|
Diskusie o astrálnom cestovaní (AC), mimotelových zážitkoch (OBE), vedomom snívaní (LD), snoch a smrti
Moderator: WhiteWolfSix
Keywords for this topic
meditačné, techniky, tému, túto, kde, meditačnú, ako, otvoriť, som, preto, tak, kokopeli, dovolil, svoj, uverejním
by Mohy » Thursday, 03. November 2005, 16:49
Otváram túto tému za účelom, že sem budú pribúdať hlavne Vami overené meditačné techniky, ktoré si potom môžme sami na sebe vyskúšať. Návodov na meditáciu je na internete neúrekom, ale tých osobných zážitkov a skúsenosti snimi troška pomenej. Touto cestou pozdravujem Wolfiho  a dúfam, že sa nenahnevá, že som takto svojvolne otvoril túto tému Proste dnes v aute ( kde inde) mi prišlo zrazu na myseľ, že otvoriť meditačnú tému na kokopeli, tak preto som si dovolil otvoriť. Svoj príspevok uverejním hneď, ako sa dostanem domov, kde mám jednú skvelú meditačnú techniku, ktorá sa robí predtým ako vkĺzneme pod perinku ![laska011 [smilie=laska011.gif]](http://forum.annwin.sk/images/smilies/laska011.gif) a vbehnete do búvalandu ![flora008 [smilie=flora008.gif]](http://forum.annwin.sk/images/smilies/flora008.gif)
-

Mohy
- VIP

-
Users Information
- Group: VIP
-
-
by ramadanite » Thursday, 03. November 2005, 17:36
mohy, co mas na mysli pod pojmom 'meditacia' ?
-

ramadanite
-
Users Information
- Group: Registered users
-
by Mohy » Thursday, 03. November 2005, 17:54
ramadanite wrote:mohy, co mas na mysli pod pojmom 'meditacia' ?
polopate povedane: prekrižit nohy spojit palec s ukazovákom na každej ruke a robiť AAAAAUUUUUUMMMM Iste máš pravdu, že pod pojmom meditácia si môže každí predstaviť niečo iné. Jedná sa mi o relaxačné techniky zamerané na kľud, relax, vnúterné ticho, harmóniu, odbúravanie stresu.... Vyšlo aj pár CD titulov " Ako správne meditovať " ...
-

Mohy
- VIP

-
Users Information
-
-
by ramadanite » Thursday, 03. November 2005, 18:22
'relax, vnútorné ticho, harmóniu' = velvet + velvet + velvet a mam to
velvet ~ Spodně kvašené pivo s obsahem alkoholu 5,3 %, s výrazným vizuálním a chuťovým charakterem, jehož vznik byl inspirován tradiční anglickou recepturou.
-

