Magická gesta

[Prakticky mŕtva sekcia a preto uzamknutá - v prípade vážneho záujmu je možnosť odomknutia]
Rekapitulácia, vymazávanie osobnej histórie, ne-konanie, stopovanie, snívanie, Tensegrita/Magické pohyby... vaše skúsenosti, ťažkosti, odporúčania...
Keywords for this topic
pre, tensegrita, aby, url, gehj, gesta, čas, nájsť, cvičiť, ochotní, chcú, ako, raz, http, www

Postby Anonymous » Tuesday, 18. October 2005, 18:32

Naštastie žiadne vlnky nemám, Ela. Dojala si ma skoro až slzám. Ja som si až doteraz myslel, že deň má 24 hodín pre každého. Tensegrita očividne nie je pre všetkých. Asi len pre tých, čo ju chcú cvičiť a sú ochotní si nájsť čas na to, aby sa naučili ako, a aby to potom skúsili.
Tak ešte raz http://www.tensegrita.info/gesta/.
Anonymous

Users Information

Share on ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on MySpace

Postby Anonymous » Sunday, 23. October 2005, 23:26

AK mozem poradit: AK CHUT JE?! NECVIC TY! NECH CVICI TVOJE TELO! RAZ TO PRIDE;)
Anonymous

Users Information

cvicenie tensegrity pre kazdeho

Postby Anonymous » Tuesday, 29. November 2005, 14:12

rad by som tymto prispevkom povzbudil vsetkych zaujemcov pre cvicenie tensegrity, ano je to pre vsetkych!!! *28* dokonca vam to moze zachranit zivot...

rozdiel bude v INTENZITE studia resp. praktikovania.

niekomu bude stacit si citat castanedove knihy a dufat, ze aj jemu sa mozno raz podari...

iny si skusi par krat zacvicit nieco z knihy Magical Passes, raz dva krat, ano casu ma kazdy malo, ide o to, comu sa clovek rozhodol verit a do coho vklada svoju energiu a pozornost...

niekto si mozno dokonca zozenie niektore z troch oficialnych video nahravok, na ktorych su niektore cvicenia ukazane...(http://www.cleargreen.com)

zopar ludi sa dokonca pride pozriet na cvicenie bratislavskej miniskupinky (ktora sa rozhodne pred nikym neuzatvara - cim viac ludi tym viac energie sa da rozvirit, (http://www.bratislava.tensegrita.info) mimochodom jedina slovenska fungujuca skupina (rad by som sa mylil)), ludia sem prichadzaju a odchadzaju, tensegrity nie je pre kazdeho...

ano su aj taky, co naozaj zamyslaju sa nieco z tensegrity naucit a aj cvicit a idu na seminar, ktory ma tento ucel (kazdorocne niekolkokrat rozne v europe), daju sa vsak v celom ceskoslovensku zratat na prstoch jednej ruky.

tensegrity naozaj nie je pre kazdeho. nikto vas samozrejme nevyclenuje, iba vy sami, ak ovsem verite, ze mate moznost slobodnej volby...
Anonymous

Users Information

Re: cvicenie tensegrity pre kazdeho

Postby WhiteWolfSix » Tuesday, 29. November 2005, 16:11

tamo wrote:cvicenie tensegrity, ano je to pre vsetkych!!! *28*

a neskôr
tamo wrote:zopar ludi sa dokonca pride pozriet na cvicenie bratislavskej miniskupinky (ktora sa rozhodne pred nikym neuzatvara - cim viac ludi tym viac energie sa da rozvirit, (http://www.bratislava.tensegrita.info) mimochodom jedina slovenska fungujuca skupina (rad by som sa mylil)), ludia sem prichadzaju a odchadzaju, tensegrity nie je pre kazdeho...

Zaujímavé ako si vieš v rámci jedného príspevku odporovať. *49*
ImageImage
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN | ANNWIN portál | Môj PicasaWeb | Image
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Re: cvicenie tensegrity pre kazdeho

Postby ergot » Wednesday, 30. November 2005, 16:55

WhiteWolfSix wrote:
tamo wrote:cvicenie tensegrity, ano je to pre vsetkych!!! *28*

a neskôr
tamo wrote:zopar ludi sa dokonca pride pozriet na cvicenie bratislavskej miniskupinky (ktora sa rozhodne pred nikym neuzatvara - cim viac ludi tym viac energie sa da rozvirit, (http://www.bratislava.tensegrita.info) mimochodom jedina slovenska fungujuca skupina (rad by som sa mylil)), ludia sem prichadzaju a odchadzaju, tensegrity nie je pre kazdeho...

