul. A znova, a znova, a stále dookola. Zubov bolo obrovské množstvo. Boli všade okolo mňa na zemi a ja som ich len vypľúval a vypľúval... Nič príjemné. Ale mohlo to mať naozaj súvislosť s určitou vnútornou neistotou a strachom z nej, ako píše bublinka. Bol som vtedy presne v takom "bezmocnom" období... 
-

Anonymous
-
Users Information
-
by Zrak1 » Thursday, 20. April 2006, 14:53
WhiteWolfSix wrote:ela wrote:hi hi... mne keď sa sníval kedysi sen o vypadaní zubov, tak väčšinou buď do roka, abo aj pár rokov na to niekto z rodiny zomrel. Takže to vypadanie zubov u mňa súvisí väčšinou s úmrtím človeka v rodine. 
 Keďže rok alebo pár rokov je veľmi dlhá doba, podľa čoho si usúdila, že úmrtia sa spájajú s Tvojimi snami o vypadávaní zubov???
Myslím, že sa to traduje, teda pokiaľ si pamätám, aj babka mi povedala, že ak ti v sne vypadávajú zuby, znamená to úmrtie v rodine..... Len poverčivosť, ale bez vánku sa ani lístok nepohne, takže to je asi na každom, čo si z toho sna vezme 
Všetko čo sa nám deje v našom osobnom vesmíre súvisí s nami, aj keď si často myslíme opak. Skutočne je všetko len naším odrazom.
pozn.: Pôsobil som tu ako: r.monr. a Zrak2
-

Zrak1
-
Users Information
- Group: Registered users
 - Country:

- Blog: View Blog (3)
-
-