ramadanite
-
Users Information
-
by Mohy » Sunday, 20. November 2005, 11:59
Každodenná meditáciaPočas detstva sme museli počas dňa dodržiavať isté ritualy. V týchto rituáloch išlo vo veľkej miere o zachovanie ľudskej dôsojnosti a o zachovanie zdravia. Chcela by som vás poprosiť, aby ste si vždy na začiatku a na konci dňa vyčlenili 10 minút k duševnej hydiene. Počas týchto 10 minút by ste mali mať vyhradené jedno intímne miesto pre seba, v prípade, že nežijete sami, by tento čas vyhradený pre vás mali akceptovať ostatní členovia domácnosti. Nadjite si jedno miesto, kde by ste sa mohli nerušene venovať meditacii a kde by ste mohli nadviazať kontakt s vnútornou silou. Zapálte sviečku a posaďte sa tvárou smerom k východu. Začnite tým, že sa prežehnáte. Môžete to urobiť tak, ako ste sa to pravdepodobne učili doma, pravou rukou na čelo ( v mene otca ), na prsia ( i syna) na pravé a lavé rameno ( i ducha svätého), ruky spojiť ( amen ). Ak chcete, môžete tento kríž robiť aj inak. Tento spôsob používam aj ja. Obe ramená veďte širokým oblúkom k hlave a ruky zložte k sebe, čo najdalej od hlavy- ako najviac to ide ( v mene). Zopnuté ruky sa dotknú čela medzi obočím ( otca ), potom sa zastavia na prsiach ( i syna ). Ramená roztiahnite vodorovne do strán ( i ducha svätého ) a vráďte je skrížené na prsia ( amen ). Potom obráte tvár smerom hore a pomodlite sa " otče náš". Potom koncentrujte myšlienky, ktoré vás napĺňajú láskou a vdačnosti k nášmu stvoritelovi. Neformujte myšlienky. Snažte sa len pociťovať. Ak by vám na začiatku tento pocit robil problém, predstavte si, že vaše telo je od hlavy po päty zahalené v teplom zlatom svetle, ktoré stúpa do vášho čela, odkiaľ ho vypustíte, aby osvetlilo miestnosť. Pokúste sa precítiť silu a ochranu tohoto svetla. Príjemný pocit, ktorý sa čoskoro vo vás rozplyne, je velmi podobný láske. Rýchlo zistíte, ako tento pocit " chutí " a budete ho vedieť v sebe bez námahy vyvolať. Vykupte svoje telo v tomto svetle! Vizualizujte, že sa váš duch v tomto svetle nachádza a vaše telo zvonku obklopuje a že v tomto svetle najdete i odpoveď našeho stvoriteľa na vaše ranné ( večerné ) pozdravy. Keď ste si tohoto pocitu vedomý, nasávajte toto svetlo do tela tak, aby ste ho vo vnútri zažili a povedzte: "Som láskou Pána Boha". Potom položte ruky dlaňami otočenými von na kolená a povedzte: " Na dnešný deň ( noc ) prosím o ochranu a vedenie. Som jedno telo a duša s vyššou mocou a so svojimi duševnými strážčami a ďakujem za prejavenú pomoc." Nechajte pocit, ktorý toto heslo splodil v sebe precítiť a tešte sa z príjemného pocitu, ktorý vznikol. Môže sa stať, že týmto cvičením slúžiacim k vašej stabilizácií, dostiahnete prvný kontakt so svojim duchovným strážcom, ale to by bolo skôr neobvyklé. Nepredlžujte tieto cvičenia na viac ako 15 minút. Posledné minuty tejto meditácia musia byť venované vždy pozemskému sústredeniu. Pocíťte tlak podlahy a postoj, ktorému sa vám dostane. Ukončite cvičenie rovnakým prežehnaním akým ste začali a uvedomte si, že ste práve začali nové obdobie svojho života, že ste obklopení dobrotou a láskou a že to isto povedie stálek lepšiemu. Ak dokážete tieto pocit zvláduť vo všedný deň alebo s ním zaspávať a integrovať ho do svojho správania, zažijete zázrak vo svojom okolí. ______________________________________________________________ Takže toto je moja overená technika, ktorú som jeden čas praktizoval a môžem povedať, že sa mi zlepšil spánok. Menej krát za noc som sa budil a prakticky som večer lahol a ráno sa zobudil plne oddýchnutý. Ani neviem, prečo som to prestal praktikovať  ale malo to čosi do seba. Mal som z toho taký malý rituál pri pekne osvetlenej izbe plameňom sviečky. Takže môžte vyskúšat a potom sa podeliť o praktické skúsenosti. Prajem veľa pekných pocitov pri praktizovaní 
-

Mohy
- VIP

-
Users Information
-
-
by Mohy » Sunday, 20. November 2005, 21:32
cote wrote:Dakujem Mohy, robim nieco podobne, suhlasim a vrele doporucujem !!!
Milá cote. Veľmi by ma ( verím, že hovorím aj za ostatných ) potešili tvoje písmenka, keby si sem trošku podrobnejšie popísala tvoje " nieco pobobne " Rád by som si vyskúšal  tvoju version ![flora008 [smilie=flora008.gif]](http://forum.annwin.sk/images/smilies/flora008.gif)
-