Zaujímavé ako si vieš v rámci jedného príspevku odporovať. *49*

Me ten rozpor az takovy problem tedy nedela.....tensegrity je pro kazdeho, stejne jako kazdy si muze upeci chleba, ale ne kazdy to dela i kdyz ten domaci je nejlepsi.....) je to otazka energie a pokud existuje osobni volba tak je veci kazdeho jak se svou energii naklada *18*
ergot

Users Information

Reakcia na Tamov príspevok

Postby Anonymous » Saturday, 24. December 2005, 20:53

Vyhradil jsem si dnes zvláštní čas, abych reagoval na Tamův příspěvek (o něco výše):

Intenzívní praxi Tensegrity se věnuji nepřetržitě od roku 1998 a s Tamem se znám i trochu osobně. Je to člověk, který bere svou cestu velmi zodpovědně a všem zájemcům o toto cvičení mohu setkání s ním jedině doporučit. Jeho přítomnost je pro každé skupinové setkání velkým přínosem a i když na některé lidi působí zpočátku poněkud dogmaticky, v zásadě je to jeden z mála lidí v bývalém Československu, kteří toho opravdu o Tensegritě vědí víc, než co si může každý přečíst v knihách. Názorově i přístupem se s ním rozcházím v jediné hlavní věci a právě o ni bych chtěl jeho příspěvek doplnit, nechť si to pak každý přebere po svém.

Tamo zde načrtl určitou kvalitativní linii:
- Castanedovy knihy (Taishu a Florindu nevyjímaje)
- cvičení podle knihy Magických gest
- cvičení podle videí k Tensegritě
- cvičení v rámci Bratislavské nebo jiné funkční skupiny
- účast na seminářích Cleargreenu (nebo velkých skupin)

Uvedený sled byl takto seřazen přibližně podle úrovně intenzity od nejslabší po nejsilnější a i když lze jistě souhlasit s tím, že jakákoliv praxe je lepší než pouhé čtení oblíbených knih, je takto podaná linearita iluziorní mentální konstrukcí, kterou mimochodem sdílejí i další tisíce praktikujících po celém světě.

Je tomu tak proto, že jsou zde spojovány dvě více-méně nesouvislé složky: úroveň ovládnutí prostředku (Tensegrity či jiných "nagualských" technik) a zamýšlený výsledek jeho působení (evoluce lidské bytosti). Je to asi tak stejné, jako bychom např. přímo odvozovali uměleckou hodnotu hudební produkce od schopnosti interpreta ovládat hlasivky či hudební nástroj. Jistě i tak se na to někdo může dívat, nicméně většina lidí bude jistě souhlasit s tím, že i když jsou dobrá úroveň zvládnutí a kvalita nástroje důležité, to hlavní leží úplně někde jinde: v procítění, opravdovosti, intenzitě, originalitě nebo dokonce tam venku, v dobrém publiku.

A s Tensegritou je situace podobná: Tensegrita je kvalitní nástroj, což mohu sám za sebe jedině potvrdit. Mohu souhlasit i s tím, že její dobré zvládnutí a pravidelné praktikování je poměrně důležité. Ale popírám, že by byl celkově dobrý účinek přímo úměrný úrovni jejího ovládnutí.

Oním dobrým účinkem mám samozřejmě na mysli evoluci lidské bytosti, míru jejího vnitřního uvědomění, její faktickou svobodu a vládu nad vnitřními i vnějšími projevy. Nemylme se: člověk může působit velice sebevědomým dojmem a to, co říká, může dávat hlavu a patu, ale úrovní uvědomění může být roven vašemu psovi a v příštím momentě může udělat něco, co byste od něj nejen nečekali vy, ale i on sám - prostě osobnost může docela dobře postrádat integritu a přitom mít velice vzhlednou a působivou fasádu, asi jako dům, který má sice narušenou statiku ale omítnutý je, jak se patří.

