Cesty bojovníkov

[Prakticky mŕtva sekcia a preto uzamknutá - v prípade vážneho záujmu je možnosť odomknutia]
Rekapitulácia, vymazávanie osobnej histórie, ne-konanie, stopovanie, snívanie, Tensegrita/Magické pohyby... vaše skúsenosti, ťažkosti, odporúčania...
Keywords for this topic
bojovníkov, ako, sme, formy, sociálnej, celku, ciest, ktoré, premeny, existencie, aby, ale, generácie, cesty, nagual

Cesty bojovníkov

Postby Anonymous » Friday, 27. May 2005, 21:06

Pozdravujem všetkých, ktorí sa zúčastňujú na tomto poly-lógu! Chcel by som sa podeliť o niektoré myšlienky a vhľady, ktoré ma pri čítaní Vašich vkladov napadajú...

Predovšetkým mám skúsenosť, že "toltécka cesta bojovníka" patrí do širšej rodiny ciest bojovníkov... a zámer, ktorý vyciťujem je "ukrytý" v integrácii týchto ciest do životaschopného celku...

V živote som poznal tri typy, generácie bojovníkov. Tá prvá, najčastejšia,hľadala odpovede prostredníctvom kontroly a manipulácie "sociálnej formy". Druhá pochopila márnosť takéhoto počínania a dala si za cieľ slobodu jednotlivcov a malých skupín, ktoré spoluvytvárali.

Napokon prichádzajú /ale je ich zatiaľ ako šafránu/ bojovníci, ktorých zámerom je úplná premena existujúcej "sociálnej formy" tak, aby táto umožňovala:
1. stať sa bojovníkom každému a všetkým
2. aby sa integrovala osobná sila bojovníkov celého ľudstva.

Neštrukturovaný aspekt celku existencie chápem ako nagual, ten štrukturovaný ako tonal. Nagual stáva sa tonalom, tonal nagualom - sú dvoma stránkami tej istej mince. V pochopení a ovládnutí tejto premeny v podobe celostne orientovanej premeny "sociálnej formy" vidím "bod spojenia" bojovníkov tretej generácie...
... ale to by sme museli uvidieť že my sami /či už ako jednotlivci, skupiny a celé ľudstvo/ sme v skutočnosti holografickým fraktálom celku existencie ... sme existenciou samotnou...
Anonymous

Users Information

Share on ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on MySpace

Postby Anonymous » Sunday, 29. May 2005, 16:41

Pekne a výstižne napísané, Jani! :D
Anonymous

Users Information

Postby Anonymous » Wednesday, 29. June 2005, 14:45

jani, povedal si to ako chlap, povedal si to moc pekne, bude mi potesenim vidiet od teba viacej clankov, nazorov... :smt023
Anonymous

Users Information

Postby fazon » Wednesday, 20. July 2005, 13:41

DW: Prečo nezaložíš niečo ako "Duchovná dielňa Toltékov" alebo "Semináre Toltékov", "Toltécka prax", kde by sa viedli konkrétne učenia formou praxe, krok za krokom? Niečo ako sú praktikovanie Celestínskeho proroctva alebo Kurzu zázrakov (A course in miracles)?
fazon

Users Information

Postby fazon » Wednesday, 20. July 2005, 13:45

A vieš, že aj Zeus má svojho Orla, ktorého posiela ako svojho posla?

Z časopisu Sophia od Páleša (presný text som už zabudol): "... až se bílá s červenou spojí, Lev a Orel usednou na trún, zachráněná bude říše..."

DW: Čo ty na to? Donedávna som si myslel, že je to skôr metafora, ale začínam mať pocit, že je holá (skoro) fyzická skutočnosť. Zaujímavé, nie?
fazon

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Wednesday, 20. July 2005, 14:22

fazon wrote:DW: Prečo nezaložíš niečo ako "Duchovná dielňa Toltékov" alebo "Semináre Toltékov", "Toltécka prax", kde by sa viedli konkrétne učenia formou praxe, krok za krokom? Niečo ako sú praktikovanie Celestínskeho proroctva alebo Kurzu zázrakov (A course in miracles)?

Nie je nič ľahšie ako zvoliť tlačidlo Nová téma a založiť diskusie k témam ako si ich vypísal :smt023 Je len dôležité, aby boli založené v sekcii Techniky a prax toltéckej cesty. Ak by sa aj stalo, žeby si ich založil mimo vyznačenú sekciu, na to sme tu my admini, aby sme to napravili. *40*
ImageImage
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN | ANNWIN portál | Môj PicasaWeb | Image
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Postby ergot » Tuesday, 03. January 2006, 22:32

Ahoj, zdravím všechny

Zajímalo by mě jak zjistí mužský čaroděj jaká je jeho příznivá světová strana? Poradite?

Jinak četl jste někdo knihu od Norberta Classena Vědění Toltéků?
moc pěkné.... *4*
ergot

Users Information

Postby gabriel » Monday, 09. January 2006, 16:55

Ahoj ergot,

ergot wrote:Jinak četl jste někdo knihu od Norberta Classena Vědění Toltéků?
moc pěkné....

Citam ju postupne, na preskacku, nahodne ju otvarajuc, odkedy vysiel jej cesky preklad. Ako doplnok je to velmi cenna kniha. Myslim ze aj preto, lebo ju napisal clovek, ktory ucenie dona J. naozaj praktikuje.

Nasiel som si v nej vela miest, ktore rozvinuli ci pomohli mi rozvinut moje vnimanie vlastnej praxe.

Nasiel som tam aj dost tvrdeni, ktore sa mi zasa javia byt unahlene ci privelmi zjednodusujuce. Ale to tiez patri k ceste a k "zkomplexnovaniu" pohladu na vec. Nakoniec, rovnako sa sam budem po case divat na svoje dnesne nazory.

ergot wrote:Zajímalo by mě jak zjistí mužský čaroděj jaká je jeho příznivá světová strana? Poradite?

Napriklad tak, ze vazne polozi otazku.

A potom sleduje svet, co mu odpovie. :)
gabriel

Users Information