zaspanie pri meditaciach

Diskusie o astrálnom cestovaní (AC), mimotelových zážitkoch (OBE), vedomom snívaní (LD), snoch a smrti

Moderator: WhiteWolfSix

Keywords for this topic
pri, zaspanie, meditacii, bodhidharma, chlapik, meditaciach, vyrastla, rastlina, clovece, viecok, tych, odhodil, ich, zrovna, jeho

Re: zaspanie pri meditaciach

Postby al-buheir » Monday, 12. November 2007, 16:59

.....hehehe....je taka pekna l;egenda o caji.................bodhidharma vraj stale zaspaval pri meditacii..........skusal vsetko,nic nepomohlo...........tak sa chlapik nahneval,odrezal si viecka a odhodil ich,....z tych jeho viecok vyrastla rastlina....a clovece .-zrovna cajovnik...........a chlapik bodhidharma pijaval z neho odvar a od vtedy uz nikdy pri meditacii nezaspal........
al-buheir

Vylúčení

Users Information

Share on ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on MySpace

Postby divoska » Monday, 12. November 2007, 18:56

ta legenda ma od peknej teda velmi daleko
Image
lubim... teda som...
divoska

VIP

Users Information

Postby al-buheir » Monday, 12. November 2007, 19:47

....ono je to tak....chytry clovek to vezme ako radu...cas obsahuje tein...ktory pomoze nezaspat...tiez dost fluoru,ktory na druhej strane ukludni.........tak bud chytra-a posluz si.......
al-buheir

Vylúčení

Users Information

Postby divoska » Monday, 12. November 2007, 20:11

dakujem za prednasku ktoru som si nepytala mlady pan, padnuta na hlavu nie som.
zareagovala som na ten privlastok a keby si bol chytry ty, tak to vsetko pochopis bez toho aby si to komentoval
Image
lubim... teda som...
divoska

VIP

Users Information

Postby al-buheir » Monday, 12. November 2007, 21:20

.vsebecne...toto stoji za zamyslenie,tak sa na to skusme pozerat neosobne,nech z toho nieco mame.....vopred sa ospravedlnujem,ze odboci od takej strhujucej temy,ako je zaspanie pri meditacii................tak teda..heheh..podme k veci..........,,keby sme dostavali od okolia iba informecie,na ktore sa pytame,boli bysme v tridsiatke tak na urovni desatrocneho decka,,..............a teraz sa mi mila divoska pekne podakuj,mozes sa pri tom s uctou uklonit.....
al-buheir

Vylúčení

Users Information

Postby اسماعیل » Tuesday, 13. November 2007, 23:06

Tak Ti teda ja dám infos, na ktoré si sa nepýtal (aby si nebol na úrovni desaťročného, ;)):

Takzvaný "teín" je v skutočnosti kofeín. Pôsobí trošku ináč, než kofeín z kávy alebo coly, lebo v čaji je spolu s inými látkami.

Ale reálne funguje len na tých, ktorí nie sú kofeinisti. Presnejšie: kto pije viac než 1 kávu alebo liter coly denne, ten z Tvojej rady asi veľa osohu mať nebudú. Takže rada pre kofeinistov: Ak chcete mať úžitok z čaju ako životabudiča, najskôr aspoň na 2-3 týždne úplne vysaďte kávu, colu, kakao, čokoládu, maté, RedBull a akékoľvek ďalšie veci obsahujúce kofeín. Kofeinisti mojej úrovne aspoň mesiac, radšej dva. Potom to bude zaberať.

Ako ochranu pred zaspatím pri meditácii potom odporúčam niektoré druhy zeleného čaju - fajn je japonská sencha alebo potom gunpowder.