Jinými slovy přítomnost prostředku nedává žádnou záruku výsledku. Postrádá-li osobnost dobrý směr a přímé či zprostředkované vedení, i sebelepší přítomný prostředek ji bude jen zase a znovu odvádět od toho, co je pro její rozvoj skutečně důležité, a čím větší pnutí je takto vytvářeno, tím těžší bude i cesta k vnitřnímu míru nezávislému na jakýchkoliv vnějších projevech. A ten, přátelé, není závislý na žádné technice, žádném postupu, ba dokonce ani na žádném sdělení.
Anonymous

Users Information

Postby WhiteWolfSix » Tuesday, 27. December 2005, 08:22

:smt024 mega-lo-man: máš zaujímavé postrehy *18* skús sa na týchto stránkach rozpísať viac o svojich skúsenostiach s tensegritou a inými vecičkami okolo CC. *82*
ImageImage
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN | ANNWIN portál | Môj PicasaWeb | Image
WhiteWolfSix

Hlavný admin

Users Information

Castaneda vs. celibát

Postby Anonymous » Saturday, 07. January 2006, 10:21

WhiteWolfSix wrote:skús sa na týchto stránkach rozpísať viac o svojich skúsenostiach s tensegritou a inými vecičkami okolo CC

Jedno téma opravdu stojí za zmínku a tou je přístup, jakým skupina kolem Carlose Castanedy, Florindy Donner-Grau, Taishy Abelar a Carol Tiggs přistupovala k lidské sexualitě. Ve svých knihách, veřejných přednáškách a na seminářích stále znovu a znovu opakovali, že součástí čarodějné disciplíny je mimo jiné i absolutní sexuální abstinence a že sami žijí v přísném celibátu. Čtenářská obec tuto výzvu přijala a mezi nadšenými čtenáři i pravidelnými účastníky seminářů cvičení Tensegrity je bezpočet lidí, kteří tento přístup striktně dodržují.

Jako součást své praxe nagualských technik jsem od konce devadesátých let prostudoval velkou většinu dostupných zdrojů týkajících se působení Castanedovy skupiny, ať již šlo o knihy lidí, kteří je delší dobu znali, kratší statě jeho vědeckých kolegů či tisíce stran internetových záznamů od lidí, kteří se účastnili seminářů, přednášek, jím osobně vedených tzv. Sunday Sessions, atd. V rámci vlastní praxe jsem se i s nemalým počtem těchto lidí osobně setkal a hovořil s nimi o jejich zkušenostech. Jinými slovy shromáždil jsem a analyzoval veškeré dosažitelné informace, čímž jsem samozřejmě došel k celé řadě zajímavých objevů. Jednim z nich bylo i zjištění, že přinejmenším během svého veřejného působení v 90. letech Castaneda ani Florinda svůj celibát pravděpodobně již nedodržovali, ba právě naopak, byli oba nadprůměrně sexuálně aktivní, Castaneda dokonce při svém pokročilém věku. Na veřejnosti i v rámci širší skupiny svých učedníků to ale oba popírali, díky čemuž získala tato skupina časem výrazné znaky typické pro náboženské sekty, v nichž je sex tabu a nebo je vyhrazen pouze vůdčím osobnostem. Např. některé z žen, které předcvičovaly Tensegritu na seminářích, se několika stovkám účastníků svěřily, že jako důsledek pokročilé energetické transformace dělohy již delší dobu nemají menstruaci, aniž by tušily, že jde právě o jeden z typických znaků u žen v takovýchto sektách, respektive žen, které jsou dlouhodobě vystaveny velkému stresu.

Tím se dostávám k tomu, proč tento příspěvek píšu a tím je právě upozornění na možné komplikace při takovémto přístupu k sexuální abstinenci. Částečný nebo úplný celibát je odnepaměti nedílnou součástí bezpočtu duchovních tradic lidstva a jeho význam nepopírám. V některých obdobích praxe je dokonce naprosto nezbytný. Celibát ale není možné dlouhodobě dodržovat ve smíšených skupinách mužů a žen bez negativního dopadu na jejich zdraví a dokonce i jednotlivci by si měli tuto věc velmi dobře rozmyslet. Jedna věc je totiž vzdát se sexuality v případě, kdy to tak člověk vnitřně cítí, a věc druhá je vzdávat se jí násilně jen proto, že to tak bylo někým doporučeno a člověku přitom, lidově řečeno, teče sperma ušima.

