divoska wrote:jaaa ta nechcem oberat o tvoj pocit vynimocnosti v tomto pripade
Ďakujem, už je to lepšie
![flora008 [smilie=flora008.gif]](http://forum.annwin.sk/images/smilies/flora008.gif)
Stretavam ludi, ktorych som uz videlModerator: WhiteWolfSix
Keywords for this topic
quote, stretavam, videl, ludi, ktorych, som, pripade, ďakujem, tomto, lepšie, vynimocnosti, nechcem, jaaa, divoska, oberat
32 posts
• Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Stretavam ludi, ktorych som uz videl
Ďakujem, už je to lepšie ![]()
Re: Stretavam ludi, ktorych som uz videlLubo,
stava sa mi presne to iste, a myslim ze si to opisal vyborne. Ten pocit, ze "toto som uz niekedy zazila", "toho cloveka som uz niekde videla", alebo "tadeto som uz niekedy isla" (aj na miestach a v mestach, kde som nikdy predtym nebola)... Neviem si to vobec vysvetlit...
Re: Stretavam ludi, ktorych som uz videlje to pomerne bezne pri vacsine ludi ktorych poznam aj mne sa to stava velmi casto.
zaujimavejsie je pre mna ked sa stane nieco viac ako zablesk-momentka. povedzem dlhsi casovy usek. niekedy len par sekund niekedy minut ci cely niekolkohodinovy usek ktory sa odohra presne ako si ho pamatam zo sna. viackrat sa mi stalo ze som ludom presne opisal co sa bude nasledujuce minuty/hodiny diat pripadne ze by sme mali zmenit plany. najskor som nebol moc nadseny len zvedavy no za posledny rok som si tie momenty zacal velmi uzivat. ma doslova prestupi pokoj a mam neskutocne cistu mysel. rad by som to nenechaval len na nahodu a preto ak niekto vie mi viac o tom povedat budem len rad =) Hiolo ka pali kū, nahā ka pali pa´a.
Pevný zráz sa prepadá, mohutné bralo sa láme.
Re: Stretavam ludi, ktorych som uz videlktomu ze casto vidno tvare ktore si nekdy nevidel nevidela a rozne situacie to sa stava strasne vela ludom ...aj mne niekedy je to az tak zive ze neviem co si mam otom mysliet
Re: Stretavam ludi, ktorych som uz videlNopal : ak by si tu niekedy bola mozes mi napisat nieco o mne tiez tak ako o lubovi?
Re: Stretavam ludi, ktorych som uz videlPodľa toho ako to opísal Lubo (neviem kde je to škrtnute "S" na SK klavesnici) tak sa priklaňam k nazoru, že ide o deja vu. Neviem o akej psychologickej definicii tohto pojmu ste počuli vy, ale pokiaľ sa nemýlim neurológovia to vysvetľujú ako opozdenie reakcie nervových oblúkov. Alebo také niečo, toto píšem z hlavy. Teda, že ten obraz (tváre) sa ocitne v tvojom mozgu ešte skôr ako si stihneš uvedomiť, že ho vidíš. Preto sa ti zdá, že si ich už niekedy videl, lebo si ho najskôr zapamätáš a až potom ho akože vidíš. Je to dosť ťažko si predstaviť lebo sa ozaj jedná o zlomky sekundy, ale ja by som tomu veril.
A stáva sa to prakticky všetkým, aj mne sa to stávalo a bol to zaujímavý pocit, lenže potom sa mi začalo stávať aj to, že po pár sekundách deja vu nasledoval epileptický záchvat a bolo po srande... There's a monster growing in our heads, raised up on the wicked things we've said...
