Meditačné technikyModerator: WhiteWolfSix
Keywords for this topic
meditačné, techniky, prazdno, mam, harmonizaciu, ale, radsej, ticho, tiez, vnimam, spim, tpotom, lepsie, kazdy, ludkovia
64 posts
• Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Meditačné technikyJuj ludkovia ja kazdy vecer cca 15-20 min skor tichu meditaciu.
Cakrova je fajn na harmonizaciu ale. Radsej mam prazdno a ticho, lepsie tpotom spim a tiez vnimam
Re: Meditačné technikyV jednej zo susedných tém som avizoval, že zverejním pár poznámok o hesychastických cvičeniach. Je to trochu dlhšie, tak som to umiestnil na svoj blog. Koho to zaujíma, nájde to tu: http://ismail.bloguje.cz/588305-poznamky-hesychastickych-majstrov-o-cviceniach-duse.php
Re: Meditačné technikyNapísalo tu pár ľudí, že večer praktizujú meditáciu. Prečo práve večer? Ja som sa pokúšal o relaxáciu pár krát večer ale nikdy sa mi nepodarilo poriadne uvoľniť z dôvodu fyzickej vyčerpanosti alebo únavy.
Tie moje relaxácie sú akokeby takým oddávaním sa vibrácií a vĺn, ktoré cítim a vychádzajú z môjho tela. Napríklad tak, že sa na pár minút v leže uvoľním a potom sa snažím uvoľniť viac. Keď sa uvoľním viac, snažím sa ešte viac opakovaním si slovíčka EŠTE pri každom výdychu až sa začnem napríklad hojdať v rytme tela, ak si púšťam nejakú hudbu tak sa jej prispôsobujem a oddávam sa pozitívnym predstavám. Tento stav mi prináša vnútorný pokoj a obrovskú energiu. Trvá mi to denne asi 30-45 minút. Aký je rozdiel medzi relaxáciou a meditáciou? Meditácia by mala byť hlbšia relaxácia nie? Svojimi otázkami a odpoveďami nechcem vyvolávať rozpory. Ak sa Vás niekedy dotkol môj príspevok, odpustite mi. Ak sa niekedy dotkol Váš príspevok mňa, odpúšťam Vám.
Re:
Ten tvoj prispevok mi tak trocha otvoril oci. Zo srdca ti dakujem Keď žiješ správne, sny prídu za tebou...
emčo sa premenoval na Ldyba
64 posts
• Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4