Závěrem ještě malá úsměvná historka o tom, jak mne napadlo na toto téma něco napsat. V mé pracovně byly od nepaměti, nejméně dvě desítky let, na oknech záclony. Minulý rok jsem je dal definitivně pryč a včera v noci, když jsem otevíral okno, na mne sama od sebe spadla celá garnýž. Plast, kterým byla přišroubována ke zdi, se prostě rozpadl, snad v důsledku toho, že ani ona sama už nenacházela důvod své existence ;-)

Image
Anonymous

Users Information

Re: Castaneda vs. celibát

Postby ergot » Sunday, 08. January 2006, 12:38

mega-lo-man wrote:(...)V rámci vlastní praxe jsem se i s nemalým počtem těchto lidí osobně setkal a hovořil s nimi o jejich zkušenostech. Jinými slovy shromáždil jsem a analyzoval veškeré dosažitelné informace, čímž jsem samozřejmě došel k celé řadě zajímavých objevů. Jednim z nich bylo i zjištění, že přinejmenším během svého veřejného působení v 90. letech Castaneda ani Florinda svůj celibát pravděpodobně již nedodržovali, ba právě naopak, byli oba nadprůměrně sexuálně aktivní, Castaneda dokonce při svém pokročilém věku. Na veřejnosti i v rámci širší skupiny svých učedníků to ale oba popírali, díky čemuž získala tato skupina časem výrazné znaky typické pro náboženské sekty, v nichž je sex tabu a nebo je vyhrazen pouze vůdčím osobnostem. (...)

Ahoj Mega-lo-man,
nechci se zastávat Castanedy, když ho znám pouze prostřednictvím jeho knih a knih jeho spolubojovnic, ale zajímalo by mě jak si k tomuto tvrzení došel, čím ho máš podložené.... Moc si nedokážu představit, jak návštěvník seminářů, pokud tedy nevidí, může vědět, že Castaneda žije aktivní sexuální život....to já nejsem s jistotou schopen říct ani o svých rodičích....
Chci tím říct, že už jsem o Castanedovi slyšel spoustu drbů a pověr. Proto si myslím, že zde předkládáš odvážné tvrzení bez argumentace....
:?: :roll: :D
ergot

Users Information

Postby Anonymous » Sunday, 08. January 2006, 14:03

ergot wrote:..zajímalo by mě jak si k tomuto tvrzení došel..

Až do konce 80. let se Castaneda & spol. zdržovali více méně v anonymitě a veřejně působili pouze sporadicky na akademické půdě. To se změnilo začátkem 90. let, kdy začali společně propagovat a šířit Tensegritu: dělali přednášky, vystupovali na seminářích, no prostě počet lidí, s nimiž měli užší či širší sociální interakci se radikálně zvýšil. A co zřejmě nevíš (nebo tak alespoň usuzuji z tvého příspěvku), začali kolem sebe formovat větší skupinu lidí, kteří zabezpečovali chod jejich firmy (Cleargreen), vystupovali na seminářích i nově vznikajících videích (tzv. Chacmools, Energy Trackers, atd.) a nebo byli prostě připuštění k čarodějnému výcviku (Sunday Sessions, etc.). Odhaduji, že touto užší skupinou mohlo v průběhu celé dekády projít 200 až 300 osob, přičemž tak 50-100 z nich s Castanedou či čarodějkami přímo bydlelo nebo se stýkali na každodenní bázi. Castaneda i čarodějky samozřejmě mlžili, jak se dalo, ale i tak přišlo to, co přijít muselo - řada těchto lidí dříve či později z okruhu přízně vypadla a svou zkušenost zveřejnili buď knižně, ve zprávách a nebo na internetu. Jde o desítky více či méně hodnověrných svědectví, které ale vykazují řadu významných společných znaků. A jedním z těchto znaků je právě způsob, jakým se ve zmíněné skupině přistupovalo k sexualitě, což jsem stručně vylíčil ve svém předchozím příspěvku. Jejich výpovědi mají i mnoho jiných, mimořádně zajímavých společných rysů, nicméně nechci plýtvat svým časem - vybral jsem pouze to násilné potlačování sexuality, protože jej považuji za nezdravé a navíc za zcela lživé, neboť sami čarodějové celibát nedodržovali. Každé jednotlivé svědectví lze zpochybnit, nicméně 50 nebo 100 lidí, kteří se často ani neznali, se těžko dohodne, aby lhali stejným způsobem. K těmto výpovědím je velice snadné se dostat prostřednictvím internetu a řady knih. Co osobně vidím jako větší překážku, je mentální blok Castanedových stoupenců, kteří toto nepřeberné množství informací odmítají a priori, natož aby se aktivně zajímali o jejich původ a autenticitu.
Anonymous