Mohy
- VIP

-
Users Information
-
-
by Nopal » Sunday, 20. November 2005, 21:47
Mohy wrote:Každodenná meditácia Ak by vám na začiatku tento pocit robil problém, predstavte si, že vaše telo je od hlavy po päty zahalené v teplom zlatom svetle, ktoré stúpa do vášho čela, odkiaľ ho vypustíte, aby osvetlilo miestnosť. Pokúste sa precítiť silu a ochranu tohoto svetla. Príjemný pocit, ktorý sa čoskoro vo vás rozplyne, je velmi podobný láske. Rýchlo zistíte, ako tento pocit " chutí " a budete ho vedieť v sebe bez námahy vyvolať. Vykupte svoje telo v tomto svetle
BIELE SVETLO vnímam cez archaniela Gabriela. Cez biele svetlo neprenikajú do mysle negatívne myšlienky. Môže sa používať aj svetlo inej farby. Poproste anielov aby vám priniesli pre svetlo farbu Pred obalením sa svetlom je dobre poprosiť archaniela Michaela, aby svojím ohnivým mečom očistil a odstránil všetky zlé energie od pôsobenia. O takýto rituál pre seba je možné poprosiť aj iné duchovné bytosti. Každý sa môže mentálne a duchovne spojiť s takými, aké v duchovnom svete pozná. RUŽOVÁ FARBA zvýši vibrácie lásky. Anieli lásky ju prinesú vtedy, keď stretneme takého človeka, ktorý je posadnutý problémom. Cez ružovú energiu neprenikne nič iné len láska a len pozitívne myšlienky. Archaniela Rafaela žiadam o ZELENÉ SVETLO. Zelené svetlo si privolajte vtedy, keď pocítite vo svojom tele nerovnováhu a cítime bolesť. Smaragdovo-zelené svetlo má pre telo liečivý účinok. FIALOVO-RUBÍNOVÉ SVETLO zvyšuje duchovné vibrácie a pomáha sa pozdvihnúť nad problémy. Dokáže nás napojiť na božské vedenie. Takáto vibrácia odoženie všetky nízke bytosti a duše z astrálneho sveta. Poprosiť je možné archaniela radosti Zatkiela, aby svetlo pomohol v mysli vytvoriť. Je možné použiť aj DÚHOVÉ SVETLO, to pomáha posilniť schopnosti uzdravenie sa a pomáha uzdravovať aj iných. Obalenie sa svetlom a vnímanie vibrácie svetla pomáha vždy cítiť sa veľmi dobre a bezpečne 
-

Nopal
- Moderátor

-
Users Information
- Group: Moderátori

-
-
by cote » Sunday, 20. November 2005, 22:49
Nopalik, nadhera... Mohy... robim viacere techniky, kedze sa venujem reiki, ako aj Ty tak robim predovsetkym dychove cvicenia, ktore precistuju...urcite poznas napriklad jedna z mojich oblubenych ,,cisteni,, je : postavis sa , zatvoris oci a jednym tahom si ,,otvoris,, sahasraru, cize 7cku cakru.Uzemnis sa predstavou ze Ti z 1-ky cakry vyrastol motuz alebo korene az do stredu zeme... Potom natiahnes ruky hore, akoby isli az do nekonecna k velkemu ziarivemu svetlu... prstami to svetlo stahujes akoby si prijimal jarny osviezujuci dazdik...prijimas ho cez 7cku do celeho tela a zaroven pumpujes nohami, aby prebytocna energia isla do zeme...ked skoncis, uzatvoris si cakry jednym tahom zo zadu do predu,akoby si si uzavrel ,,zips,,na spacaku Co sa tyka meditacii, robim viac ,,druhov,, ale ak chces konkretnu, co robim najcastejsie rano a vecer: sadnem si do tureckeho sedu, predycham cakry, skludnim sa a ponorim sa do svojho vnutra. Prilozim spojene ruky k hrudi, pomodlim sa otcenas, ako to robis Ty potom si pozvem Boha, anjelov, archanielov, ostatne svetelne bytosti, pana Jezisa..atd proste koho chcem, a tak im porozpravam co mam na srdci...väcsinou im len dakujem....za krasny den, za zdravie a ochranu mojich blizkych, za jedlo,uzasne chvile v kazdom dni...atd väcsinou, ked to privelmi precitim tak placem, najmä ak som pocas dna urobila nieco, co ma mrzi... potom sa rozlucim, poslem im objatie a pomaly sa vratim naspät... skoncim dychanim cez cakry a pomodlim sa. Kazdykrat je to ine, lebo to obmienam podla potrieb a nalady... dufam ze Ti to takto stacilo, a ze som to napisala zrozumitelne, lebo nie som taky dobry pisatel ako Ty  a taketo veci sa dost tazko opisuju... paa 
ucta, respekt a bezpodmienecna laska vsetkym
-