(the cardigans)
Re: Stretavam ludi, ktorych som uz videlAhoj Luboš,
tento "fenomén" je pomerne bežný. Sám si tým prechádzam už nejaký ten piatok. A týka sa to nie len ľudí ale aj rôznych miest a situácií. Dá sa to vysvetliť naozaj rôznymi spôsobmi, jedným z nich je aj astrálne cestovanie, resp. vizionárske sny, no danej situácii je dôležité si všímať nasledujúce okamihy resp. 2-3 dni. Tzn. viac si všímať, čo sa okolo teba deje a možno zbadáš niečo, alebo niekoho, čo (kto) ti napovie, čo treba spraviť, resp. si uvedomiť a zmeniť niečo vo svojom živote. Jeden môj priateľ tieto situácie ako aj Deja-vu berie ako potvrdenie si toho, že kráča správnou cestou. Snažil by som sa na tvojom mieste sa príliš tým nezaoberať v zmysle pripisovať tomu nejakú významnú dôležitosť, či hľadať za tým niečo, čo ťa môže tak akurát brzdiť, napr. nahováranie si že máme nejaké nadprirodzené schopnosti. Tie sú totiž v každom z nás, a sú pre ľudí len neprirodzené, pretože si na ne nepamätajú. Cieľom ich nie je získať späť, ale v živote sa naučiť a tešiť sa z toho, že každým dňom získavame stále nové a nové skúsenosti. Ak sa vydáš na cestu hľadania (spoznávania) samého seba, všetko sa určite vždy včas dozvieš, teda aj význam tvojich zážitkov, či snov alebo príjemných ale aj nepríjemných skúseností. Snaž sa veriť sebe a nenechaj sa ovplyvniť napr. aj mnou či kýmkoľvek z tvojho okolia. Dôležité je nájsť vieru v samého seba. Je to ale proces ktorý trvá naozaj veľmi dlhý čas, niekedy aj život. Stihnúť to za pár rokov by bol krásny sen. Vieš, všetko čo totiž prežívame si skutočne vytvárame my sami... úplne všetko. Všetko čo sa nám deje v našom osobnom vesmíre súvisí s nami, aj keď si často myslíme opak. Skutočne je všetko len naším odrazom.
pozn.: Pôsobil som tu ako: r.monr. a Zrak2
Re: Stretavam ludi, ktorych som uz videlNiektore kultury veria, ze duse maju tendenciu sa navzajom vyhladavat. Takze sa stava ze pocas svojej dlhej cesty narazas na duse ktore si uz davnejsie stretol.
Mne sa stava ze vidim nejakeho cloveka strasne mi pripomina niekoho koho uz poznam aj viem presne koho. AJ ked sa na neho fyzicky nepodoba vobec, dokonca je niekedy aj ineho pohlavia ale pozriem na toho cloveka a mam pocit ze je rovnaky.
Re: Stretavam ludi, ktorych som uz videlmne niekedy ludia pripominaju vyzorom zvierata, mačky a psov - to je normalne, ale som sa pristihol, ze mi pripomenuli aj sliepku, podla tvare aj žabu, alebo ovcu. niekedy si naše pozorovania porovnavame s Nikou a sme sa zhodli velakrat. potom premyšlame, že či naozaj mohli byť ludia niekdy aj zvierata, ako to tvrdia budhisti, či ako sa vola to nabožentvo. mne sa to teda moc nezda. ale keby som si mohol vybrať, tak by som chcel byť jastrab.
Som, aký som
Re: Stretavam ludi, ktorych som uz videlTo, ze mi niekto pripomenie sliepku sa aj mne velmi casto stava.
![]()
Re: Stretavam ludi, ktorych som uz videl
ja len pre info budhisti neveria v reinkarnaciu ale skor v znovuzrodenie co je trosku rozdiel. V reinkarnaciu veri skor Hinduismus. A Budhizmus nieje nabozenstvo pretoze nema ziadneho boha.
Re: Stretavam ludi, ktorych som uz videlahoj wiro, snazil som sa premyšlat nad tym, co si napísal, myslim znovuzrodenie, alebo reinkarnacia. alebo aj o viere v nejakeho boha. aj som sa stretol s ludmi, ku ktorym som pocitilniečo zvlaštne. ale velmi to neriesim. skor si myslim, ze ak ma clovek dušu, lebo tomu by som rozumel, a ta duša potrebuje nejake telo, keď chce žit tu na zemi, tak by ma zaujimalo, že ako k nemu pride. a ešte si myslim, ze urcite si riešime to, čo sme zabudli vyriešiť v nejakom inom tele. teda, zatiaľ len tak nad tym dumam. čital som tu jednu temu o karme, tak sa tomu pokušam pomaly porozumiet. je to ale aj tak všetko zvlastne.
Som, aký som
32 posts
• Page 2 of 2 • 1, 2