Users Information

Postby ergot » Sunday, 08. January 2006, 23:22

Děkuji za bleskovou odpověď :)
Já znám Castanedu pouze skrze jeho knihy, jak jsem již uvedl, a je pro mne pouze mým prvním zprostředkovatelem Toltécké cesty. Z jeho knih budu moci ještě hodně dlouho čerpat. Tensegritu cvičím zatím půl roku a Tama jsem měl možnost potkat zatím jen jednou. Nepovažuji se za nic, natož za Castanedova stoupence, ale stále z něj mám co čerpat tak se nebudu bránit ani zaškatulkování :wink:
K názoru co jsi zde uveřejnil mám jen toto...já čerpám od Castanedy z knih protože ty jsou pro mne přínosné. Teď si dovolím parafrázovat Dona Juana (ani si teď bohužel přesně nepamatuji knihu), který říkal Castanedovi, že čarodějové masturbují méně než běžní lidé.....takže já jsem z jeho knih ani k závěru totální asketické abstinence nedošel....každopádně pro snění je sexuální energie nezbytná..
Ale na tento tvůj (a zajisté i spousty dalších) názor nereagoval ani dále reagovat nechci... mě je úplně jedno jestli je CC bezchybný a sexuálně zdrženlivý nebo ne, pro mne zprostředkovává tajemství které cítím celý život a ukazuje mi, že zde je cesta. Pootevřel mi pouze vrátka k dalším autorům a popstrčil k tomu se sebou začít něco dělat. Zde totiž vůbec nejde o Castanedu nebo kohokoli jiného, ale o tento tajuplný svět...
Já reagoval na to, že si své tvrzení neměl pro mne ničím podložené(ten web znám ale ještě jsem ho nepročítal.....moc mne to ani nezajímá *2* )-což teď už jsi uvedl pro mne zdroj, který si můžu třeba ověřit, takže díky, mír a lásku
*28*
ergot

Users Information

Postby Nopal » Monday, 09. January 2006, 01:50

mega-lo-man wrote:Tím se dostávám k tomu, proč tento příspěvek píšu a tím je právě upozornění na možné komplikace při takovémto přístupu k sexuální abstinenci. Částečný nebo úplný celibát je odnepaměti nedílnou součástí bezpočtu duchovních tradic lidstva a jeho význam nepopírám. V některých obdobích praxe je dokonce naprosto nezbytný. Celibát ale není možné dlouhodobě dodržovat ve smíšených skupinách mužů a žen bez negativního dopadu na jejich zdraví a dokonce i jednotlivci by si měli tuto věc velmi dobře rozmyslet. Jedna věc je totiž vzdát se sexuality v případě, kdy to tak člověk vnitřně cítí, a věc druhá je vzdávat se jí násilně jen proto, že to tak bylo někým doporučeno a člověku přitom, lidově řečeno, teče sperma ušima.

:smt024 myslím si, že je to správny postreh. Ani rádové sestry v kláštoroch nežijú spolu s mníchmi a nie je tomu ani naopak. A iste sa
to vie aj prečo...
mega-lo-man wrote:Závěrem ještě malá úsměvná historka o tom, jak mne napadlo na toto téma něco napsat. V mé pracovně byly od nepaměti, nejméně dvě desítky let, na oknech záclony. Minulý rok jsem je dal definitivně pryč a včera v noci, když jsem otevíral okno, na mne sama od sebe spadla celá garnýž. Plast, kterým byla přišroubována ke zdi, se prostě rozpadl, snad v důsledku toho, že ani ona sama už nenacházela důvod své existence ;-)

:smt024 : tak táto humorná vložka ma fakt pobavila *3* a ten príbeh zo zlatých stránok je tiež hodný na zamyslenie. Vyrobilo mi to smiech, ale je to aj trefné poučenie.
Dakujem mega-lo-man [smilie=flora008.gif]
Nopal

Moderátor

Users Information

Postby Anonymous » Thursday, 15. June 2006, 11:27

No dobre,ale nemozete tu nechat nejaky odkaz,kde sa tie cviky mozem naucit?
Anonymous

Users Information

Postby joli » Thursday, 15. June 2006, 13:50

uplne prvý prispevok tejto temy je plný linkov a odkazov :)
staci citat temu odzaciatku :cheer:
joli

Users Information

Previous