cote
-
Users Information

-
-
by Mohy » Monday, 21. November 2005, 15:36
Čakrová meditáciaTúto meditáciu som si vymyslel, takže akákoľvek podobnosť so skutočnosťou je čisto náhodná a neúmyselná Tým chcem povedať, že možno bola niekde uverejnená, ale nečítal som ju. Pre lepšiu predstavivosť som pre vás prichystal pomocný obrázok na ktorom pekne vidieť kde máme umiestnené čakry a akej by mali byť farby. Niekde sa píše, že čakry sa majú otáčať v smere hodinových ručičie. Najnovšie som našiel, že smer otáčania energie čakry je rozdielny u ženy a u muža. U muža každá druhá čakra má smer hodinových ručičiek – provotočivá – jang, ostatné smer proti hodinovým ručičkám / dvojitá špirála/. U žien je to opačne, energia jin je ľavotočivá.Netuším koľko je načom pravdy, ale to vôbec neprekáža tomu, aby sme si spravili čakrovú meditciu  Môžme si sadnúť do meditačného sedu, alebo sa postaviť. Komu je ako pohodlne. Lahnúť si však moc nedoporučujem. Absolventi silvovky sa môžu odrátať do alfy, absolventi prechody bránou si to môžu skúsiť v ohnisku 10 alebo sa 3 krát z hlboka nadýchnite, vydýchnite a minutku - dve porelaxujte. Predstavte si svetelný lúč, ktorý z vesmíru svieti kolmo na vašu hlávku ( či na farbe záleži neviem, ja si ho predstavujem zlatej farby )Predstavujte si a snažte sa precítiť, ako sa vám pomaličky otvára 7. čakra ( ja si to predstavujem tak, ako keď rozkvitá ružička) Svetlo vchádza cez 7. čakru a mení sa na indigové a zároveň sa nám otvára 6. čakra. Vizualizujeme, kým nemáme pocit, že sa nám hlávka naplnila indigovým svetlom, ktoré preniká von cez otvorenú šiestu čakru. Ďalej si vizualizujeme, ako sa indigové svetlo vlieva do nášho hrdla a zároveň mení svoju farbu na modrú. Súčasne sa nám pomaličky otvára 5.čakra cez ktorú svetlo žiari von z nášho tela. Takto postupujeme pekne ďalej až k 1. čakre podľa priloženého obrázku. Prídeme do stavu, keď všetky čakry budú krásne otvorené. Možte si chvíľku vychutnávať a potom nasleduje spätný proces. Postupne zatvárame 1. čakru, druhú a postupujeme až k siedmej. Ak by ste mali pri otváraní, zatváraní pocit, že táto čakra sa otvára/ zatvára pomalšie ako iné venujte jej trošku viac času a pozornosti. Po úspešnom ukončení cvičenia, by ste sa mali cítiť o poznanie sviežejší a samozrejme naplnený energiou. Skúšajte a naslúchajte potrebám svojho tela. Celú meditáciu si prispôsobte tak, aby ste sa čo najlepšie cítili. Môžte si pustiť príjemnú hudbu, zapáliť sviečku a meditačnú tyčinku. Prajem veľa krásnych meditácií ![flora008 [smilie=flora008.gif]](http://forum.annwin.sk/images/smilies/flora008.gif)
-