Reálne je ale asi najlepšie pred meditáciou sa normálne a poriadne vyspať. A kto nie je Napoleon, tomu neodporúčam pokusy spať len 4 hodiny. To, že sa pri pravidelnom meditovaní časom pravdepodobne zníži fyziologická potreba spánku, to je časté pozorovanie, ale nenúťte sa do toho. Osobne som si nedostatočným spánkom už dosť poškodil zdravie a neodporúčam to nikomu. Ani nepriateľovi, Image
Image
...что у трезвого на уме, то у пьяного на языке. Image
اسماعیل

Moderátor

Users Information

Postby Anubis » Tuesday, 13. November 2007, 23:18

al-buheir.
Tvoje správanie voči dáme je veľmi nevhodné. Čo takto ospravedlniť sa? (Keby si náhodou nevedel, čo to je, tak to je také oné, že prepáč). Bola by to, mimochodom, prvá zmysluplná vec, čo by si v tejto téme vypotil.
Image

װען פוץ שטײן דער שכל יז שטום
ירד לקלח עליה
Anubis

Globálny moderátor

Users Information

Postby al-buheir » Tuesday, 13. November 2007, 23:44

......preco mi stale vypisuje,ze moja sprava obsahuje primalo znakov?....

...to je jedno...chcel som len skopirovat to tvoje arabske meno....zaiste preto.........proste...rad by som ocenil tvoj vyber podstatnych veci z prispevkov.....na take veci len tak hocikto nos nema...
al-buheir

Vylúčení

Users Information

Postby اسماعیل » Thursday, 15. November 2007, 22:13

al-buheir wrote:...to je jedno...chcel som len skopirovat to tvoje arabske meno

Môžeš písať aj latinkou "Ismail" (inak, je to perzské písmo, v detailoch trochu odlišné od arabského).

al-buheir wrote:rad by som ocenil tvoj vyber podstatnych veci z prispevkov

Teší ma Tvoje ocenenie, na druhej strane, pohybuješ sa tu medzi ľuďmi (nielen medzi príspevkami), takže je mimoriadne vhodné rešpektovať aj pravidlá slušného správania. Preto by som bol rád, keby si Anubisove upozornenie nebral na ľahkú váhu.

(PS: Toto Ti teraz píšem ako odporúčanie moderátora, hoci aj nie práve tejto sekcie.)
Image
...что у трезвого на уме, то у пьяного на языке. Image
اسماعیل

Moderátor

Users Information

Postby KAROL » Wednesday, 09. January 2008, 16:57

Zaspatie pri magických operáciách.. Hm. Čo sú to magické operácie. To, čo prebieha v našej mysli? Neviem. Cvičil som Bardona 4 roky a magiou som sa utápal 15 rokov a cítil som všeličo, len druhí nič. Rovnako ostatní "tvorili" ale videl to len každý sám... LD a AC je dokázateľné. Tak neviem. Teoretikov je plno a aj kníh je plno. Zatiaľ som praktika nestretol. Image
Takže: zaspávajte, zobúdzajte sa, ale hlavne nech Vás to baví a vytrvajte. A ak Vás to prestane baviť, chodte do lesa a poznávajte sa navzájom... Image
KAROL

Users Information

Postby Lada » Wednesday, 09. January 2008, 21:15

Karol, keby si sa tu trochu rozhliadol, tak tu urcite najdes aj „praktikov“.Image Image
Image
Lada

VIP

Users Information

Postby svetlo » Wednesday, 09. January 2008, 21:24

Karol, opýtam sa, čo si cítil ? Popíš aspoň niečo. Lebo "všeličo" nič nevyjadruje. Čo druhí tovrili ? Čo je to "to" čo videl každý sám ? Prepáč, pýtam sa, pretože sám si nepovedal nič.
Image
svetlo

VIP

Users Information

Postby KAROL » Thursday, 10. January 2008, 07:35

svetlo wrote:Karol, opýtam sa, čo si cítil ? Popíš aspoň niečo. Lebo "všeličo" nič nevyjadruje. Čo druhí tovrili ? Čo je to "to" čo videl každý sám ? Prepáč, pýtam sa, pretože sám si nepovedal nič.

Cítil som teplo, chlad, vietor, ztuhnutie. "Živly" podľa popisu v knihe - to len pre začiatok. No aj napriek najsilnejšiemu pocitu chladu, keď som sa nemohol hnúť a všetko som videl zamrznuté, okrem mňa to nik necítil... Napr.ň

Image
KAROL

Users Information

Previous