Mohy
- VIP

-
Users Information
-
-
by ela1 » Monday, 21. November 2005, 21:10
Krásna téma... Moja meditácia je v podobnom duchu, no teraz som začala s Tai-chi a je to veľmi fajn. No, inak meditujem tak, že sa posadím relatívne do stredu miestnosti, dám si jednu sviečku pred seba, a ak mám aj viac, tak spravím taký trojuholník a sadnem si do stredu do tureckého sedu. Zapálim voňavú tyčinku, abo olejček a začnem. Najprv ticho a nehybne sedím, potom spojím ruky, dlane akoby do sviečky, roztvorím dlane smerom hore a položím na kolená. Tým, že mám dlane smerom hore, tak začnem hovoriť, že príjímam energiu z vesmíru a tým si dodávam túto čarovnú energiu, ktorá mi prúdi po tele, keď som nabitá vesmírnou energiou, začnem sa zameriavať na čakry od 1-tky až po 7-čku prikladaním rúk, jednotlivo. Keď skončím pri hlave a cítim, že už som dostatočne nabitá a očistená, tak si dám ochranu vo forme oblúkov okolo celého tela sedem krát, nechám ešte položené dlane na kolenách smerom hore a znova spojím dlane pri prsiach akoby do sviečky, ukloním sa matke zem a to je koniec mojej meditácie. Ale nemám na to veľa času a nie vždy mám kúsok miesta pre seba, takže to už nerobievam takto, ale len si sadnem do trojuholníka a nechávam pociťovať vesmírnu energiu, ako prúdi mojím telom.
-

ela1
-
Users Information
 - Country:

-
by ramadanite » Tuesday, 22. November 2005, 11:11
1. meditacia 'narodenie'
lahneme si. zatvorime oci. predstavujeme si ze sme prave prisli na svet. snazime sa v sebe najst ten prvy pocit zo sveta. pristupujem tak ku kazdej myslienke ktora sa nam objavi. problemy dna, spory, radosti, starosti - skusame najst ku nim 'novordenecky' pristup.
2. meditacia 'smrt'
lahneme si. zatvorime oci. mozeme pridat predstavu priciny smrti - pad zo skali, prebodnutie mecom, staroba ... snazime sa v sebe najst pocit poslednej chvile na svete. uz nas nic necaka, ziadne pozemske starosti ani radosti - opat tak pristupujem ku kazdej myslienke ktora sa nam objavi.
3. meditacia 'laska'
pripravime si dar. pouzivam misku s mliekom. ponukneme nebu ako otcovi nas vsetkych, zemi ako matke nas vsetkych. potom dar ponukneme v kruhu vsetkym bytostiam bez rozdielu.
a ideme do prace.
-

ramadanite
-
Users Information
-
by cote » Tuesday, 22. November 2005, 23:48
zlatusikovia skuste si najst troska casu a zajdite do prirody. Chodte k stromu ktory sa vam najviac paci. Objimte ho, zatvorte oci a nechajte sa unasat jeho energiou. Bude sa vam to pacit... Ked pojdete domov, bude sa vam zdat, akoby ste boli lahsi, a akoby ste tam nechali vsetky trapenia.... Len tam nechodte vecer, aby vas nieco nezahryzlo 
ucta, respekt a bezpodmienecna laska vsetkym
-

cote
-
Users Information

-
-
|
|
The following user would like to thank cote for his or her post:
 |
|
by Mohy » Wednesday, 23. November 2005, 07:28
cote wrote:Len tam nechodte vecer, aby vas nieco nezahryzlo 
Asi takto Netreba sa objimat prilis dlho, aby ste k tomu stromu neprimrzli Ale kto sa teplučko oblečie, nadýcha sa čerstvého vzduchu, prekrví si mozgové bunky a tieš sa povytešuje so stromami. Ešte doplním zoznam stromov podla keltskych ezoterickych poznatkov obohatenych o principy činskej medicíny a poznatky Jin - Jangu. Takže tu je zoznam stromov pri akej príležitosti chodiť čerpať energiu. Borievka - posiluje nervy a povzbuzuje Borovica - pri smútku, melancholii, bolesti; čistí a okysličuje pľúca Brest - sebeistota, dôvera Breza - radosť Buk - veselý, radosť, závažné rozhodnutia Dub - nová energia; odstraňuje vnútorné napätieí, únavu a malátnosť Jabloň - dobrá nálada Jaseň - veselosť Javor - veselosť Jedľa - proti stresu a rozčúleniu Jelša - obnovuje silu Lipa - odpočinok Lieska - veselosť, mladosť Modrín - sebedôvera Orech - nezávislosť Smrek - ochrana Topoľ - proti strachu a úzkosti Vŕba - sústredenie Celkom pekný návod, ako čerpať energiu zo stromov najdete na tejto stránkeTakže do objímania priatelia 
-

Mohy
- VIP

-
Users Information
-
-